Testimonial Hendrik Kramer

Hendrik Kramer was op zoek naar een opleiding waarmee hij zijn kennis en vaardigheden op het gebied van management verder kon ontwikkelen. Hij kwam uit bij de HBO Bachelor Management specialisatie Overheid en Non-profit. Hoe heeft hij de opleiding ervaren en wat heeft het hem uiteindelijk opgeleverd? Hij vertelt over zijn ervaringen.

‘Bij NCOI sta je aan het roer van je eigen leerproces’

Op zoek naar een passende opleiding

“In mijn functie als Coördinator Brandweerzorg en Officier van Dienst geef ik operationeel leiding aan een aantal vrijwillige brandweerposten. Ook faciliteer ik deze posten in de breedste zin van het woord. Ik ben bij NCOI terechtgekomen omdat ik op zoek was naar een passende opleiding buiten de brandweer om. Ik heb binnen onze organisatie altijd opleidingen gevolgd die specifiek voor de brandweer gemaakt zijn. Maar omdat ik in mijn werk ook te maken heb met een breed scala aan managementtaken, heb ik in overleg met mijn leidinggevende gekeken naar een Bacheloropleiding die goed aansloot op mijn werkzaamheden.”

Testimonial Hendrik Kramer

Studeren naast een reguliere baan en een gezin was best een opgave. Zeker op de momenten dat er thuis iets van je verwacht werd. Gelukkig waren zowel mijn werkgever, NCOI als ikzelf erg flexibel. Dat maakte het makkelijker om de tijd te vinden om te studeren. Studeren deed ik vooral op zaterdag en in de avonduren. Als het nodig was om collega’s te interviewen of opdrachten uit te voeren op de werkvloer, dan was daar alle ruimte voor.”

Aansluiting bij de praktijk

“De opdrachten van de studie sloten goed aan bij de dagelijkse praktijk. Een mooi voorbeeld daarvan is het onderwerp arbeidshygiëne. Onlangs is er naar aanleiding van studies bekend geworden dat langdurige blootstelling van gifstoffen in rook en roet erg gevaarlijk is vanwege opname door de huid. Dat vroeg om een imagoverandering van brandweermensen. Vies was niet langer stoer, maar schoon wél. Als opdracht voor de module Organisatiegedrag heb ik daarom een advies geschreven over de wensen rondom arbeidshygiëne, tijdens en na incidenten.”

Hoe makkelijker toepasbaar, hoe gemotiveerder

“Door focus op de planning te houden zorgde ik ervoor dat ik gemotiveerd bleef. Ook zocht ik zoveel mogelijk verbinding met de praktijk. Hoe makkelijker de stof toepasbaar was in de praktijk, hoe gemotiveerder ik werd. Ik heb de docenten die de leerstof in de context van onze werkomgeving wisten te plaatsen, dan ook als heel prettig ervaren. De opdrachten vanuit het lesprogramma verdwenen soms naar de achtergrond, maar onze persoonlijke ontwikkeling stond des te meer centraal.

Het contact met medestudenten was ook heel fijn en divers. Het zorgde voor een verbreding van mijn netwerk. Met sommige studenten heb ik nog steeds contact. Aan de hand van ieders werkervaring kon je je tijdens de lessen echt verdiepen. Alle perspectieven samen zorgden voor een gezamenlijk leerproces. Al met al heb ik deze studie van NCOI als heel prettig ervaren. Het volgen van een (pre)master in de toekomst sluit ik zeker niet uit.”

Naar overzichtspagina
Portret Patty Wijnen
Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Portret Sirous Kavehercy
Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Portret Ans Oude Geerdink
Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.