Menu
NCOI Opleidingen

Testimonial Jacqueline Nollet

‘Omscholers nemen kennis, vaardigheden en ervaring mee waar juist anderen van kunnen leren’

Waar je ook werkzaam bent, elk vakgebied is in beweging. En soms is er geen plaats meer voor je in je huidige werk. Dan kom je thuis te zitten en dat is zonde van alle ervaring en kwaliteiten die je hebt. Daarom is omscholing belangrijk. Je kunt op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen, je hart volgen en denken: nu krijg ik de kans om dat te gaan doen wat ik altijd al had willen doen, maar wat er nooit van gekomen is.

Zelf ben ik ooit begonnen als verpleegkundige. Later heb ik gewerkt als kinderverpleegkundige en als manager in de verpleeg- en verzorgingshuiswereld. Op een gegeven moment kwam de vraag op: wat wil ik nog meer? En dat was ervaringen delen. Zo ben ik als docent bij NCOI Opleidingen terecht gekomen en ben ik mijn eigen coachpraktijk gestart.

Wat ze al weten hoef ik ze niet nog een keer te leren

Als docent zorg ik dat de inhoud van de lessen aansluiten op wat omscholers al kunnen. Wat ze al weten hoef ik ze niet nog een keer te leren, maar daar kan ik wel gebruik van maken en op door gaan. Een voorbeeld: iemand die lang werkzaam is geweest in het bankwezen en veel klantcontacten heeft gehad, hoef ik niet te leren hoe hij of zij een gesprek moet voeren. Dan laat ik vooral zien wat er anders is aan een gesprek voeren met een klant die een hypotheek afsluit en een cliënt in de ouderenzorg die kwetsbaar is en zich eenzaam voelt. Dat geldt ook voor een stewardess. Die hoef ik niet te vertellen hoe ze servicegericht moet werken.
 
Dat is ook echt de meerwaarde van omscholers: ze nemen kennis, vaardigheden en ervaring mee waar juist anderen van kunnen leren. Het zorgt voor meer diversiteit en het leidt ook tot nieuwe inzichten bij mensen die al lang in het werkveld werken. Nieuwe frisse ideeën komen letterlijk het werkveld binnen. Omscholers met bijvoorbeeld een commerciële achtergrond leren de mensen in de zorgsector met andere ogen te kijken naar innovatieve ontwikkelingen.   

Aansluiten op wat omscholers nodig hebben

NCOI is bij uitstek de organisatie die programma’s op maat maakt en zo heel precies kan aansluiten op wat voor omscholers nodig is om hun nieuwe beroep uit te oefenen. Daarnaast zijn wij een opleider voor werkend Nederland en is de leeftijd van studenten heel divers. Omscholers zijn vaak wat ouder en hebben geen behoefte om in de klas te zitten met jonge HBO-ers die na hun middelbare school een opleiding gaan volgen.

Omscholers gaan er echt voor

Binnen de zorg- en welzijnswereld komen we altijd handen te kort en zijn we altijd op zoek naar mensen die hun kwaliteiten willen inzetten voor kwetsbare mensen in onze samenleving. Mijn ervaring is dat omscholers heel gemotiveerd zijn. Ze hebben een bewuste keuze gemaakt en gaan er echt voor. Zeker als ze daarnaast ook al werkzaam zijn in hun nieuwe vakgebied.
 
De meeste omscholers die ik in de afgelopen jaren heb leren kennen zijn nog steeds werkzaam in hun nieuwe vakgebied en dat zegt genoeg denk ik. Daarnaast ken ik omscholers die nu werkbegeleider zijn bij hun werkgever en nieuwe omscholers/leerlingen/nieuwe medewerkers begeleiden op de werkvloer. Er zijn ook studenten die ik heb begeleid in hun omscholing naar verzorgende-IG in de ouderenzorg en nu deelnemen aan een nieuw traject waarin ze worden opgeleid tot verpleegkundige. Hoe mooi is dat?

Naar overzichtspagina

Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.