Veiligheidscultuur: Verandering Begint met Vertrouwen

Stimuleer het vertrouwen van medewerkers in het management - 1 dag

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Masterclass

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Vertrouwen speelt een grote rol bij de verandering van een veiligheidscultuur binnen organisaties. Medewerkers moeten vertrouwen hebben in het management. Ze moeten er van op aan kunnen dat de veranderingen in hun voordeel zijn. Als ze dat gevoel niet hebben, is dat slecht voor de werkgever. In deze Masterclass ontdekt u wat het effect van vertrouwen is op de veiligheid. U leert om een cultuur van vertrouwen vorm te geven binnen uw organisatie.

Doelgroep

Deze Masterclass is speciaal ontwikkeld voor hogeropgeleiden die op tactisch en strategisch niveau binnen organisaties verantwoordelijk zijn voor veiligheids- en/of verandervraagstukken. U werkt bijvoorbeeld als hoger veiligheidskundige, arbeidshygiënist, arbeids- en organisatiedeskundige of zelfs bedrijfsarts.

Ook als u een management- of lijnfunctie bekleedt en u vanuit die functie of aanvullende rol (arbodeskundige, hoofd BHV) medeverantwoordelijk bent voor het veiligheidsbeleid binnen uw organisatie, dan is deze Masterclass zeer interessant.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Doel en opzet

In de Masterclass is er een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. De dag start met een plenair deel op basis van theorie en context en worden vervolgd door een praktisch gedeelte met onder andere workshops. De focus op kennis (denken) enerzijds en vaardigheden (doen) anderzijds zorgen samen voor een verbetering van competenties en gedrag. Inspirerend, leerzaam en direct toepasbaar.

Het programma wordt verzorgd door ervaren professionals en hoogleraren, die ruime ervaring hebben met cultuurverandertrajecten. Zij geven ook invulling aan de Professional Masterprogramma’s op het gebied van verandermanagement bij NCOI University of Applied Sciences.

Deze Masterclass is onderdeel van het Masterprogramma Verandermanagement en Veiligheidscultuur. Maar de Masterclass is ook utistekend los te volgen.

Onderdeel van Masterprogramma

Dit programma is onderdeel van het Masterprogramma Verandermanagement en Veiligheidscultuur. Heeft u onderstaande programma's van het hele Masterprogramma met goed gevolg afgerond, dan kunt u het overkoepelende diploma aanvragen.

Masterprogramma Verandermanagement en Veiligheidscultuur:

  1. Arbeidsveiligheid: Verander Gedrag en Cultuur op de Werkvloer
  2. Continu Verbeteren in een Lerende Organisatie
  3. Sociale Innovatie: Iedereen een Veilige en Gezonde Werkplek
  4. Leidinggeven aan Verandering
  5. Verandering Begint met Vertrouwen

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze Masterclass wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

PE-punten

Na het volgen van deze Masterclass kunt u 1 PE-punt aanvragen. U vraagt dit aan bij Hobéon SKO.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Effectiviteit van veranderstrategieën
  • Omgaan met weerstand
  • Vertrouwen creëren
  • Vertrouwen in het management

Certificaat

Na afloop van de Masterclass ontvangt u het certificaat ‘Verandering Begint met Vertrouwen'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

De Masterclass bestaat uit 1 dag van 9.30 uur tot 16.30 uur. Kijk op de website voor de meest actuele data en de locaties.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Totaalprijs

Dagopleiding: € 649,50

U kunt deze Masterclass ook volgen als onderdeel van het Masterprogramma Verandermanagement en Veiligheidscultuur. Met het volgen van het masterprogramma bespaart u bijna 10% op de totaalprijs van de losse Masterclasses.

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Trainingskosten: € 520,-

Trainingsmateriaal: € 75,-

Arrangementskosten dag: € 25,-

Locatiekosten dag: € 29,50

Veiligheidscultuur: Verandering Begint met Vertrouwen

Stimuleer het vertrouwen van medewerkers in het management - 1 dag

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Masterclass

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.