Menu

Testimonial Lucienne Evers

Na vele jaren werkervaring en studies op het gebied van marketing, sales en communicatie, heb ik veel kennis die ik wil overdragen. Sinds 2011 doe ik dat bij NCOI Opleidingen met veel plezier. Al is er maar één student die zegt: “Oh, zit dat zo.” Dan ben ik blij.

Het gaat mij niet om dingen uit je hoofd leren, maar om inzicht in hoe iets in een organisatie werkt. En hoe de studenten dat kunnen verbeteren. Als ik alleen maar sta te vertellen, gaat dat het ene oor in en het andere oor uit. Studenten moeten de lesstof zelf ervaren. Iets niet snappen en even vastlopen, dat zijn de beste leermomenten.

Ik daag studenten uit kritisch te zijn. Want ik ben dan wel docent, maar er zitten heel veel slimme studenten in mijn groepen. Vaak speel ik vragen terug. Soms is dat confronterend. Uit de evaluaties merk ik gelukkig dat mijn studenten het prettig vinden dat ik ze prikkel. Ik zorg ook altijd voor een goede sfeer. Als mensen kunnen lachen, geeft dat ontspanning en dat leert prettiger.

Marketeers moeten van steeds meer markten thuis zijn en veel online toepassingen kennen. Ons vak wordt namelijk steeds analytischer. Om met big data om te kunnen gaan, moeten marketeers soms bijna een IT-nerd zijn. De ontwikkelingen gaan snel. Wat ik vandaag over Snapchat en Instagram vertel, is morgen alweer oude informatie. Daarom geloof ik vooral in strategie. Als die goed is, kun je daar je tactieken en operationele activiteiten op aanpassen.

In het marketingveld zijn authenticiteit, zelfkennis en zelfdiscipline nodig. Je moet relaties kunnen aangaan en ‘nee’ kunnen zeggen. Daarom focus ik in de opleidingen bijvoorbeeld op timemanagement. Ik heb zelf een master bij NCOI Opleidingen afgerond, dus ik ken de studiebelasting. Ik benadruk altijd: we gaan natuurlijk voor een tien, maar wees niet te streng voor jezelf. Je mag best een keer een onvoldoende halen of een taak uitstellen. Wat helpt, is je omgeving vertellen dat je een opleiding gaat volgen. Zorg voor een goed netwerk, waarop je kunt terugvallen. Een opleiding volgen is geen eitje, maar je krijgt er wel een erkend diploma voor terug.


 


Lucienne Evers
Docent bij NCOI Opleidingen sinds 2011
Vakgebied Marketing en Sales
Eigen marketingadviesbureau

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Laatste mogelijkheid: bespaar tot € 10.000,- op een Bacheloropleiding

De overheid stopt per 1 september met de regeling vraagfinanciering, waarmee u voordelig een opleiding kunt volgen in de zorg, techniek of IT. Bent u werkzaam in een van deze sectoren en wilt u zich verder ontwikkelen? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Profiteer dan nog snel van deze voucherregeling en schrijf u voor 17 augustus in voor een van de geselecteerde HBO Bacheloropleidingen of HBO-programma’s. Zo kunt u maximaal tot € 10.000,- besparen op een volledige opleiding.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.