Testimonial Gerrie Hermens

Om nog beter te worden in haar werk als praktijkbegeleider en haar kennis en kunde op het gebied van opleiden, begeleiden en ondersteunen van studenten, werkbegeleiders en managers te versterken volgde Gerrie Hermens HBO Didactische Werkvormen en Vaardigheden bij NCOI Opleidingen. En met succes, want het heeft haar veel gebracht.

‘Ik heb veel van medestudenten geleerd, omdat iedereen uit een ander werkveld kwam’

Van teammanager naar praktijkopleider

“Tien jaar geleden heb ik de overstap gemaakt van teammanager in de ouderenzorg, naar praktijkopleider. Ik houd me bezig met het opleiden en begeleiden van studenten, het coachen en trainen van werkbegeleiders en het ondersteunen en adviseren van managers. Om mijn competenties voor deze functie te kunnen ontwikkelen, ben ik op zoek gegaan naar een passende opleiding. Het HBO-programma Didactische Werkvormen en Vaardigheden sprak me direct aan, omdat deze gericht is op volwassenen en het begeleiden van groepsprocessen. Ook was ik enthousiast over het feit dat ik met modules kon werken en het programma naast mijn baan kon volgen.”

Testimonial Gerrie Hermens

Nieuwe energie en inzichten

“Toen ik aan het programma begon, vond ik dat best wel spannend. Ik wilde er het maximale uithalen en heb voor mezelf de lat altijd redelijk hoog liggen. Ik werkte met een strakke planning. Dat vroeg om enige discipline. Er was behoorlijk wat huiswerk als voorbereiding op de lessen. Iets voor je uit schuiven was dus niet aan de orde. Motivatie was overigens geen enkel probleem. Ik vond de stof interessant en wanneer ik feedback van de docent kreeg, gaf me dat weer nieuwe energie en inzichten.
 
De eerste module die ik volgde was Didactische vaardigheden. Ik heb hierdoor vooral mezelf beter leren kennen in de rol als trainer/begeleider. Ik heb beter zicht op mijn kwaliteiten en geleerd wat ik kan inzetten om een training of bijeenkomst goed te laten verlopen. Ik ben zelfverzekerder en ervaar meer plezier als trainer. Ik geniet er nu écht van.”

Veel geleerd van medestudenten

“Ik heb zowel een module klassikaal, als een module via e-learning gevolgd. Op afstand leren was nieuw voor mij, maar beiden heb ik als heel prettig ervaren. De docenten waren inspirerend en speelden goed in op de stof met behulp van eigen ervaringen. Ook reageerden ze snel op ingeleverde stukken. Ik heb heel veel gehad aan de feedback op mijn te schrijven trainingsontwerp. Tijdens de eerste module heb ik overigens ook veel van medestudenten kunnen leren, omdat we allemaal uit een ander werkveld kwamen.”

Genieten van het behaalde resultaat

“Ik heb veel aan het programma gehad. Ik sta nu veel beter uitgerust in mijn vak en ben gegroeid in het trainen en presenteren van mezelf. Ik overweeg in de toekomst nog een opleiding tot coach te volgen, zodat ik mijn werkzaamheden als praktijkopleider nóg beter kan uitvoeren. Voorlopig geniet ik echter nog even van de behaalde resultaten.”

Naar overzichtspagina
Portret Patty Wijnen
Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Portret Sirous Kavehercy
Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Portret Ans Oude Geerdink
Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.