HBO Associate Degree Payroll Services

NVAO-geaccrediteerd HBO-programma

Niveau
HBO Associate Degree
Duur 24 maanden
Vakgebied Financieel
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Bel ons: 035 6400 411
Download brochureDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

Algemeen

De Associate degree Payroll Services biedt u een compleet programma waarbij u uitstekend opgeleid wordt. Dit erkende HBO-programma wordt u aangeboden door Hogeschool Markus Verbeek Praehep. Bovendien verwerft u gedegen kennis op het gebied van sociale zekerheid, arbeidsrecht, pensioenen en fiscaliteiten. U bent na de opleiding in staat om geheel zelfstandig een salarisadministratie te voeren. Dit programma bestaat uit 120 studiepunten en omvat hiermee de helft van de volledige HBO Bachelor Management Payroll Services.

Hogeschool Markus Verbeek Praehep

Deze opleiding wordt verzorgd door onze businesspartner Hogeschool Markus Verbeek Praehep. Hogeschool Markus Verbeek Praehep heeft al 120 jaar zeer grote expertise op het gebied van financiële opleidingen, waaronder het interessante vakgebied van payroll services. U studeert af met het officiële getuigschrift 'HBO Associate degree Payroll Services' vanuit Hogeschool Markus Verbeek Praehep.

Studeren zonder passende baan

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat u daar veel leert. Dit kunt u veelal combineren vanuit uw baan. Heeft u geen (passende) baan, dan kunt u toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie past u de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. U loopt 2 maanden stage. Dat kan aan het eind van uw studie, waarbij u dit combineert met uw afstuderen. Als u eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heeft u dan al wel een baan die past bij het werkveld? Dan is een stage niet meer nodig. U kunt uw opleidingskosten volledig aftrekken van uw belastbaar inkomen bij uw belastingaangifte.

Doelgroep

U ambieert een functie als (hoofd) salarisadministrateur of coördinator payroll services. U wilt graag in 2 jaar een officieel Ad-getuigschrift behalen op het gebied van payroll services. Indien u verder carrière wilt maken, kan het interessant zijn om na deze opleiding de HBO Bachelor Management Payroll Services te volgen.

Toelatingsvoorwaarden

U kunt deelnemen aan deze HBO Associate degree met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Heeft u dit niet en bent u minimaal 21 jaar? Dan kunt u instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling van Hogeschool MVP. Als je het diploma 'Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)' al hebt, dan doorloop je mogelijk een verkort programma. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Doel en opzet

HBO Associate-degreeprogramma's duren in principe 2 jaar. U kunt korter of langer over uw opleidingstraject doen. Dit is afhankelijk van uw werkervaring, uw werkplek en de hoeveelheid tijd die u besteedt aan de opleiding. De kosten zijn gebaseerd op 2 jaar. Heeft u langer nodig, dan betaalt u geen extra kosten. De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten en trainers, die zelf actief zijn in de praktijk. U zult merken dat zij een ideaal klankbord voor u vormen. Zo kunt u praktijksituaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen. U gaat in de inspirerende bijeenkomsten in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. U koppelt dit direct aan uw eigen werkomgeving. Zo kunt u wat u leert, direct toepassen en ook daarvan weer leren. Deze studieaanpak is bijzonder effectief. De opleiding is opgebouwd uit de kernvakken van de volledige HBO Bachelor Management Payroll Services. Door deze modulaire opbouw kunt u uw opleiding flexibel indelen. Het behalen van een Associate-degreegraad is daardoor prima te combineren met uw drukke baan en uw privéleven. In deze opleiding wordt u uitgebreid voorbereid op uw examens. Als financieel payroll professional is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is voor u daarom van groot belang. In de bijeenkomsten hebben oefenvragen ter voorbereiding op het examen een belangrijke rol. Vanuit onze jarenlange ervaring als financieel opleider bieden wij daarom extra examentraining aan. Deze zijn speciaal ingericht met diverse oefentechnieken. Daardoor maakt u met nog meer vertrouwen het examen. Zie het programma voor de inhoud van deze opleiding.

Online leeromgeving

U heeft toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt u alles wat u nodig heeft om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren. U vindt in deze omgeving:

 • Alle praktische informatie over uw opleiding
 • Mogelijkheden om te communiceren met uw docenten en medestudenten
 • Praktijkcases, opdrachten en oefenvragen om uw kennis en vaardigheden op toe te passen. Zo toetst u gelijk uw voortgang.

Opleiding HBO Associate Degree Payroll Services

Programma

Programma 120 EC

Deze opleiding bestaat uit de volgende modules:

Fase 1

 • Bedrijfsadministratie [SE] 8 EC
 • Bedrijfseconomie [SE] 8 EC
 • Belastingrecht [SE] 8 EC
 • Juridische en communicatieve vaardigheden [ME] 8 EC
 • Loonheffingen en aangiften [SE] 8 EC
 • Personeel, organisatie en communicatie PDL [SE] 4 EC
 • Arbeidsrecht en sociale zekerheid PDL [SE] 4 EC
 • Eindopdracht [PF] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Fase 2

 • Bestuurlijke informatievoorziening [SE] 8 EC
 • Loonheffingen VPS [SE] 8 EC
 • Arbeidsrecht en sociale zekerheid VPS [SE] 4 EC
 • Personeel en organisatie VPS [SE] 4 EC
 • Communicatie VPS [ME] 4 EC
 • Ondernemingsrecht [SE] 8 EC
 • Fiscale aspecten van de onderneming [SE] 5 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 7 EC
 • Eindscriptie [PF] 12 EC

De bijeenkomsten worden mogelijk op een andere dag/avond verzorgd.

Examens

De examens zijn een combinatie van praktijkgerichte schriftelijke examens [SE], mondelinge examens [ME] en een praktijkportfolio [PF]. In het schema ziet u hoe ieder onderdeel wordt afgerond.
Een aantal examens legt u af bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. Bij een voldoende afronding van alle onderdelen ontvangt u het officiële diploma 'Vakopleiding Payroll Services (VPS®)'. Het examen van Fiscale aspecten van de onderneming wordt afgenomen door NGO/ENS.

Getuigschrift

Deze HBO Associate degree is geaccrediteerd door de NVAO. U behaalt na afronding van deze opleiding het officiële getuigschrift 'HBO Associate degree Payroll Services' van Hogeschool Markus Verbeek Praehep, businesspartner van NCOI. U mag met dit diploma de graad Associate degree (Ad) voeren. Hogeschool Markus Verbeek Praehep is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

HBO Associate degree

Met een HBO Associate degree (Ad) wordt u opgeleid voor een wettelijk erkend HBO-getuigschrift. Deze HBO-programma's zijn naast HBO Bachelor en HBO Master formele opleidingen vanuit de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). De Ad-programma's zijn korter en bieden een mogelijkheid om in 2 jaar een volledig HBO-programma af te sluiten met de graad Associate degree (Ad). Vanuit de HBO Associate degree kunt u weer verder studeren naar HBO Bachelor.

Planning

Studeren op afstand

Deze opleiding kunt u grotendeels op afstand volgen, zonder bijeenkomsten en met meer flexibiliteit. Zie Studeren op afstand voor meer informatie).

Praktische informatie

U kunt de opleiding overdag, op zaterdag en in de avond volgen. In het schema vindt u de ruime mogelijkheden.

Mogelijke startmomenten en locaties

U kunt zich inschrijven voor de variant van uw keuze. De definitieve locatie met adresgegevens is zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding of training bekend. U kunt wel alvast een aantal van onze meestgebruikte leslocaties bekijken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster
Kosten

Kosten

Cursusgeld: € 6.990,-
Studiemateriaal: € 1.700,-
Examenkosten: € 2.573,-*
Eindopdracht: € 350,-
Eindscriptie: € 660,-
Praktijkprogramma € 990,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting
NGO/ENS examen: zie www.hbospd.nl.
* Dit bedrag is inclusief de kosten voor examens die u aflegt bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. De kosten voor de NGO/ENS examens vindt u op www.hbospd.nl.
U kunt deze opleiding ook in 12 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Overzicht van de totale investering ontvangen?

We sturen u graag per e-mail een overzicht van de totale kosten van deze opleiding. Vraag nu aan!

Ervaringen

Associate Degree Payroll Services

NVAO-geaccrediteerd HBO-programma

Niveau
HBO Associate Degree
Duur 24 maanden
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Download brochureDirect inschrijven Kostenoverzicht aanvragen

Leer ons beter kennen

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Onze website maakt gebruik van cookies.