Menu

Trainingsprogramma De Professionele Adviseur

Doelgericht werken aan je ontwikkeling als adviseur - 8 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Uitgroeien tot een professionele adviseur bij de overheid? Die snapt hoe het adviseren in een politiek-bestuurlijke omgeving in zijn werk gaat? En hoe je het beste resultaat uit je projecten haalt? In dit trainingsprogramma van onze businesspartner Bestuursacademie Nederland ontwikkel je de belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te adviseren in een publieke omgeving. Je leert onder meer hoe je de effectiviteit van je adviezen vergroot door rekening te houden met belangentegenstellingen. Na afloop kun je niet alleen een inhoudelijk verantwoord maar ook een politiek-bestuurlijk gevoelig advies geven.

Je resultaat

Na afloop van het programma kun je de aanpak van projecten binnen je overheidsorganisatie stroomlijnen. Je weet wat de begrippen plannen, faseren, beheersen en beslissen inhouden en hoe je deze kunt toepassen. Je beschikt over meer inzicht in de gang van zaken bij de gemeente, weet je welke politieke verhoudingen een rol spelen in de organisatie en wat je positie als medewerker is. Ook heb je inzicht in verschillende adviesstijlen en kun je invloed op je omgeving uitoefenen.

Doelgroep

Je werkt in een overheidsorganisatie en wilt je adviesvaardigheden verder professionaliseren.

Aanpak

De trainingsdagen zijn zeer interactief en gericht op je persoonlijke ontwikkeling. Daarom start de training met een online intake, waarin je je leerwensen en ontwikkeldoelen aangeeft. De trainers nemen dit mee bij de voorbereiding van het programma en geven je hier gericht feedback op.

Het trainingsprogramma is opgebouwd uit 3 trainingen. In de training Projectmatig Werken binnen de Overheid leer je meer over het plannen en organiseren van projecten en hoe je dit in de praktijk toepast. Tijdens de training Effectief adviseren in de publieke sector oefen je veel met praktijksituaties en ontwikkel je verschillende adviesstijlen. In de training Hoe Werkt de Gemeente nemen wij je mee in de wereld van de gemeentelijke organisatie. Zo krijg je meer inzicht in de gang van zaken.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Trainingsprogramma De Professionele Adviseur

Doelgericht werken aan je ontwikkeling als adviseur - 8 dagen

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.