Testimonial Geoffrey Helmer

Geoffrey Helmer volgt de opleiding MBO Technicus Elektrotechnische Industriële Systemen en Installaties niveau 4. Precies wat hij nodig heeft. Want Geoffrey wil nóg beter worden in zijn werk bij Waterschap Zuiderzeeland. “Elektra is helemaal mijn ding.”

“Als ik volgend jaar mijn MBO-diploma op zak heb, wil ik zeker nog voor een HBO-opleiding gaan”

Meer leren over elektra 

“De behoefte om door te leren heb ik al heel lang, maar mijn vorige werkgever zag dat niet echt zitten. Bij Waterschap Zuiderzeeland, waar ik nu zo’n twee jaar als technicus C werk, wordt dat juist gestimuleerd. Supertof vind ik dat. Met mijn leidinggevende heb ik besproken welke kennis en vaardigheden ik het beste nog zou kunnen ontwikkelen. We kwamen toen al snel uit bij de elektra. Daar werk ik nu al een paar jaar mee, maar ik wil er meer over leren. De keuze voor de opleiding MBO Technicus Elektrotechnische Industriële Systemen en Installaties niveau 4 was toen snel gemaakt.

Testimonial Geoffrey Helmer

Ik werk op het gemaal van het waterschap. Een indrukwekkend stuk techniek die ervoor zorgt dat de Flevopolder droog blijft. Zonder de gemalen zouden we allemaal natte voeten krijgen in de Flevopolder. Het gemaal staat er al sinds 1956, maar de basistechniek is nog altijd up-to-date en hier zorgen wij dagelijks voor.”

Een storing zoeken is nu een stuk gemakkelijker

“Het leuke van de opleiding is dat ik technische onderdelen waarmee ik dagelijks werk nu beter begrijp. Die nieuwe inzichten kan ik al heel soepel toepassen in de praktijk. En dat terwijl ik eigenlijk nog maar net met de opleiding begonnen ben.

Waar ik tot dusver het meeste aan heb? Ik ben al heel veel te weten gekomen over de sensoren en de schakelaars van het gemaal waar ik werk. En ik merk dat het zoeken naar een storing in een besturingskast nu al een stuk makkelijker is geworden. In deze studie leer je namelijk hoe je moet meten, maar ook waar je moet beginnen met de storing te zoeken.”

Veiligheid en bedrijfszekerheid

“Verder heb ik ook al veel geleerd over veiligheid. Over NEN 3140 en NEN 3840, om precies te zijn. Heel belangrijk, want de basistechniek van het gemaal mag dan onveranderd zijn gebleven, de richtlijnen van de elektrische installaties zijn natuurlijk veranderd.”

Dat sfeertje bij klassikale lessen

“Het bevalt mij prima om deze studie te volgen naast mijn werk. Natuurlijk, als mijn vrouw en kinderen in het weekend erop uit trekken, blijf ik wel eens met mijn studieboek op de bank zitten. Maar dat hoort erbij en is een bewuste keuze die ik heb gemaakt. En ik vind de stof zo interessant, dat het ook geen straf is.

De opleiding bestaat uit een online deel en klassikale lessen. De afwisseling is leuk, al bieden de klassikale lessen toch echt meerwaarde. Die interactie met de docent en studiegenoten, de grapjes tussendoor, dat hele sfeertje dat ontstaat als je samen ergens voor gaat. Daarvoor rijd ik graag van Dronten, waar ik woon, naar Zwolle. Voordeel van online lessen is natuurlijk wel dat je daar de deur niet voor uit hoeft. Ik volg ze dan lekker op zolder.” 

PLC software

“Het gaat allemaal zo lekker, ik heb de smaak van het studeren echt te pakken. Mijn droom is om door te leren na deze opleiding. Het liefst zou ik nog een HBO-opleiding volgen op het gebied van PLC software. Hier krijgen we steeds meer mee te maken. In elke kast die we bij het gemaal in beheer hebben, zit tegenwoordig wel een PLC.”

Naar overzichtspagina
Portret Patty Wijnen
Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Portret Sirous Kavehercy
Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Portret Ans Oude Geerdink
Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.