Menu
NCOI Opleidingen

Unieke aanpak

Over NCOI

Unieke aanpak

Unieke aanpak

Thuisstudie: Studeren wanneer het jou uitkomt

Aangezien je in deze aanpak geen bijeenkomsten bijwoont kun je je in je eigen tempo voorbereiden en studeren op de momenten die jou het best passen. Je maakt daarbij gebruik van een speciaal voor dit doel ontwikkelde online leeromgeving, de meest actuele literatuur en readers. In de online leeromgeving tref je alle informatie aan die je nodig hebt om je de stof geheel zelfstandig eigen te maken. Je maakt opdrachten en oefent in je eigen werkomgeving of aan de hand van speciaal ontwikkelde cases, en levert je uitkomsten in via e-Connect. Je persoonlijke begeleider geeft jefeedback en tips, zodat je je heel duidelijk en goed begeleid ontwikkelt. Ook bereid je je voor op de afronding per module.

Structuur door heldere mijlpalen

Anders dan bij veel opleidingsinstituten werkt de NCOI-aanpak met een heldere structuur waarbij je steeds onderdelen afsluit. Je werkt daarnaast steeds naar een vast examenmoment toe. Je neemt namelijk deel aan dezelfde examens en afrondende opdrachten als de cursisten van de andere studievarianten. Dat maakt tegelijkertijd een heel flexibele voorbereiding mogelijk, maar altijd in combinatie met duidelijke mijlpalen en tussentijdse resultaten. Zo houd je niet alleen zelf, maar ook samen met je NCOI-begeleider grip op je studievoortgang. Deze resultaatgerichte aanpak biedt veel houvast en een lage kans op uitval.

Efficiënte oplossingen voor vaardigheidsontwikkeling

Bepaalde vaardigheden en competenties zijn niet goed op afstand te ontwikkelen, maar maken wel deel uit van je opleiding, zoals persoonlijke effectiviteit, managementvaardigheden en communicatieve vaardigheden. Hierbij krijg je ondersteuning in de vorm van persoonlijke coaching door je docent. Je oefent dan aan de hand van concrete situaties en werkt zo heel effectief aan de ontwikkeling van je vaardigheden. Bij langere opleidingen nodigen we je voor deze onderdelen uit voor een beperkt aantal bijeenkomsten. Op deze manier ben je in de gelegenheid om samen met anderen te werken aan je vaardigheden. Deze bijeenkomsten zijn een belangrijke verrijking van je thuisstudie en worden zonder uitzondering heel positief gewaardeerd door deelnemers. Bovendien wordt de planning ervan ruim van tevoren bekendgemaakt, zodat je de bijeenkomsten prima kunt inpassen in je flexibele studieplanning.