Menu
NCOI Opleidingen

Testimonial Gerrie Hermens

Om nog beter te worden in haar werk als praktijkbegeleider en haar kennis en kunde op het gebied van opleiden, begeleiden en ondersteunen van studenten, werkbegeleiders en managers te versterken volgde Gerrie Hermens HBO Didactische Werkvormen en Vaardigheden bij NCOI Opleidingen. En met succes, want het heeft haar veel gebracht.

Van teammanager naar praktijkopleider

“Tien jaar geleden heb ik de overstap gemaakt van teammanager in de ouderenzorg, naar praktijkopleider. Ik houd me bezig met het opleiden en begeleiden van studenten, het coachen en trainen van werkbegeleiders en het ondersteunen en adviseren van managers. Om mijn competenties voor deze functie te kunnen ontwikkelen, ben ik op zoek gegaan naar een passende opleiding. Het HBO-programma Didactische Werkvormen en Vaardigheden sprak me direct aan, omdat deze gericht is op volwassenen en het begeleiden van groepsprocessen. Ook was ik enthousiast over het feit dat ik met modules kon werken en het programma naast mijn baan kon volgen.”

Nieuwe energie en inzichten

“Toen ik aan het programma begon, vond ik dat best wel spannend. Ik wilde er het maximale uithalen en heb voor mezelf de lat altijd redelijk hoog liggen. Ik werkte met een strakke planning. Dat vroeg om enige discipline. Er was behoorlijk wat huiswerk als voorbereiding op de lessen. Iets voor je uit schuiven was dus niet aan de orde. Motivatie was overigens geen enkel probleem. Ik vond de stof interessant en wanneer ik feedback van de docent kreeg, gaf me dat weer nieuwe energie en inzichten.
 
De eerste module die ik volgde was Didactische vaardigheden. Ik heb hierdoor vooral mezelf beter leren kennen in de rol als trainer/begeleider. Ik heb beter zicht op mijn kwaliteiten en geleerd wat ik kan inzetten om een training of bijeenkomst goed te laten verlopen. Ik ben zelfverzekerder en ervaar meer plezier als trainer. Ik geniet er nu écht van.”

Veel geleerd van medestudenten

“Ik heb zowel een module klassikaal, als een module via e-learning gevolgd. Op afstand leren was nieuw voor mij, maar beiden heb ik als heel prettig ervaren. De docenten waren inspirerend en speelden goed in op de stof met behulp van eigen ervaringen. Ook reageerden ze snel op ingeleverde stukken. Ik heb heel veel gehad aan de feedback op mijn te schrijven trainingsontwerp. Tijdens de eerste module heb ik overigens ook veel van medestudenten kunnen leren, omdat we allemaal uit een ander werkveld kwamen.”

Genieten van het behaalde resultaat

“Ik heb veel aan het programma gehad. Ik sta nu veel beter uitgerust in mijn vak en ben gegroeid in het trainen en presenteren van mezelf. Ik overweeg in de toekomst nog een opleiding tot coach te volgen, zodat ik mijn werkzaamheden als praktijkopleider nóg beter kan uitvoeren. Voorlopig geniet ik echter nog even van de behaalde resultaten.”

Naar overzichtspagina

Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.