Testimonial Esther Striezenau

Jarenlang werkte Esther Striezenau met veel plezier als implementatiebegeleider op een ICT-afdeling. Toch merkte ze na verloop van tijd dat het haar niet meer genoeg voldoening gaf. Ze ging op zoek naar haar passie in het leven en kwam uiteindelijk uit bij de HBO Bachelor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Hoe heeft ze de opleiding ervaren en wat heeft het haar gebracht? Ze vertelt het zelf. 

‘Je bent nooit te oud om te studeren’

Binnen 3 weken al in de klas

“Ik verlangde ernaar om mensen te begeleiden met praktische alledaagse zaken, meer gebruik te maken van mijn talenten en sociale vaardigheden en daadwerkelijk het verschil te maken. Ik ging op zoek naar een opleiding die hierbij past en kwam al snel op de website van NCOI terecht. Alle aspecten vond ik terug in de opleiding MWD. Ik meldde me direct aan en binnen drie weken zat ik in de klas. Het ging razendsnel.

Testimonial Esther Striezenau

Zelf bepalen wanneer en waar je les volgt

“De combinatie werken en leren kan best pittig zijn. Met de aanpak van NCOI bleek echter dat het leren toch redelijk te combineren valt met werk. Het is bijvoorbeeld heel handig dat je de modules tweemaal kunt uitstellen als je merkt dat het door drukte op werk of in je privésituatie even niet lukt. 

Daarnaast kon je zelf de dagen en locaties uitkiezen waarop je naar de lessen ging. Soms kwam het mij beter uit om op zaterdag lessen te volgen dan bijvoorbeeld doordeweeks of in de avonduren. Het was prettig dat dit mogelijk was.”

Leerzaam en gezellig

“Ik heb zoveel plezier gehad in de opleiding, dat het me geen moeite kostte om gemotiveerd te blijven. De lessen waren enorm leerzaam, maar ook heel gezellig. Soms leek het net of ik weer op de middelbare school zat. Ik heb veel geleerd van de docenten, omdat ze allemaal werkzaam zijn in het maatschappelijk werkveld. Dat vind ik echt de meerwaarde van studeren bij NCOI.”

Zou het zo weer doen

“Toen ik begon met de studie, vroeg ik me oprecht af of het nog wel zin had om te gaan leren. Maar ik kan nu met recht zeggen dat je nooit te oud bent om te studeren. Naast heel veel kennis heeft de opleiding me ook zelfvertrouwen en een waardevolle vriendschap opgeleverd. Ik zou het zo weer doen.

Inmiddels ben ik werkzaam bij de Gemeente Rotterdam als trajectbegeleider schuldenaanpak. In deze relatief nieuwe functie draag ik bij aan de ambitie om te zorgen voor een schuldenvrije toekomst van Rotterdam, zodat ieder kind boven de armoedegrens kan opgroeien. Ik begeleid en monitor cliënten heel intensief gedurende het traject.”

Naar overzichtspagina
Portret Patty Wijnen
Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Portret Sirous Kavehercy
Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Portret Ans Oude Geerdink
Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.