HBO Bacheloropleiding
NVAO geaccrediteerd
Heb je de wens om als leerkracht in het basisonderwijs te werken? Met de NVAO-geaccrediteerde PABO-opleiding van Hogeschool NCOI is deze wens binnen handbereik. Deze succesvolle opleiding is speciaal ontwikkeld voor jou als volwassene. De professionaliteit en praktijkgerichtheid die NCOI tot grootste opleider voor volwassenen in Nederland hebben gemaakt, kun je uiteraard ook verwachten bij deze praktijkgerichte opleiding. Je volgt een flexibel modulair programma dat uitstekend te combineren is met werk en privé. Je krijgt de nodige vaardigheden om kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar les te kunnen geven. Na afronding van deze opleiding mag je de graad Bachelor of Education (BEd) voeren. Met deze opleiding heb je uitstekende baanperspectieven. Er is ontzettend veel behoefte aan nieuwe instroom van leerkrachten in het onderwijs.
Wil je als leerkracht aan de slag gaan, dan heb je een onderwijsbevoegdheid nodig. Met deze opleiding behaal je je officiële onderwijsbevoegdheid.
Als basisschoolleraar sta je aan de basis van de toekomst van je leerlingen. Onder jouw leiding zetten de leerlingen hun eerste stap in het ontwikkelen van kennis en vaardigheden op het gebied van lezen, schrijven, rekenen, geschiedenis en aardrijkskunde. Je bereidt ze uitstekend voor op het voortgezet onderwijs en stimuleert leerlingen het beste uit zichzelf te halen. Als leerkracht ben je de essentiële schakel voor de ontwikkeling en de toekomst van een leerling. Je helpt je leerlingen bij problemen. Vanuit elke unieke situatie weet je de juiste aanpak te kiezen om de leerlingen te motiveren. Als leerkracht heb je een duidelijk effect op de toekomst van je leerlingen. Met goede pedagogische, vakinhoudelijke en vakdidactische kennis en een officieel erkende onderwijsbevoegdheid ben je ervan verzekerd dat je leerlingen de juiste weg op kunt helpen. Je geeft je leerlingen de juiste bagage mee om zelfstandig de toekomst tegemoet te treden. Kortom: een mooi beroep met goede toekomstmogelijkheden.
HBO Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Je kunt korter of langer over je opleidingstraject doen. Dit is afhankelijk van je werkervaring, je werkplek en de hoeveelheid tijd die je besteedt aan de opleiding.
Tijdens deze Bacheloropleiding word je begeleid door topdocenten met ruime ervaring in de onderwijspraktijk. Zij koppelen vakinhoud voor jou aan vakdidactiek. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen ontwikkel je je tot docent. Hierbij vormen 5 taken de kern:
Deze opleiding is volledig ontworpen naar deze 5 kerntaken. Zo ben je ervan verzekerd dat je alle aspecten van het leraarschap leert toepassen. Dit doe je aan de hand van een uniek onderwijsmodel waarbij je leert van de werk- en levenservaring van medestudenten en je docent en dit direct in de praktijk kunt toepassen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je na afloop van de opleiding uitstekend voorbereid bent en voldoende in huis hebt om met succes voor de klas te kunnen staan.
Je studeert steeds in overzichtelijke stappen. Per module rond je een onderwerp af. Daarmee houd je focus en is je opleiding overzichtelijk opgebouwd. Daarnaast word je tijdens deze Bachelor ondersteund door onze gebruiksvriendelijke professionele online leeromgeving. Je vindt er alles wat je nodig hebt tijdens je hele studie. Met het duidelijke overzicht heb je altijd zicht op de bijeenkomsten en opdrachten, zodat het plannen eenvoudig is. Je kunt zo ook contact onderhouden met je studiecoach en de docenten. Bovendien is het mogelijk om er te oefenen met vragen en praktijkcases.
De opleiding is op verschillende manieren te volgen. Je kunt kiezen tussen een dagvariant van 1Â dag per 2 weken of een avondvariant van 1Â avond per week.
Je kunt dit Bachelorprogramma een eigen accent geven aan de hand van ons keuzeprogramma in fase 3. Dit onderwerp kan ondersteunend zijn voor je carrière in het onderwijs. Zo kun je je focussen op het toepassen van passend onderwijs, maar ook kun je je coachingsvaardigheden ontwikkelen, zodat je leerlingen beter kunt begeleiden.
Kijk voor een volledig overzicht van de keuzemogelijkheden in het programma.
Daarnaast kies je ook een specialisatie tijdens de derde fase. Hierin kies je of je je specialiseert op de onder- of de bovenbouw van het primair onderwijs.
Je doet vanaf het begin van je opleiding ervaring op in de praktijk door middel van een stage. Dit is een essentieel en verplicht onderdeel van deze PABO-opleiding. Je zoekt een basisschool waar je 1 dag per week stage kunt lopen. Op deze school leer je onder andere hoe je onderwijsactiviteiten op een goede manier kunt voorbereiden, uitvoeren en evalueren. Als je al in het onderwijs werkt, bijvoorbeeld als onderwijsassistent, dan kun je je baan vaak gebruiken als gedeeltelijke stageplaats. Een praktijkbegeleider vanuit school begeleidt je tijdens het leertraject.
Voor de HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO) geldt dat je zowel in de onder- als bovenbouw van de basisschool les moet geven. Als duaal student heb je een baan voor minimaal 20 uur per week die aansluit bij je opleiding. Je kunt dan ervaring opdoen in je eigen werk. Ben je deeltijdstudent? Dan loop je 1 dag per week stage. Je zoekt zelf een stageschool. Hogeschool NCOI heeft een stageadviesbureau, dat je kan adviseren over de stageschool en kan helpen bij het vinden van een stageplek.
Je bent in het bezit van een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4 om toegelaten te worden tot de HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO). In het eerste jaar van de studie leg je een reken- en taaltoets af.
Wanneer je in het bezit bent van een VWO-diploma of een HAVO-diploma met in je eindexamenpakket biologie, aardrijkskunde, geschiedenis, natuurkunde en NLT (natuur, leven en technologie) beschik je over voldoende kennis van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Als je geen HAVO-eindexamen in (een van) deze vakken hebt gedaan of als je een opleiding op MBO-niveau hebt gevolgd, dan leg je per vak een toelatingstoets af. De kosten voor de toelatingstoets(en) zijn niet inbegrepen in de prijs. Hogeschool NCOI biedt je een goede voorbereiding op deze toetsen aan. Door het volgen van de Toelatingstoets voor de benodigde vakken word je uitstekend voorbereid en vergroot je de kans dat je je voorbereidingstoets haalt. Wil je een van deze voorbereidende opleidingen volgen? Kijk dan in deze gids of bezoek onze website. Voor natuur en techniek is een eindexamen in biologie, natuurkunde of NLT toereikend. Op de website www.goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je meer informatie. Heb je een VWO-diploma behaald? Dan hoef je niet deel te nemen aan de voorbereidende toetsen en kun je, indien je toegelaten wordt, deelnemen aan deze Bachelor.
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op onze pagina over het levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.
Je kunt je opleidingskosten volledig aftrekken van je belastbaar inkomen bij je belastingaangifte. Zie Hogeschool NCOI voor meer praktische informatie en de kosten van de opleiding.
Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.
Wil je je onderwijsbevoegdheid behalen, zodat je voor de klas kunt staan? Dan is deze HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO) erg interessant voor je. Je behaalt met deze opleiding je officiële onderwijsbevoegdheid voor leerkracht in het basisonderwijs.
Je ontvangt tijdens je opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Elke module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten en mondelinge examens wordt ook gebruikgemaakt van digitale examens. Het voordeel daarvan is dat je zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen. Elke fase rond je af met een praktijkgerichte beroepsopdracht en gedurende de opleiding werk je aan een praktijkportfolio. Je sluit de Bacheloropleiding af met een afstudeeropdracht, portfolio en een assessment om te toetsen of je voldoet aan de startbekwaamheidseisen van een leerkracht.
Wanneer je de overstap maakt vanuit het bedrijfsleven naar het onderwijs en beschikt over relevante werkervaring plus een vooropleiding op HBO- of WO-niveau biedt Hogeschool NCOI je de mogelijkheid om je PABO-getuigschrift te behalen in een versneld traject. Het aantal mogelijke vrijstellingen en de totale studieduur van het traject zijn afhankelijk van je specifieke situatie. Zie HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO) - Versneld voor meer informatie over de mogelijkheden van dit versnelde traject.
In deze afsluitende fase volg je nog een module rond organisatorische aspecten voor de leerkracht in het primair onderwijs. Ook maak je een keuze voor de vakprofilering. Je kunt kiezen uit:
De afronding van de opleiding bestaat vervolgens uit 3 delen. Je maakt een afstudeeropdracht, waarmee je je HBO-niveau aantoont. Ter voorbereiding hierop volg je 2 bijeenkomsten. Je krijgt een persoonlijk begeleider toegewezen vanuit Hogeschool NCOI die je ondersteunt om tot een optimaal resultaat te komen voor je afstudeeropdracht. Deze begeleider is gespecialiseerd in het primair onderwijs. Vervolgens toon je in de vorm van een digitaal portfolio je competentieontwikkeling als leerkracht aan. Ten slotte rond je het geheel af met een assessment. Dit assessment vindt plaats op de school waar je lesgeeft. Je laat hierin zien hoe je werkt als leerkracht. Als je alle onderdelen met goed resultaat hebt afgerond, voldoe je aan de eisen om als bevoegd en startbekwaam leerkracht in het primair onderwijs aan de slag te gaan.
Deze opleiding wordt verzorgd door Hogeschool NCOI. Je behaalt met deze opleiding een erkend diploma. Je ontvangt namelijk het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs’. Je bent dan bevoegd leraar basisonderwijs. Daarnaast mag je de graad BEd (Bachelor of Education) voeren. Het programma is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert je dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Zie Erkenningen voor meer opleidingsinformatie.
De dagvariant kunt u op maandag of zaterdag volgen. De avondvariant vindt plaats op dinsdag, woensdag of donderdag. Kijk voor de locaties op onze website.
U studeert in deze Bachelor steeds in overzichtelijke stappen. Per module rondt u een onderwerp af. Daarmee houdt u focus en is uw opleiding overzichtelijk opgebouwd. De opleiding is op verschillende manieren te volgen. U kunt kiezen tussen een dagvariant van 1 dag per 2 weken of een avondvariant van 1 avond per week.
Kostenoverzicht | Ineens | Per jaar (3 termijnen) |
Per kwartaal (12 termijnen) |
Per maand (36 termijnen) (alleen voor particulieren) |
Dossiervorming (eenmalig) | € 200,- | niet mogelijk | niet mogelijk | niet mogelijk |
Lesgeld | € 8.990,- | € 3.236,40 | € 809,10 | € 269,70 |
Studiemateriaal | € 2.100,- | € 756,00 | € 189,00 | € 63,00 |
Examenkosten | € 2.990,- | € 1.076,40 | € 269,10 | € 89,70 |
Comptentie ontwikkelprogramma (stage) en projectbegeleiding | € 1.980,- | € 712,80 | € 178,20 | € 59,40 |
Afstuderen | € 1,790,- | € 644,40 | € 161,10 | € 53,70 |
Diplomering | € 500,- | € 180,- | € 45,- | € 15,- |
Arrangementskosten | Zie onderstaande toelichting. |
Dossiervorming (eenmalig) | Ineens | € 200,- | Per jaar (3 termijnen) |
niet mogelijk | Per kwartaal (12 termijnen) |
niet mogelijk | Per maand (36 termijnen) (alleen voor particulieren) |
niet mogelijk |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Lesgeld | Ineens | € 8.990,- | Per jaar (3 termijnen) |
€ 3.236,40 | Per kwartaal (12 termijnen) |
€ 809,10 | Per maand (36 termijnen) (alleen voor particulieren) |
€ 269,70 |
Studiemateriaal | Ineens | € 2.100,- | Per jaar (3 termijnen) |
€ 756,00 | Per kwartaal (12 termijnen) |
€ 189,00 | Per maand (36 termijnen) (alleen voor particulieren) |
€ 63,00 |
Examenkosten | Ineens | € 2.990,- | Per jaar (3 termijnen) |
€ 1.076,40 | Per kwartaal (12 termijnen) |
€ 269,10 | Per maand (36 termijnen) (alleen voor particulieren) |
€ 89,70 |
Comptentie ontwikkelprogramma (stage) en projectbegeleiding |
Ineens | € 1.980,- | Per jaar (3 termijnen) |
€ 712,80 | Per kwartaal (12 termijnen) |
€ 178,20 | Per maand (36 termijnen) (alleen voor particulieren) |
€ 59,40 |
Afstuderen | Ineens | € 1,790,- | Per jaar (3 termijnen) |
€ 644,40 | Per kwartaal (12 termijnen) |
€ 161,10 | Per maand (36 termijnen) (alleen voor particulieren) |
€ 53,70 |
Diplomering | Ineens | € 500,- | Per jaar (3 termijnen) |
€ 180,- | Per kwartaal (12 termijnen) |
€ 45,- | Per maand (36 termijnen) (alleen voor particulieren) |
€ 15,- |
Arrangementskosten | Zie onderstaande toelichting. |
Bij betaling ineens is 8% korting inbegrepen. Indien u in termijnen betaalt vervalt de korting. Betalen per maand is alleen mogelijk voor particulieren.
NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).
Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Zo is er het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Met deze regeling kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid en zo een groot deel van de opleidingskosten betalen. Benieuwd hoeveel geld je kunt lenen? Bekijk het rekenvoorbeeld op onze pagina over het levenlanglerenkrediet en lees meer over deze regeling.
Ook kun je gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je tot zo’n 50 procent van je gemaakte studiekosten terugkrijgt van de Belastingdienst. Jaarlijks kun je maximaal € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor de studiekosten van jou en je fiscale partner. Ook als je gebruikmaakt van het levenlanglerenkrediet kun je je studiekosten aftrekken. Wil je meer weten over deze regeling en aan de hand van een rekenvoorbeeld zien hoeveel voordeel jou dit oplevert? Op onze pagina over belastingvoordeel lees je er alles over.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.
Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.
HBO Bacheloropleiding
NVAO geaccrediteerd