Testimonial Wahida Omar

Wahida Omar kwam als jong meisje naar Nederland en groeide op in Limburg. Na het basisonderwijs ging ze naar het VMBO en legde ze de lat steeds hoger tot en met het Masterprogramma HRM en Arbeidsrecht van NCOI. Lees haar bijzondere verhaal.

“Ik wil sowieso steeds meer leren en werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling om zo de beste versie van mezelf te zijn.”

“Ik was vier jaar toen wij vluchtten uit Somalië voor de burgeroorlog. Eerst woonden we kort in Kenia voordat ik samen met mijn familie terechtkwam in Nederland. We zijn ook nooit meer teruggegaan omdat het nog steeds onveilig is in Mogadishu”, begint Wahida haar verhaal.

Testimonial Wahida Omar

“Op zevenjarige leeftijd kwam ik naar Nederland en ging ik voor het eerst naar school. Toen heb ik ook voor het eerst mijn naam leren schrijven. Vanwege een taalachterstand heb ik in het begin op het speciaal basisonderwijs gezeten. Dat ging best goed, begreep ik ook van de docent. Ik heb in drie jaar heel veel ingehaald en kon naar het VMBO. Zo wilde ik steeds aan mezelf bewijzen dat ik toch meer kan dan de docenten dachten. En iedere keer als ik iets afrondde gaf dat weer een kick om door te gaan en dacht ik ‘als me dit lukt, kan ik waarschijnlijk nog meer’. Zo is het al die jaren gegaan. Ik stap graag uit mijn comfortzone. Ik houd van leren, ik ben heel leergierig en ik heb ervaren dat als ik ergens aan begin en me er echt in verdiep, dan kom ik er wel. Zo is het me gelukt om ook dit Masterprogramma af te ronden.

Mijn studieachtergrond in commercieel management is vrij breed. Ik heb veel gewerkt in sales maar wel in combinatie met management. Ik wilde graag meer de HR-kant op en begon met solliciteren op vacatures in recruitment. De gesprekken gingen goed, maar dan kreeg ik toch te horen dat ze de HR-achtergrond misten. Toen dacht ik, ik kan wel blijven solliciteren op die vacatures, maar ik moet ook iets veranderen aan mijn eigen situatie. Want daar heb ik invloed op door te kiezen voor een opleiding.

Meteen een nieuwe baan

Zodoende ben ik vorig jaar met deze opleiding begonnen en heb ik op de eerste de beste vacature die ik voorbij zag komen gesolliciteerd. Dat was bij Yacht voor de functie Interim Recruitment Professional. Gelukkig mocht ik op gesprek en kon ik daar beginnen. Er was een inwerktraject van twee maanden waarin ik werd opgeleid tot recruiter. Dat was wel even doorbijten samen met het Masterprogramma bij NCOI. Het HRM-deel had ik al afgerond en ik was gestart met arbeidsrecht. Het was heel mooi dat ik de theorie gelijk in de praktijk kon toepassen. Dat liep allemaal samen zeg maar.

Online bijeenkomsten

De stap zetten om die opleiding te doen naast je werk heb je zelf in de hand. Het fijne vond ik dat ik zelf kon indelen wanneer ik aan mijn voorbereidingsopdrachten ging werken en me ging voorbereiden op de eindexamens. Ik twijfelde eerst of ik het wel zou kunnen. Er zit een gat van zes jaar tussen mijn afstuderen van mijn Bacheloropleiding en dat ik aan dit Masterprogramma begon. Daarom vond ik het spannend om weer te studeren. Ik was namelijk gewend geraakt aan mijn vrijheid na mijn werk. Door corona moest ook alles online en digitaal. De eerste module was helemaal zelfstandig, de module Arbeidsrecht was wel met online bijeenkomsten. Dat vond ik ook prettig want de Masterclass Arbeidsrecht vond ik complexer dan HRM.

Volgende opleiding

Ik wil zeker nog korte opleidingen of cursussen gaan volgen. We zitten in een tijd waar je continu jezelf wilt blijven ontwikkelen omdat er zoveel verandert om ons heen. Ik ben alweer aan het kijken wat NCOI nog te bieden heeft en ik heb al wat korte programma’s gezien die ik graag wil doen. Nu heb ik even tijd nodig om weer wat op adem te komen na alle ontwikkelingen van de afgelopen tijd en goed in te werken met wat ik nu doe. Maar begin volgend jaar ben ik van plan om weer een stap te zetten voor een volgende opleiding, want ik wil graag groeien in mijn vak. Weer bij NCOI, want ik ben erg tevreden over de inhoud en manier van opleiden en ook over de docenten.”

Naar overzichtspagina
Portret Patty Wijnen
Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Portret Sirous Kavehercy
Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Portret Ans Oude Geerdink
Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.