Testimonial Bob Smit

Bob Smit werkt al sinds 2001 bij NCOI Opleidingen als docent voor diverse ICT-opleidingen. Daarvoor was hij vechtsportleraar. De ervaring die hij daar opdeed, kan hij nu vaak toepassen in zijn huidige lessen. Hoe ziet zijn stijl van lesgeven eruit en wat heeft hij studenten te bieden? Hij vertelt het zelf.

‘De praktijk van mijn studenten staat altijd centraal, daarna pas komt de theorie’

Van karate naar bedrijfskundige informatica

“Ik sta mijn hele leven al voor de klas, de eerste jaren vooral in een trainingspak. Ik ben sportleraar karate, en ben in 1989 in de automatisering gerold. Ik heb bij Capgemini gewerkt en na mijn HEAO-opleiding Commerciële Economie ben ik door Hogeschool Amsterdam gevraagd om in de propedeusefase het vak ‘Bedrijfskundige Informatica’ te geven. Daarna ben ik als docent bij NCOI terechtgekomen.”

Testimonial Bob Smit

Iedereen heeft saltospringmomenten

“Of ik nou in een trainingspak of driedelig pak voor de klas sta, maakt me niets uit. In beide gevallen ben ik bezig met iemands ontwikkeling. Als een leerling vroeger geen salto durfde te maken en het hem na een jaar toch lukte, kon ik bijna ontroerd raken. Maar ook iemand die een ICT-deeltijdopleiding volgt, kan zijn saltospringmoment krijgen. Bijvoorbeeld als hij lange tijd heeft gedacht dat hij niets van systeemontwikkeling zou begrijpen. Het gaat erom een student over een dood punt te helpen. Ik heb zelf in deeltijd een Master Information Management afgerond: ik weet waar een student tegenaan loopt.”

De praktijk en ontwikkelingen op ICT-gebied staan altijd centraal

“In mijn lessen gooi ik geen emmer theorie de zaal in, in de hoop dat iedereen geraakt wordt. De praktijk van mijn studenten staat centraal. Daarna pas komt de theorie. Dan halen we samen de essentie eruit.
 
De veranderingen op ICT-gebied neem ik ook mee. De cloud, internet of things, nieuwe manieren om applicaties te ontwikkelen; het is allemaal hip en happening. Eerst was het normaal dat je stroom kreeg als je een stekker in het stopcontact stak, nu is het haast vanzelfsprekend om gratis wifi te hebben. Je moet ICT-kennis hebben, maar je moet ook de taal van de klant kunnen spreken. Daarom zitten Adviesvaardigheden en Effectief Communiceren en Beïnvloeden nu ook in het lespakket opgesloten.”

Kiezen tussen generalist of specialist

“Als ICT-professional is het goed om meerdere facetten te beheersen: generalist of specialist blijft een lastige keuze. Als je kiest voor specialisatie, kies die dan wel zorgvuldig. Ga uit van je kracht. Ik heb een bescheiden rol in het ontdekken en leren benutten van die kracht. Om het met voetballen te vergelijken: als je een sterk linkerbeen hebt, richt je daar dan op; met een zwak rechterbeen schiet je echt geen bal in de kruising.”

Naar overzichtspagina
Portret Patty Wijnen
Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Portret Sirous Kavehercy
Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Portret Ans Oude Geerdink
Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.