Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

Opleiding gasmeten (SOG)

Het meten en interpreteren van gasmetingen - 3 dagen

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je optimaal voorbereid worden op de afsluitende toets voor onder meer het verrichten en interpreteren van metingen? Dan is deze training zeer geschikt voor je. Zo leer je metingen verrichten op het gebied van explosiegevaar, verstikkingsgevaar en vergiftigingsgevaar. Daar waar een risico aanwezig is in één van deze gebieden, dien je metingen te verrichten om er zeker van te zijn dat bepaalde ruimten wel of niet toegankelijk zijn en blijven.

Doelgroep

Je bent operationeel medewerker van een (petro)chemisch bedrijf dat risicovolle werkzaamheden uitvoert of je werkt bij een VNCI, VNPI, Deltalinqs, NOGEPA of SIR aangesloten bedrijf. Voor deelname aan deze training moet je ten minste 18 jaar zijn.

Aanpak

Je verdiept je in de basisbegrippen die betrekking hebben op explosiegevaar, verstikkingsgevaar of vergiftigingsgevaar. Je leert zelfstandig de OX-EX-TOX gasmetingen uitvoeren die gevaar aantonen en hoe je deze metingen moet interpreteren.

Met het volgen van deze training behaal je je SOG certificaat. Hiermee toon je aan dat je vaardig bent om risicovolle werkzaamheden uit te voeren. Bij een voldoende resultaat ontvang je dit certificaat.

Vooropleiding

Je hebt een geldig diploma B-VCA, VOL-VCA of VIL-VCU.

Voorbereiding en studiebelasting

Je hoeft geen rekening te houden met voorbereidingstijd.

Online leeromgeving

Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat je nodig hebt voor je studie, vind je in onze moderne online leeromgeving.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Certificaat

Tijdens de laatste dag van deze 3-daagse training vind het theorie- en praktijkexamen plaats. Bij goed gevolg ontvang je een certificaat 'SOG certificaat'. Dit certificaat is maximaal 3 jaar geldig.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Opleiding Gasmeten (SOG)

(6 bijeenkomsten)

  • Basisbegrippen van: toxische stof, ­vergiftiging, gassen en dampen, ­inwerking van toxische stoffen op het lichaam, definities Grenswaarde en TGG, verspreidingsafhankelijke factoren voor gassen en dampen, relatie tussen Vol.% en ppm en mg/m3, toxische stoffen­meting
  • Basisbegrippen als brand en explosie, omschrijving van explosiegebied, ­explosiegrenzen en de percentages van deze grenzen, explosiviteitsmeting
  • Basisbegrippen als verstikking door zuurstoftekort, effecten van een te hoog of te laagzuurstofpercentage, zuurstofmeting
  • Praktijk
  • Zelfstandig gasmetingen verrichten EX-OX-TOX
  • Meetapparatuur en eventueel ­benodigde hulpmiddelen bedienen
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

  • Duur: 3 dagen
  • Varianten: klassikaal
  • Dag: 3 dagen van 08.45 uur tot 16.00 uur
Deze training wordt aangeboden door NCOI Techniek & Veiligheid, zie de actuele startmomenten.
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Totaalprijs

De totaalprijs voor deze training is € 599,-.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Opleiding gasmeten (SOG)

Het meten en interpreteren van gasmetingen - 3 dagen

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.