Menu
NCOI Opleidingen

Testimonial Hendrik Kramer

‘Bij NCOI sta je aan het roer van je eigen leerproces’

Hendrik Kramer was op zoek naar een opleiding waarmee hij zijn kennis en vaardigheden op het gebied van management verder kon ontwikkelen. Hij kwam uit bij de HBO Bachelor Management specialisatie Overheid en Non-profit. Hoe heeft hij de opleiding ervaren en wat heeft het hem uiteindelijk opgeleverd? Hij vertelt over zijn ervaringen.

Op zoek naar een passende opleiding

“In mijn functie als Coördinator Brandweerzorg en Officier van Dienst geef ik operationeel leiding aan een aantal vrijwillige brandweerposten. Ook faciliteer ik deze posten in de breedste zin van het woord. Ik ben bij NCOI terechtgekomen omdat ik op zoek was naar een passende opleiding buiten de brandweer om. Ik heb binnen onze organisatie altijd opleidingen gevolgd die specifiek voor de brandweer gemaakt zijn. Maar omdat ik in mijn werk ook te maken heb met een breed scala aan managementtaken, heb ik in overleg met mijn leidinggevende gekeken naar een Bacheloropleiding die goed aansloot op mijn werkzaamheden.”

Studeren naast een reguliere baan en een gezin was best een opgave. Zeker op de momenten dat er thuis iets van je verwacht werd. Gelukkig waren zowel mijn werkgever, NCOI als ikzelf erg flexibel. Dat maakte het makkelijker om de tijd te vinden om te studeren. Studeren deed ik vooral op zaterdag en in de avonduren. Als het nodig was om collega’s te interviewen of opdrachten uit te voeren op de werkvloer, dan was daar alle ruimte voor.”

Aansluiting bij de praktijk

“De opdrachten van de studie sloten goed aan bij de dagelijkse praktijk. Een mooi voorbeeld daarvan is het onderwerp arbeidshygiëne. Onlangs is er naar aanleiding van studies bekend geworden dat langdurige blootstelling van gifstoffen in rook en roet erg gevaarlijk is vanwege opname door de huid. Dat vroeg om een imagoverandering van brandweermensen. Vies was niet langer stoer, maar schoon wél. Als opdracht voor de module Organisatiegedrag heb ik daarom een advies geschreven over de wensen rondom arbeidshygiëne, tijdens en na incidenten.”

Hoe makkelijker toepasbaar, hoe gemotiveerder

“Door focus op de planning te houden zorgde ik ervoor dat ik gemotiveerd bleef. Ook zocht ik zoveel mogelijk verbinding met de praktijk. Hoe makkelijker de stof toepasbaar was in de praktijk, hoe gemotiveerder ik werd. Ik heb de docenten die de leerstof in de context van onze werkomgeving wisten te plaatsen, dan ook als heel prettig ervaren. De opdrachten vanuit het lesprogramma verdwenen soms naar de achtergrond, maar onze persoonlijke ontwikkeling stond des te meer centraal.

Het contact met medestudenten was ook heel fijn en divers. Het zorgde voor een verbreding van mijn netwerk. Met sommige studenten heb ik nog steeds contact. Aan de hand van ieders werkervaring kon je je tijdens de lessen echt verdiepen. Alle perspectieven samen zorgden voor een gezamenlijk leerproces. Al met al heb ik deze studie van NCOI als heel prettig ervaren. Het volgen van een (pre)master in de toekomst sluit ik zeker niet uit.”

Naar overzichtspagina

Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.