Menu

BHV

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Bent u bedrijfshulpverlener (bhv'er) of wilt u dat worden? Kijk dan eens voor een passende BHV-opleiding of BHV-training. Tijdens...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Bent u bedrijfshulpverlener (bhv'er) of wilt u dat worden? Kijk dan eens voor een passende BHV-opleiding of BHV-training. Tijdens...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Bent u bedrijfshulpverlener (bhv'er) of wilt u dat worden? Kijk dan eens voor een passende BHV-opleiding of BHV-training. Tijdens...

Lees meer

Meest bekeken BHV

Meest bekeken BHV

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Duur
Toon alle opties
Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Bent u bedrijfshulpverlener (bhv'er) of wilt u dat worden? Kijk dan eens voor een passende BHV-opleiding of BHV-training. Tijdens zo’n BHV-cursus leert u wat u moet weten om goed voorbereid te zijn op incidenten op de werkvloer, zoals ongevallen, brand(jes) en stroomstoringen. Maar u kunt ook te maken krijgen met bijvoorbeeld het onwel worden van een collega.

Wat is BHV?

Volgens de Arbowet is elke werkgever verplicht bedrijfshulpverlening (BHV) te regelen en goed voorbereid te zijn op ongevallen, brand en ontruiming. Dat kan op verschillende manieren. Daarom is het aantal benodigde bhv’ers niet wettelijk vastgelegd. Bij het bepalen van de manier van bedrijfshulpverlening en het aantal bhv’ers moet rekening gehouden worden met de grootte van het bedrijf en de risico’s die bij het betreffende bedrijf horen.
 
De risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) vormt de basis voor de maatwerkinvulling van de BHV. In de RI&E worden de brand- en ongevalsrisico’s geïnventariseerd. De werkgever kan op basis daarvan het aantal, de opleiding en uitrusting van bhv’ers vaststellen.

BHV Cursus en Bedrijfshulpverlening

Op diverse niveaus bieden we onder meer de volgende cursussen:

 

Tijdens de Cursus BHV leert u de basiskennis die elke bhv’er moet hebben. Met de Opleiding Ploegleider BHV zet u een volgende stap en kunt leidinggeven aan een groep bhv’ers en de verantwoording dragen voor de uitvoering van het BHV-beleid. Vervolgens kun u doorstromen naar de cursus Hoofd BHV Operationeel. U leert hoe u een praktische invulling geeft aan het BHV-beleid in de organisatie. Tenslotte kunt u nog de cursus Hoofd BHV Strategisch volgen als u zich op beleidsniveau bezig wilt houden met de BHV in de organisatie.

Cursus BHV Herhaling en Abonnement

Om in noodsituaties juist te kunnen opereren is het nodig het opleidingsniveau van de bhv’ers op peil te houden. Dit betekent dat bhv’ers regelmatig na- of bijscholing moeten volgen.
 
Het BHV-certificaat van 112BHV heeft conform de richtlijnen van het NIBHV een geldigheidsduur van 1 jaar. Wij vinden het belangrijk om regelmatig de procedures en handelingen te herhalen. Want weet u na een jaar nog wat u precies moet doen bij bijvoorbeeld een reanimatie? Waarschijnlijk niet. Als u in een situatie komt waarin u als bhv’er moet optreden, wilt u adequaat kunnen handelen. Regelmatig oefenen blijft daarom belangrijk.
 
U kunt daarom ook kiezen voor de abonnementsversie van onze cursus. Bij het abonnement krijgt u jaarlijks een uitnodiging en de mogelijkheid om u aan te melden voor de praktijkbijeenkomst. Ongeveer een week na de inschrijving ontvangt u uw digitale factuur. Het voordeel is dat u zelf niet in de gaten hoeft te houden wanneer het weer tijd is voor de BHV-herhaling:

 

Wat leert u tijdens een EHBO-cursus?

Tijdens de Cursus EHBO van 112BHV leert u reanimeren, een AED gebruiken, verbanden aanleggen en buikstoten toepassen bij verstikking. U volgt eerst een e-learning om de toestand van een slachtoffer te kunnen beoordelen. Daarna oefent u tijdens een praktijkbijeenkomst met:

  • Reanimeren
  • Een AED gebruiken
  • Verbanden aanleggen
  • Buikstoten toepassen bij verstikking.
 

Ook deze cursus is verkrijgbaar met een abonnement.
 
Onder de titel Company First Aid bieden we de BHV- en EHBO-cursussen ook in het Engels aan voor anderstalige medewerkers. 

EHBO voor kinderen

Werkt u op een school of in de kinderopvang? Dan is een Cursus EHBO bij baby’s en kinderen geen overbodige luxe. Vaak is het zelfs verplicht. U leert tijdens deze cursus in 1 dag heel specifiek hoe u letsel bij baby’s en kinderen beoordeelt en behandelt. Zowel in acute als niet-acute situaties.
 
Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulp-afdeling behandeld na een ongeval thuis. De meeste kinderen zijn tussen de nul en vier jaar oud. Dus ook als u niet met kinderen werkt, maar zelf wel kinderen hebt, is het een goed idee om deze cursus te volgen.