Testimonial Erna Beijen

Zoals we weten is er een groot tekort aan verpleegtechnisch personeel. Dat mensen, zeker in deze moeilijke tijden, dit vak willen oppakken is geweldig. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat er weer meer handen aan het bed komen en dat de mensen op een goede manier verzorgd kunnen worden. Daarom is het ook zo belangrijk dat omscholers de kans krijgen om een ander beroep uit te oefenen.

‘Laten we er met z’n allen voor zorgen dat er weer meer handen aan het bed komen’

Ik heb de afgelopen jaren diverse studenten begeleid die zich hebben laten omscholen. Die bijvoorbeeld hun administratieve baan aan de wilgen hebben gehangen en nu met veel enthousiasme in een ziekenhuis of verpleegtehuis werken. Ze haalden geen voldoening meer uit hun baan en besloten: ik wil anderen helpen en zijn de opleiding gaan volgen. 

Testimonial Erna Beijen

Omscholers zijn enthousiast, leergierig en ambitieus

Wat typerend is voor omscholers is het enthousiasme en de leergierigheid. Omscholers willen heel graag het diploma halen zodat ze ook echt mensen kunnen helpen. Daarnaast willen ze ook na de opleiding vaak nog doorleren. Bijvoorbeeld om ambulanceverpleegkundige te worden. Ik herinner mij ook nog iemand die zo enthousiast was dat ze na een eerdere HBO-opleiding en de opleiding tot verpleegkundige nog medicijnen is gaan studeren. 

Zelf ben ik al sinds 1992 docent. Ik heb jaren gewerkt als doktersassistente en medisch secretaresse. Tegelijkertijd ben ik zelf ook altijd met leren bezig geweest. Zo heb ik onder andere opleidingen op het gebied van diëtetiek, orthomoleculaire voeding, didactiek en pedagogiek en psychologie gevolgd. Later heb ik nog diverse functies in een ziekenhuis gehad en uiteindelijk ben ik natuurgeneeskundige geworden. De combinatie werken en studeren is mij dan ook niet vreemd. Ook het lesgeven heb ik altijd gecombineerd met mijn werk.

Snel aan de slag

Ik geef les in Medische Basiskennis. Dat zijn echt de medische vakken, zoals anatomie, pathologie en fysiologie, maar ook verpleegtechnische handelingen, voedingsleer en een stukje organisatie voor verpleegkundigen en doktersassistenten. Tijdens de opleiding merk ik vaak dat de studenten al heel graag snel aan de slag willen. Ze vragen dan bijvoorbeeld of ze de verpleegtechnische handelingen ook al bij patiënten mogen uitvoeren. Dan moet ik ze er wel op wijzen dat bevoegdheid en bekwaamheid een heel belangrijke rol in de zorg speelt, maar ze zijn enorm gemotiveerd. 

Je ziet vaak dat mensen een opleiding volgen en daarnaast nog een baan en een gezin hebben. Dat zorgt er wel voor dat het druk kan zijn. Als docent probeer ik daarom de lesstof in kleine stukjes te geven en zorg ik voor een goede afwisseling tussen bijvoorbeeld PowerPointpresentaties en filmpjes. Studenten vertellen regelmatig dat wat ze vorige week hebben geleerd al meteen in de praktijk konden brengen. Dat geeft natuurlijk veel voldoening. 

Van elkaar leren en samen oplossingen zoeken

Daarnaast leren de studenten ook veel van elkaar omdat ze allemaal hun eigen stageplaats hebben. Tijdens de lessen gaan ze met elkaar in gesprek over diverse onderwerpen of eventuele problemen. Vaak zie je dat er op die manier hele goede oplossingen naar voren komen, ook al zijn ze net met de opleiding begonnen. 

Het voordeel van je laten omscholen bij NCOI is dat wij flexibel zijn en we met kleine klassen werken. Daardoor kunnen we gerichter helpen. Wat ik zelf ook fijn vind, is dat de lijnen kort zijn. Als er iets is dan kunnen we snel helpen. Wil je graag mensen helpen, ben je empathisch en toe aan iets anders, dan zou ik zeggen: volg je hart en kies voor dit mooie vakgebied. 

Naar overzichtspagina
Portret Patty Wijnen
Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Portret Sirous Kavehercy
Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Portret Ans Oude Geerdink
Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.