MBO - Niveau 4
NVAO geaccrediteerd
Met de opleiding MBO Coördinator Sport- en Bewegingsagogie niveau 4 word je op het hoogst erkende MBO-niveau opgeleid. Je leert sportactiviteiten opzetten en begeleiden. Je verdiept je in bewegingsleer en leert hierdoor hoe je deelnemers met lichamelijke beperkingen het beste kunt begeleiden. Na deze opleiding stimuleer je deelnemers om lichamelijk en mentaal deel te nemen aan activiteiten en zo een gezonde leefstijl op te bouwen en te behouden. Onze docenten hebben veel ervaring in het werkveld en kunnen je daarom uitstekend begeleiden tijdens je studie. Wat je leert pas je direct toe in de praktijk. Wanneer je geen relevante werkomgeving hebt, kan het Stage Instituut van NCOI je helpen met het vinden van een passend stagebedrijf. Met deze erkende opleiding MBO Coördinator Sport- en Bewegingsagogie niveau 4 van NCOI behaal je het officieel erkende diploma dat als standaard geldt in de branche.
NCOI heeft officieel toestemming van het ministerie van OCW om MBO-opleidingen te verzorgen. Hierdoor kan NCOI officieel erkende MBO-diploma’s verstrekken. Zie MBO Erkenningen voor meer informatie.
Als (aankomend) coördinator sport- en bewegingsagogie houd je je onder meer bezig met de volgende zaken:
Je werkt in een team of zelfstandig. Je kunt werken in de jeugdhulpverlening, gehandicaptenzorg, ouderenzorg of bij een revalidatiecentrum.
Tijdens deze opleiding Coördinator Sport- en Bewegingsagogie word je op verschillende manieren begeleid. Dat begint al vanaf het eerste moment. Zo wordt er vooraf aan de opleiding telefonisch contact met je opgenomen, waarbij de belangrijkste informatie aan bod komt. Denk hierbij aan de geschiktheid van je werkplek of stage en de keuzedelen die je kunt volgen.
Tijdens je opleiding heb je contact met een studiebegeleider. Voor je werkplekleren of stage heb je contact met een BPV-begeleider vanuit NCOI en een leermeester vanuit het stagebedrijf. Dit is vaak een leidinggevende of ervaren collega. Hij of zij helpt je de praktijkopdrachten uit te voeren. Hoe je werkplekleren/stage, begeleiding en examinering verder werken ontdek je ook tijdens het begeleidingsprogramma wat je tijdens je opleiding volgt.
Deze praktijkgerichte opleiding MBO Coördinator Sport- en Bewegingsagogie niveau 4 is speciaal ontwikkeld voor volwassen studenten die een erkend MBO-diploma willen behalen. We weten hoe het is om volwassenen op te leiden. Het zwaartepunt van al onze opleidingen ligt op werkplekleren. Je leert dus door opdrachten uit te voeren tijdens je werk. Tijdens de onderwijsmodules leer je ook van je collega's, net zoals jij professionals die een stapje verder willen.
Naast je werkplekleren of stage volg je modules in de vorm van klassikale of online bijeenkomsten. Deze modules worden verzorgd door docenten die zelf in het vakgebied werkzaam zijn, ze maken gebruik van veel voorbeelden. Daardoor krijg je een heldere uitleg en voorbeelden die je echt in de praktijk tegen kunt komen. Tijdens de hele opleiding krijg je toegang tot e-Connect, de digitale leeromgeving van NCOI, waarin je alle informatie over je opleiding vindt.
Je stage is belangrijk, omdat je daarin oefent met het in praktijk brengen van de geleerde beroepsvaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld stage lopen in de jeugdhulpverlening, gehandicaptenzorg of bij een revalidatiecentrum. Heb je al een baan in dit werkgebied? En is de instelling waarbij je werkt een erkend leerbedrijf? Dan kun je je huidige werkplek voordragen als stageplaats en hoef je geen aanvullende stage te lopen.
Heb je op dit moment geen geschikte werkplek? Ook dan kun je van start met deze opleiding. Je gaat dan tijdens je opleiding op zoek naar een geschikt stagebedrijf. Het Stage Instituut kan je daarbij mogelijk helpen.
Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je minimaal beschikt over een diploma MBO-niveau 2, een diploma VMBO (kader, gemengd of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar.
Heb je niet de juiste vooropleiding? Dan kun je met een goede motivatie en ruime werkervaring een toelatingstoets maken. Met een goed resultaat kun je zo alsnog tot de opleiding toegelaten worden. Als je gebruik wilt maken van deze vorm van toelating, dan wordt tijdens de intake uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.
Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.
De praktijkmodule Begeleiden van sportactiviteiten wordt verzorgd in moderne praktijklokalen. Je maakt tijdens deze praktijklessen gebruik van moderne en praktische materialen en instrumenten. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze module in een andere plaats en/of op een andere dag volgt dan je andere lessen.
Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.
Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.
Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.
Het programma bestaat uit 5 beroepsgerichte modules (4 of 6 bijeenkomsten), keuzedelen, een module Begeleiding (2 bijeenkomsten van 3 uur) en een stageprogramma (je werkplek of een stage). Om een officieel erkend MBO-diploma te behalen is landelijk vastgelegd dat een bepaald verplicht niveau geldt voor Nederlands, rekenen en Engels. Voor deze algemene onderdelen word je door NCOI uitstekend voorbereid. Meer informatie vind je in de toelichting op MBO College.
Met deze opleiding ontwikkel je je tot een coördinator sport- en bewegingsagogie. Je bent in staat deelnemers succesvol te begeleiden tijdens het uitvoeren van bewegingsactiviteiten. Hierbij houd je rekening met eenieders lichamelijke en mentale mogelijkheden. Ook maak je effectief gebruik van de materialen die op de locatie aanwezig zijn. Door je kennis, enthousiasme en maatwerk weet je je deelnemers te stimuleren te blijven bewegen en zich te ontwikkelen op dit vlak.
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(4 bijeenkomsten)
(4 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
Tijdens de opleiding maak je verschillende toetsen waarmee je stapsgewijs het programma doorloopt. Na je stage rond je de opleiding af met een praktijkexamen waarin je laat zien dat je het vak beheerst. Heb je voor alle onderdelen een voldoende behaald, dan ontvang je het officiële, door de overheid erkende diploma ‘Coördinator Sport- en Bewegingsagogie’, zoals ingeschreven in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO). Het behalen van een erkend diploma wordt steeds belangrijker. NCOI zorgt ervoor dat je dit kunt behalen.
Wil je meer weten over de opbouw van onze opleidingen? Zie dan opbouw MBO.