Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

Opleiding gasmeten (SOG)

Het meten en interpreteren van gasmetingen

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u optimaal voorbereid worden op de afsluitende toets voor onder meer het verrichten en interpreteren van metingen? Dan is deze training zeer geschikt voor u. Zo leert u metingen verrichten op het gebied van explosiegevaar, verstikkingsgevaar en vergiftigingsgevaar. Daar waar een risico aanwezig is in één van deze gebieden, dient u metingen te verrichten om er zeker van te zijn dat bepaalde ruimten wel of niet toegankelijk zijn en blijven.

Doelgroep

U bent operationeel medewerker van een (petro)chemisch bedrijf dat risicovolle werkzaamheden uitvoert of u werkt bij een VNCI, VNPI, Deltalinqs, NOGEPA of SIR aangesloten bedrijf. Voor deelname aan deze training moet u tenminste 18 jaar zijn.

Aanpak

U verdiept zich in de basisbegrippen die betrekking hebben op explosiegevaar, verstikkingsgevaar of vergiftigingsgevaar. U leert zelfstandig de OX-EX-TOX gasmetingen uitvoeren die gevaar aantonen en hoe u deze metingen moet interpreteren.

Met het volgen van deze training behaalt u uw SOG certificaat. Hiermee toont u aan dat u vaardig bent om risicovolle werkzaamheden uit te voeren. Bij een voldoende resultaat ontvangt u dit certificaat.

Vooropleiding

U heeft een geldig diploma B-VCA, VOL-VCA of VIL-VCU.

Voorbereiding en studiebelasting

U hoeft geen rekening te houden met voorbereidingstijd.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie, vindt u in onze moderne online leeromgeving.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Certificaat

Tijdens de laatste dag van deze 3-daagse training vind het theorie- en praktijkexamen plaats. Bij goed gevolg ontvangt u een certificaat 'SOG certificaat'. Dit certificaat is maximaal 3 jaar geldig.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Opleiding Gasmeten (SOG)

(6 bijeenkomsten)

 • Basisbegrippen van: toxische stof, ­vergiftiging, gassen en dampen, ­inwerking van toxische stoffen op het lichaam, definities Grenswaarde en TGG, verspreidingsafhankelijke factoren voor gassen en dampen, relatie tussen Vol.% en ppm en mg/m3, toxische stoffen­meting
 • Basisbegrippen als brand en explosie, omschrijving van explosiegebied, ­explosiegrenzen en de percentages van deze grenzen, explosiviteitsmeting
 • Basisbegrippen als verstikking door zuurstoftekort, effecten van een te hoog of te laagzuurstofpercentage, zuurstofmeting
 • Praktijk
 • Zelfstandig gasmetingen verrichten EX-OX-TOX
 • Meetapparatuur en eventueel ­benodigde hulpmiddelen bedienen
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning

  Opleidingsvarianten

  • Duur: 3 dagen
  • Varianten: klassikaal
  • Dag: 3 dagen van 08.45 uur tot 16.00 uur
  Deze training wordt aangeboden door NCOI Techniek & Veiligheid, zie de actuele startmomenten.
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie

  Totaalprijs

  De totaalprijs voor deze training is € 599,-.

  Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
  Kostenoverzicht aanvragen

  Opleiding gasmeten (SOG)

  Het meten en interpreteren van gasmetingen

  Vakgebied

  Veiligheid

  Opleidingsniveau

  Training

  Erkenning

  NVAO geaccrediteerd

  Meer informatie

  Download brochure

  Wil je dit met iemand delen?

  Mail door

  Incompany volgen?

  Meer informatie

  Heb je vragen?

  Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
  Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

  Kies je eigen opleidingsvariant

  Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: Klassikaal, Virtual Classroom en E-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

  Studiegids NCOI

  Vraag de studiegids aan

  Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

  Contact NCOI

  Opleidingsadvies op maat?

  Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.