Menu
NCOI Opleidingen - Bedrijfskunde, Facilitair en Management
 • Home
 • Master Business Engineering (MBE)

Master Business Engineering (MBE)

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je werkzaam in een technische en/of logistieke omgeving en wil je je op het hoogste niveau ontwikkelen op het gebied van...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je werkzaam in een technische en/of logistieke omgeving en wil je je op het hoogste niveau ontwikkelen op het gebied van...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je werkzaam in een technische en/of logistieke omgeving en wil je je op het hoogste niveau ontwikkelen op het gebied van...

Lees meer

Meest bekeken Master Business Engineering (MBE)

Meest bekeken Master Business Engineering (MBE)

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Masteropleiding (2) Een Masteropleiding bij NCOI University of Applied Sciences duurt 2 jaar en na afronding heeft u het recht de betreffende Mastergraad te voeren. NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Een Masteropleiding van NCOI is flexibel opgebouwd uit 7 verschillende Masterclasses. U rondt uw Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

NCOI is al vele jaren de grootste Masteropleider van Nederland. Alle volledige Masteropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen. Onze docenten worden gemiddeld met een 8,3 beoordeeld.

Professional Master (1) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die u interessant vindt. De Professional Masters van NCOI University of Applied Sciences duren 6 tot 12 maanden. U rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Masterclass (3) Een Masterclass van NCOI University of Applied Sciences draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wilt u verder studeren naar een volledige Master? Dan ontvangt u gegarandeerd vrijstelling als u wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Ben je werkzaam in een technische en/of logistieke omgeving en wil je je op het hoogste niveau ontwikkelen op het gebied van Business Engineering? Bij NCOI Opleidingen vind je diverse opleidingen op Masterniveau die je hierin verder kunnen helpen.

Wat houdt business engineering in?

Het vakgebied business engineering gaat eigenlijk over 2 verschillende vakgebieden die hier samenkomen: techniek en organisatiekunde. Als business engineer houd je je namelijk bezig met het ontwikkelen, implementeren en optimaliseren van bedrijfsprocessen, producten of trajecten. Welke techniek komt daarbij kijken en hoe zorg je dat ze technisch zo goed mogelijk in elkaar zitten? En sluiten ze voldoende aan bij de vraag naar deze goederen of diensten?
 
Als business engineer ben je vaak de schakel tussen de directie of het managementteam en de technische afdelingen. Je voorziet hen van de nodige informatie, kunt advies geven over vraagstukken en bedenkt oplossingen en antwoorden om de bedrijfsprocessen, producten of diensten zo sterk en goed mogelijk te kunnen ontwikkelen.

Wat leer je in een Master Business Engineering (MBE)?

Wil je je op Masterniveau verdiepen in business engineering? Met de Master Business Engineering (MBE) ontwikkel je je tot een breed onderlegde professional op het gebied van business engineering. Je leert hoe een organisatie zich blijvend kan onderscheiden in een concurrerende markt en ontwikkelt diepgaande kennis op het gebied van ontwerp, ontwikkeling, verbetering en evaluatie van processen en productontwikkeling. De techniek in het algemeen wordt steeds complexer. Daarom is er ook binnen veel organisaties behoefte aan hoogopgeleide technisch bedrijfskundigen. Dat betekent dat je met een Master Business Engineering uitstekende loopbaanperspectieven creëert.

Kiezen voor een volledige Master, een Professional Master of een Masterclass?

Afhankelijk van wat je ambities, wensen en behoeften zijn, kun je bij NCOI kiezen uit verschillende opleidingen op Masterniveau. Wil je je zo breed mogelijk ontwikkelen op het gebied van business engineering? Dan is een volledige Masteropleiding de beste keuze. Wil je niet meteen een gehele opleiding volgen, maar wel de belangrijkste onderwerpen binnen dit vakgebied behandelen? In dat geval kun je kiezen voor een Professional Master Business Engineering. Dit programma bestaat uit de eerste fase van de volledige Master Business Engineering. Mocht je na afloop verder willen studeren en alsnog de hele opleiding willen volgen, dan kun je mogelijk vrijstellingen krijgen voor de Master. Daarnaast kun je losse Masterclasses volgen bij NCOI. Zo is er bijvoorbeeld de Masterclass Operations Engineering of de Masterclass Business Process Modeling.

Welke vooropleiding heb je nodig?

Afhankelijk van wat voor soort opleiding je kiest, gelden er verschillende vooropleidingseisen. Voor een volledige Masteropleiding moet je een HBO Bachelor- of WO-opleiding hebben afgerond. Wil je een Masterprogramma, Professional Master of Masterclass volgen? Daar heb je geen specifieke diploma’s voor nodig. Wel moet je beschikken over HBO- of WO-werk- en denkniveau.

Waarom een Master Business Engineering volgen bij NCOI?

 • Unieke aanpak, speciaal voor werkenden
 • Opleidingsplaatsen door heel Nederland
 • 1 avond per week, 1 dag in de 2 weken of e-learning
 • Uitstekend te combineren met gezin en werk
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Topdocenten uit de praktijk
 • Nederlandstalige lessen
 • Officieel erkende Mastergraad
 • Officieel erkend door het ministerie van OCW en NVAO-geaccrediteerd