Testimonial Lucienne Evers

Lucienne Evers werkt sinds 2011 als docent Marketing en Sales bij NCOI Opleidingen. Haar docentschap combineert ze met een eigen marketingadviesbureau. Daardoor weet ze uitstekend wat er speelt binnen het vakgebied en herkent ze situaties waar haar studenten tegenaan lopen.

‘Iets niet snappen en even vastlopen, dat zijn vaak de beste leermomenten’

De lesstof zelf ervaren

“Na vele jaren werkervaring en studies op het gebied van marketing, sales en communicatie heb ik veel kennis die ik wil overdragen. Sinds 2011 doe ik dat met veel plezier bij NCOI Opleidingen. Al is er maar één student die zegt: ‘Oh, zit dat zo’, dan ben ik blij.

Testimonial Lucienne Evers

Het gaat mij niet om dingen uit je hoofd leren, maar om inzicht in hoe iets in een organisatie werkt. En hoe de studenten dat kunnen verbeteren. Als ik alleen maar sta te vertellen, gaat dat het ene oor in en het andere oor uit. Studenten moeten de lesstof zelf ervaren. Iets niet snappen en even vastlopen, dat zijn de beste leermomenten.”

Prikkelen om alles eruit te halen

“Ik daag studenten uit kritisch te zijn. Want ik ben dan wel docent, maar er zitten heel veel slimme studenten in mijn groepen. Vaak speel ik vragen terug. Soms is dat confronterend. Uit de evaluaties merk ik gelukkig dat mijn studenten het prettig vinden dat ik ze prikkel. Ik zorg ook altijd voor een goede sfeer. Als mensen kunnen lachen, geeft dat ontspanning en dat leert prettiger.”

De ontwikkelingen in het marketingvak gaan snel

“Marketeers moeten van steeds meer markten thuis zijn en veel online toepassingen kennen. Ons vak wordt namelijk steeds analytischer. Om met big data om te kunnen gaan, moeten marketeers soms bijna een IT-nerd zijn. De ontwikkelingen gaan snel. Wat ik vandaag over Snapchat en Instagram vertel, is morgen alweer oude informatie. Daarom geloof ik vooral in strategie. Als die goed is, kun je daar je tactieken en operationele activiteiten op aanpassen.”

Niet altijd makkelijk, maar je krijgt er wel wat voor terug

“In het marketingveld zijn authenticiteit, zelfkennis en zelfdiscipline nodig. Je moet relaties kunnen aangaan en ‘nee’ kunnen zeggen. Daarom focus ik in de opleidingen bijvoorbeeld op timemanagement. Ik heb zelf een master bij NCOI Opleidingen afgerond, dus ik ken de studiebelasting. Ik benadruk altijd: we gaan natuurlijk voor een tien, maar wees niet te streng voor jezelf. Je mag best een keer een onvoldoende halen of een taak uitstellen. Wat helpt, is je omgeving vertellen dat je een opleiding gaat volgen. Zorg voor een goed netwerk, waarop je kunt terugvallen. Een opleiding volgen is geen eitje, maar je krijgt er wel een erkend diploma voor terug.”

Naar overzichtspagina
Portret Patty Wijnen
Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Portret Sirous Kavehercy
Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Portret Ans Oude Geerdink
Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.