De praktijkgerichte leermethode

Praktijkgericht leren met de MBO-opleidingen van het MBO College

Het MBO College van NCOI Opleidingen richt zich met zijn MBO-opleidingen op mensen met werkervaring en op werkomgevingen. Dat maakt ons tot grootste opleider van werkend Nederland. Het is niet noodzakelijk dat u op dit moment een baan heeft die precies aansluit bij het onderwerp van de opleiding die u wilt volgen. Misschien wilt u de opleiding juist volgen om uiteindelijk in aanmerking te komen voor de baan die u ambieert. Hoe dan ook, de praktijkgerichte leermethode van NCOI heeft een duidelijk doel voor ogen: mensen helpen om tot werkelijk betere prestaties te komen in hun huidige of toekomstige werkomgeving.

MBO-opleidingen speciaal ontwikkeld voor mensen zoals u

In onze praktijkgerichte aanpak gaan we steeds uit van de werkpraktijk. Voor werkenden biedt onze aanpak een zeer efficiënte en uitdagende manier van leren. Als u momenteel niet in de praktijk werkt, dan kunt u ook heel goed de opleiding volgen. U gaat in dat geval aan de slag met casuïstiek en praktijkgerichte voorbeelden uit de werkpraktijk van uw opleiding. Zo bereidt u zich op een zeer praktijkgerichte manier voor op uw toekomstige functie. Een ander zeer belangrijk aspect van de NCOI-aanpak is dat u in de bijeenkomsten veel leert door ervaringen te delen en uw eigen, nieuwe inzichten aan de inzichten van anderen te spiegelen. Dat maakt leren leuk en interactief. Dit element van onze aanpak wordt zonder uitzondering zeer gewaardeerd door onze studenten.

Het Actief Leer Principe (ALP)

Alle elementen van onze unieke aanpak zijn gebundeld in een didactisch concept dat wordt aangeduid als Actief Leer Principe© (ALP). Deze naam geeft precies weer wat het concept inhoudt: een actieve leermethode waarin de praktijk centraal staat, waarbij de theorie voortdurend wordt gekoppeld aan de praktijk en waarbij interactie, inspiratie en leerplezier gegarandeerde onderdelen van uw leerervaring zijn.

Praktijkprogramma

In veel van onze erkende MBO-opleidingen werkt u tussen de bijeenkomsten door aan gerichte opdrachten. Met deze opdrachten past u alles wat u leert direct toe in een praktijksituatie. Dit is niet alleen heel leerzaam, maar zorgt er ook voor dat u naast de nodige kennis die vaardigheden en competenties ontwikkelt die u uiteindelijk succesvol maken. Daardoor ontwikkelt u zich tot een niveau dat nodig is om zelfstandig en professioneel uw huidige of toekomstige functie te kunnen uitvoeren.

Portfolio

U verzamelt de uitkomsten van het praktijkprogramma in een portfolio. Deze digitale verzameling van alle tussentijdse opdrachten geeft na verloop van tijd inzicht in uw persoonlijke en professionele ontwikkeling en groei. Bovendien wordt u bij het samenstellen van uw portfolio uitstekend ondersteund door een NCOI-begeleider. 

Praktijkdocenten

In iedere opleiding is de docent van cruciaal belang. Daarom stelt NCOI hoge eisen aan de docenten en begeleiders. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij dagen u met hun ruime ervaring voortdurend uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken. Onze docenten vervullen een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien u van tips, interessante oefeningen en links. Interactieve bijeenkomsten Onze praktijkgerichte aanpak sluit saaie bijeenkomsten, waarin de stof die u al heeft geleerd eindeloos herhaald wordt, uit. Integendeel! U gaat met uw medestudenten actief aan de slag met cases, praktijkopdrachten en oefeningen. Omdat iedereen (werk)ervaring heeft, ontstaan er zeer inspirerende discussies, die uw eigen inzicht zeker zullen vergroten. Dankzij de online leeromgeving communiceert u ook tussen de bijeenkomsten door op een makkelijke manier met elkaar. 

Online leeromgeving

Tijdens de MBO-opleiding maakt u gebruik van de online leeromgeving. U vindt daar de voorbereidingen, praktijkopdrachten, links naar handige websites en extra opleidingsinformatie. Hier is ook uw portfolio terug te vinden. De online leeromgeving maakt deel uit van e-Connect. E-Connect is het toonaangevende online leerplatform van NCOI. Naast de online leeromgeving is op e-Connect alle informatie  te vinden die u voor uw opleiding nodig heeft, zoals exameninformatie, inleverdata, uitslagen en uitgebreide mogelijkheden om te kunnen communiceren met uw groep, uw docent of NCOI. 

Concreet meetbare resultaten  

Onze opleidingen zijn georganiseerd in overzichtelijke eenheden die u per stuk afrondt met een examen of, in veel gevallen, met een toets in de vorm van een concreet toepasbaar plan voor uw eigen organisatie.  Deze aanpak is bijzonder effectief en biedt veel concrete aanknopingspunten voor uw organisatie. Onze leermethode is gericht op een snel resultaat en u leert zeer efficiënt. NCOI werkt in de praktijk!

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.