HBO Bachelor Management Payroll Services

Til uw kennis en kunde naar een hoger niveau

Niveau
HBO Bacheloropleiding
Vakgebied HR
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Bel ons: 035 6400 411
Download brochureDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

Algemeen

Deze unieke opleiding omvat alle onderwerpen die u als professional op het gebied van salarisadministratie, arbeid en belonen nodig heeft. U wordt met deze opleiding veelzijdig en breed opgeleid. U ontwikkelt zich tot volwaardig gesprekspartner voor het management en andere stakeholders. Daarnaast leert u hoe u een waardevolle bijdrage kunt leveren aan het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken op het gebied van arbeid en belonen. Tijdens de opleiding gaat u uitgebreid aan de slag met het ontwikkelen van uw persoonlijke en communicatieve vaardigheden. Hierdoor maakt u een enorme professionaliseringsslag in uw carrière. De hele studie is ingericht op het studeren naast een baan.

Studeren zonder passende baan

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat u daar veel leert. Dit kunt u veelal combineren vanuit uw baan. Heeft u geen (passende) baan, dan kunt u toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie past u de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. U loopt een halfjaar stage. Dat kan aan het eind van uw studie, waarbij u dit combineert met uw afstuderen. Als u eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heeft u dan al wel een baan die past bij het werkveld? Dan is een stage niet meer nodig. U kunt uw opleidingskosten volledig aftrekken van uw belastbaar inkomen bij uw belastingaangifte.

Doelgroep

U bent ambitieus en u beschikt over ten minste 2 jaar relevante werkervaring. U wilt zich graag verder ontwikkelen tot professional op het gebied van salarisadministratie, arbeid en belonen. Daarnaast wilt u worden opgeleid tot volledig HBO Bachelor.

Toelatingsvoorwaarden

U kunt deelnemen aan deze HBO Bacheloropleiding met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Heeft u dit niet en bent u minimaal 21 jaar? Als u het diploma 'Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)' al heeft, dan doorloopt u mogelijk een verkort programma. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Doel en opzet

HBO Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. U kunt korter of langer over uw opleidingstraject doen. Dit is afhankelijk van uw werkervaring, uw werkplek en de hoeveelheid tijd die u besteedt aan de opleiding. De kosten zijn gebaseerd op 3 jaar. Heeft u langer nodig, dan betaalt u geen extra kosten.
\
De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten en trainers, die zelf actief zijn in de praktijk. U zult merken dat zij een ideaal klankbord voor u vormen. Zo kunt u praktijksituaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen.
Tijdens inspirerende bijeenkomsten gaat u in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. U koppelt dit direct aan uw eigen werkomgeving. Zo kunt u wat u leert, direct toepassen en daarvan ook weer leren. Deze studieaanpak is uniek en bewezen bijzonder effectief. Hierdoor kent het programma weinig uitval.

Naast het HBO Bachelorgetuigschrift behaalt u de diploma's 'Vakopleiding Payroll Services (VPS®)' en Compensation & Benefits Consultant (CBC®) van de Nederlandse Associatie voor Examinering.

In deze opleiding wordt u uitgebreid voorbereid op uw examens. Als financieel payroll professional is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is voor u daarom van groot belang. In de bijeenkomsten hebben oefenvragen ter voorbereiding op het examen een belangrijke rol. Vanuit onze jarenlange ervaring als financieel opleider bieden wij daarom extra examentraining aan. Deze zijn speciaal ingericht met diverse oefentechnieken. Daardoor maakt u met nog meer vertrouwen het examen. Zie het programma voor de inhoud van deze opleiding.

Afstuderen

U sluit de opleiding af met een eindscriptie, waarmee u uw HBO-niveau aantoont. Ter voorbereiding op uw scriptie volgt u 2 bijeenkomsten. U krijgt een persoonlijke scriptiebegeleider toegewezen, die volledig gespecialiseerd is in uw vakgebied. De scriptiebegeleider ondersteunt u om tot een optimaal resultaat te komen.

Hogeschool Markus Verbeek Praehep

Deze opleiding wordt verzorgd door onze businesspartner Hogeschool Markus Verbeek Praehep. Hogeschool Markus Verbeek Praehep heeft al 120 jaar zeer grote expertise op het gebied van financiële opleidingen, waaronder het interessante vakgebied van payroll services. U studeert af met het officiële getuigschrift 'HBO Bachelor Management Payroll Services' vanuit Hogeschool Markus Verbeek Praehep.

Online leeromgeving

U heeft toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt u alles wat u nodig heeft om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren. U vindt in deze omgeving:

 • Alle praktische informatie over uw opleiding
 • Mogelijkheden om te communiceren met uw docenten en medestudenten
 • Praktijkcases, opdrachten en oefenvragen om uw kennis en vaardigheden op toe te passen. Zo toetst u gelijk uw voortgang.

Opleiding HBO Bachelor Management Payroll Services

Programma

Programma 240 EC

Fase 1

 • Bedrijfsadministratie [SE] 8 EC
 • Bedrijfseconomie [SE] 8 EC
 • Belastingrecht [SE] 8 EC
 • Juridische en communicatieve vaardigheden [ME] 8 EC
 • Loonheffingen en aangiften [SE] 8 EC
 • Personeel, organisatie en communicatie PDL [SE] 4 EC
 • Arbeidsrecht en sociale zekerheid PDL [SE] 4 EC
 • Eindopdracht [PF] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC

Fase 2

 • Bestuurlijke informatievoorziening [SE] 8 EC
 • Loonheffingen VPS [SE] 8 EC
 • Arbeidsrecht en sociale zekerheid VPS [SE] 4 EC
 • Personeel en organisatie VPS [SE] 4 EC
 • Communicatie VPS [ME] 4 EC
 • Ondernemingsrecht [SE] 8 EC
 • Fiscale aspecten van de onderneming [SE] 5 EC
 • Eindopdracht [PF] 6 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 13 EC

Fase 3

 • Management accounting [SE] 12 EC
 • Strategische arbeidsvoorwaarden en belonen [SE] 12 EC
 • Organisatie en management [SE] 6 EC
 • Communicatie- en adviesvaardigheden CBC [ME] 6 EC
 • Adviesopdracht CBC [ME] 8 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 16 EC

Fase 4

 • De jaarrekening [SE] 12 EC
 • Projectmanagement [MO] 8 EC
 • Keuzemodules: 12 EC
  • Effectief communiceren en beïnvloeden [ME]
  • Strategisch management [MO]
  • Performancemanagement [MO]
  • Internal auditing, governance en compliance [MO]
 • Praktijkprogramma [PF] 8 EC
 • Eindscriptie [PF] 20 EC

De bijeenkomsten worden mogelijk op een andere dag/avond verzorgd.

Examens

De examens zijn een combinatie van praktijkgerichte schriftelijke examens [SE], moduleopdrachten [MO], mondelinge examens [ME] en een praktijkportfolio [PF]. In het schema ziet u hoe ieder onderdeel wordt afgerond. 

Een aantal examens legt u af bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. Voor de module Adviesopdracht CBC ontvangt u professionele begeleiding van Markus Verbeek Praehep. U maakt een scriptie voor deze module waarmee u een beloningsvraagstuk centraal stelt. Deze module rondt u daarna samen met de module Communicatie- en Adviesvaardigheden CBC af door een mondeling examen bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. De examens van Organisatie en management en Fiscale aspecten van de onderneming worden afgenomen door NGO/ENS. Bij een voldoende afronding van alle onderdelen ontvangt u naast het getuigschrift de officiële diploma's 'Vakopleiding Payroll Services (VPS®) en 'Compensation & Benefits Consultant (CBC®)'.

Getuigschrift

Deze opleiding wordt verzorgd door Hogeschool NCOI in samenwerking met Hogeschool Markus Verbeek Praehep. U behaalt met deze opleiding een erkend diploma. U ontvangt namelijk het officiële Bachelorgetuigschrift 'HBO Bachelor Management Payroll Services' van onze businesspartner Markus Verbeek Praehep. Bij succesvolle afronding van delen van deze opleiding is het mogelijk om je te laten registreren bij het Nederlands Instituut voor Payroll Accounting (NIRPA).

Planning

Studeren op afstand

Deze opleiding kunt u grotendeels op afstand volgen, zonder bijeenkomsten en met meer flexibiliteit. Zie Studeren op afstand voor meer informatie).

Mogelijke startmomenten en locaties

U kunt zich inschrijven voor de variant van uw keuze. De definitieve locatie met adresgegevens is zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding of training bekend. U kunt wel alvast een aantal van onze meestgebruikte leslocaties bekijken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster
Kosten

Kosten

Propedeuse:
Dossiervorming: € 200,- (eenmalig)
Cursusgeld: € 2.975,-
Studiemateriaal: € 590,-
Examenkosten: € 1.368,-*
Praktijkprogramma: € 495,
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting

Hoofdfase:
Cursusgeld: € 5.990,-
Studiemateriaal: € 1.775,-
Examenkosten: € 2.689,-*
Praktijkprogramma: € 1.485,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting

NGO/ENS examen: zie www.hbospd.nl.

* Dit bedrag is inclusief de kosten voor examens die u aflegt bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. De kosten voor de NGO/ENS examens vindt u op www.hbospd.nl.
 
U kunt deze opleiding ook in 3, 12 of 36 termijnen betalen. Deze laatste is enkel van toepassing voor particulieren. Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Overzicht van de totale investering ontvangen?

We sturen u graag per e-mail een overzicht van de totale kosten van deze opleiding. Vraag nu aan!

Ervaringen

HBO Bachelor Management Payroll Services

Til uw kennis en kunde naar een hoger niveau

Niveau
HBO Bacheloropleiding
Opleidingsvarianten Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Download brochureDirect inschrijven Kostenoverzicht aanvragen

Leer ons beter kennen

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Nu aanvragen!

De voordelen van NCOI

Onze website maakt gebruik van cookies.