Menu
NCOI Opleidingen

Testimonial Esther Striezenau

‘Je bent nooit te oud om te studeren’

Jarenlang werkte Esther Striezenau met veel plezier als implementatiebegeleider op een ICT-afdeling. Toch merkte ze na verloop van tijd dat het haar niet meer genoeg voldoening gaf. Ze ging op zoek naar haar passie in het leven en kwam uiteindelijk uit bij de HBO Bachelor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Hoe heeft ze de opleiding ervaren en wat heeft het haar gebracht? Ze vertelt het zelf. 

Binnen 3 weken al in de klas

“Ik verlangde ernaar om mensen te begeleiden met praktische alledaagse zaken, meer gebruik te maken van mijn talenten en sociale vaardigheden en daadwerkelijk het verschil te maken. Ik ging op zoek naar een opleiding die hierbij past en kwam al snel op de website van NCOI terecht. Alle aspecten vond ik terug in de opleiding MWD. Ik meldde me direct aan en binnen drie weken zat ik in de klas. Het ging razendsnel.

Zelf bepalen wanneer en waar je les volgt

“De combinatie werken en leren kan best pittig zijn. Met de aanpak van NCOI bleek echter dat het leren toch redelijk te combineren valt met werk. Het is bijvoorbeeld heel handig dat je de modules tweemaal kunt uitstellen als je merkt dat het door drukte op werk of in je privésituatie even niet lukt. 

Daarnaast kon je zelf de dagen en locaties uitkiezen waarop je naar de lessen ging. Soms kwam het mij beter uit om op zaterdag lessen te volgen dan bijvoorbeeld doordeweeks of in de avonduren. Het was prettig dat dit mogelijk was.”

Leerzaam en gezellig

“Ik heb zoveel plezier gehad in de opleiding, dat het me geen moeite kostte om gemotiveerd te blijven. De lessen waren enorm leerzaam, maar ook heel gezellig. Soms leek het net of ik weer op de middelbare school zat. Ik heb veel geleerd van de docenten, omdat ze allemaal werkzaam zijn in het maatschappelijk werkveld. Dat vind ik echt de meerwaarde van studeren bij NCOI.”

Zou het zo weer doen

“Toen ik begon met de studie, vroeg ik me oprecht af of het nog wel zin had om te gaan leren. Maar ik kan nu met recht zeggen dat je nooit te oud bent om te studeren. Naast heel veel kennis heeft de opleiding me ook zelfvertrouwen en een waardevolle vriendschap opgeleverd. Ik zou het zo weer doen.

Inmiddels ben ik werkzaam bij de Gemeente Rotterdam als trajectbegeleider schuldenaanpak. In deze relatief nieuwe functie draag ik bij aan de ambitie om te zorgen voor een schuldenvrije toekomst van Rotterdam, zodat ieder kind boven de armoedegrens kan opgroeien. Ik begeleid en monitor cliënten heel intensief gedurende het traject.”

Naar overzichtspagina

Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.