Kostenoverzicht aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt direct per e-mail een overzicht van de totale investering met specificatie. Om het kostenoverzicht te kunnen verzenden hebben wij onderstaande gegevens nodig.
* Verplicht veld
 
Om u beter te kunnen adviseren tijdens de oriëntatie op uw opleiding kunnen we telefonisch en per e-mail contact met u opnemen. 

Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.

Systems Engineering voor de GWW

Effectief vastleggen van uw projectinformatie door middel van systems engineering - 1 dag

Systems Engineering voor de GWW

Effectief vastleggen van uw projectinformatie door middel van systems engineering - 1 dag

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Door projectinformatie vanaf het begin duidelijk vast te leggen, krijgen opdrachtnemers meer vrijheid, terwijl opdrachtgevers wel verzekerd blijven van kwaliteit. Systems engineering is de manier om deze informatie effectief vast te leggen. In deze training gaat u met deze methode aan de slag. U leert denken in systemen en krijgt zicht op de relatie tussen klanteisen, vraagspecificaties en ontwerpafwegingen. Daarnaast wordt de samenhang behandeld met het Aanbestedingsreglement Werken (ARW) en geïntegreerde contracten.

Doelgroep

U werkt of gaat werken met systems engineering aan de opdrachtgevers- of opdrachtnemerszijde in de GWW. U bent bijvoorbeeld een projectleider, tendermanager, ontwerper of bouwer. Deze training is ook zeer interessant als u werkt in projectmanagement, kwaliteitsmanagement, inkoopmanagement, kostenmanagement of risicomanagement.

Vooropleiding

U bent werkzaam in de sector GWW. Daarnaast heeft u een achtergrond op minimaal MBO-niveau.

Doel en opzet

Met de praktijkgerichte training gaat u direct in op de inhoud van systems engineering. U wordt begeleid door zeer ervaren toptrainers, die zelf werkzaam zijn in de sector. Vanuit hun kennis en ervaring leggen zij duidelijk de achtergrond en toepassing van systems engineering uit. Hierdoor krijgt u inzicht in systeemdenken en de relatie tussen eisen, functie en ontwerp. U kunt na afloop klanteisen, systeemeisen en vraagspecificaties opstellen. Ook kunt u aangeven hoe het ontwerp voldoet als oplossing. De docenten gaan uit van de praktijk, zodat u uw nieuwe kennis en inzichten direct in uw werk kunt toepassen.

Deelnemers aan deze training komen uit opdrachtgevers- en opdrachtnemerszijde van de markt. Hierdoor bieden de interactieve bijeenkomsten u naast kennis van de theorie ook beter inzicht in de belangen van samenwerkingspartners. Uiteraard is er voldoende ruimte om vraagstukken uit uw eigen praktijk in te brengen. Het delen van uw ervaring en het sparren over concrete vraagstukken vergroot het rendement van deze training, zodat deze daardoor nog beter toepasbaar wordt in uw praktijk.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze training wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Systems Engineering voor de GWW

(2 bijeenkomsten)

 • Achtergronden en toepassing van systems engineering in de GWW
 • Systems engineering in het globaal
 • Klanteisen
 • Eisen en functies
 • Ontwerpafwegingen
 • Systeemdenken
 • RAMS, SE en bouwcontracten

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘Systems Engineering voor de GWW'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Trainingsvarianten

Deze training duurt 1 dag. De training wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagvariant heeft 1 bijeenkomst van 09.30 uur tot 16.30 uur. De avondvariant heeft 2 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Totaalprijs

 • Dagtraining: € 618,50
 • Avondtraining: € 595,-
 • De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:
 • Trainingskosten: € 494,-
 • Trainingsmateriaal: € 70,-
 • Arrangementskosten dag: € 25,-
 • Arrangementskosten avond: € 11,-
 • Locatiekosten dag: € 29,50
 • Locatiekosten avond: € 20,-

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Systems Engineering voor de GWW

Effectief vastleggen van uw projectinformatie door middel van systems engineering - 1 dag

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.