Menu
NCOI Opleidingen

Testimonial Karin van Kaam

‘De stof interesseerde mij zo dat het niet als een straf voelde om er veel mee bezig te zijn’

Karin van Kaam werkt als verpleegkundige in een abortuskliniek. Omdat ze zich graag verder wilde ontwikkelen en hiervoor ook mogelijkheden zag binnen de organisatie, volgde ze het 1-jarige programma HBO Kwaliteits- en Procesmanagement. 

“Kwaliteit staat bij mij altijd hoog in het vaandel. Ik werk als verpleegkundige in het Beahuis & Bloemenhovekliniek, een abortuskliniek voor gespecialiseerde hulp bij ongewenste zwangerschappen. Binnen onze kliniek is er geen kwaliteitsmanager of -medewerker werkzaam en omdat ik mij graag verder wilde ontwikkelen, ben ik in overleg met de directie het 1-jarige programma HBO Kwaliteits- en Procesmanagement gaan volgen.”

Op zoek naar korte opleiding

“Het verzoek vanuit de directie was om een kwaliteitshandboek te realiseren. Om dit binnen relatief korte tijd te kunnen bewerkstelligen was een 1-jarige studie voor mij een pre. Ik ben op internet gaan zoeken naar de mogelijkheden en NCOI sloot het best aan bij hetgeen ik voor ogen had. De modules bestonden namelijk uit praktijkgerichte opdrachten, waardoor de stof beter binnenkwam en er gelijk een kwaliteitsslag gemaakt kon worden. Daarnaast was de leslocatie voor mij goed te bereiken met het openbaar vervoer.”

Goed contact met docenten en medestudenten

“De inhoud van het programma sloot niet aan bij mijn dagelijkse werkzaamheden als verpleegkundige, maar wel bij mijn ambities om binnen mijn organisatie meer bezig te zijn met kwaliteit. Ondanks het feit dat ik uit de zorg kwam, konden de docenten zich goed inleven in mijn werk. Sommige thuisopdrachten waren wat lastig omdat ik binnen mijn organisatie niet kon sparren met een kwaliteitsfunctionaris en er praktisch nog geen kwaliteitstools gebruikt werden. De docenten konden mij goed adviseren in hoe ik dan bepaalde opdrachten het beste kon uitvoeren.

Daarnaast vond ik het contact met medestudenten zeer prettig. Het was een hele diverse groep en het was interessant om te horen hoe het er bij andere bedrijven aan toegaat. Ervaringen werden gedeeld en men hielp elkaar met opdrachten. Ik studeerde vooral in de avonduren en het inleveren van de moduleopdrachten was voor mij echt een stok achter de deur om gemotiveerd te blijven. Ook zorgde ik dat ik altijd goed voorbereid naar de lessen ging.”

Geen straf om te studeren

“Ik was de enige van de groep die geen managementervaring had. Dat maakte mij behoorlijk streberig, want ik wilde beslist niet onderdoen voor mijn klasgenoten. Ik heb alles gelezen wat werd aanbevolen en ook op internet nog achtergrondinformatie gezocht over de leerstof. Ik kreeg van mijn werkgever enige ruimte om de opdrachten binnen werktijd te onderzoeken, maar thuis deed ik het meeste werk. De stof interesseerde mij zo dat het niet als een straf voelde om er veel mee bezig te zijn.

Door het volgen van deze opleiding heb ik meer inzicht gekregen in de processen binnen de organisatie en heb ik geleerd hoe bepaalde processen verbeterd en geborgen kunnen worden. Ik kan deze kennis nu goed gebruiken bij de ontwikkeling van het kwaliteitshandboek. Hierdoor wordt het meer een ‘levend’ document.”

Naar overzichtspagina

Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.