Testimonial Marlies de Haan

Na 13 jaar gewerkt te hebben in verschillende managementfuncties in de vakantieparkensector merkte ik dat mijn vuurtje langzaam uitdoofde. Ik raakte beetje bij beetje mijn passie, enthousiasme en creativiteit kwijt en had het gevoel dat ik een andere richting op moest. Een richting waarin ik mij weer volop kon ontwikkelen, waarin leren centraal staat en waarin mijn krachten beter tot uiting komen. Na verschillende workshops en cursussen te hebben gevolgd in coaching en persoonlijke ontwikkeling kwam ik uit bij het basisonderwijs.

‘De combinatie werken en leren is heel motiverend, omdat je de theorie direct kunt toepassen in de praktijk.’

Ik heb veel vooronderzoek gedaan om een duidelijk beeld te krijgen van het zij-instroomtraject. Ik heb open dagen bezocht van opleiders, gesprekken gevoerd op de basisschool van mijn kinderen en heb meegelopen in verschillende klassen. Op die manier werden al mijn vragen beantwoord en ik merkte dat ik enorm enthousiast was! In september 2020 ben ik, samen met nog 7 anderen, gestart als zij-instromer van de PABO-opleiding. Daarmee kan ik binnen 2 jaar mijn lesbevoegdheid halen en mag dan aan de slag in het basisonderwijs.

Testimonial Marlies de Haan

Een eigen kleuterklas

Vanaf de eerste dag van de opleiding werk ik op OBS De Botter in Ridderkerk. Eerst stond ik 2 dagen per week naast de leerkracht in groep 1/2. Hier begon ik met een boekje voorlezen. Daarna mocht ik een les geven en zo heb ik dit verder opgebouwd, totdat ik een hele dag een kleuterklas kon draaien. Daarnaast liep ik ook 1 dag per week mee in andere klassen. Sinds december heb ik mijn eigen kleuterklas. Ik vind het heel erg leuk om te doen en het gaat goed. Door corona maak ik sinds begin januari ook online filmpjes over taal- en rekenlessen. 

Helemaal op mijn plek

De opleiding verloopt goed. Ik heb tot nu toe alles gehaald. In het begin hebben we wat opstartproblemen gehad, omdat het voor iedereen nieuw was. Ik vind het fijn om weer te mogen leren en mijzelf verder te ontwikkelen. De combinatie werken en leren is heel motiverend, omdat je de theorie direct kunt toepassen in de praktijk.

Ik ben heel blij met de begeleiding die ik krijg. Mijn directrice begeleidt mij op de werkplek en ik kan met al mijn vragen bij haar terecht. En de begeleider vanuit NCOI denkt met me mee, moedigt me aan en zorgt voor een goede voortgang van het traject. Daarnaast leer ik veel van mijn collega’s op de basisschool. Ook met de andere zij-instromers van mijn klas ben ik heel hecht. We hebben veel aan elkaar en helpen elkaar waar nodig. 

Veel kansen op de arbeidsmarkt

Ik merk nu al dat ik helemaal op mijn plek zit. Ik zie mijn werk nu niet meer als ‘moeten’. Ik haal er voldoening uit en leer elke dag enorm veel. Na de opleiding zijn er voor mij talloze mogelijkheden. Ik heb dan een mooi profiel opgebouwd van enerzijds een sterke persoonlijkheid en anderzijds mijn rijke ervaring in management, coaching en lesgeven. Natuurlijk is er nog steeds een lerarentekort en ik verwacht dan ook dat er veel kansen zijn op deze arbeidsmarkt. Zoals ik het nu voor ogen heb, zou ik graag een combinatie willen maken van lesgeven en een rol in training, coaching of management. Ik heb er het volste vertrouwen in dat er ook na de opleiding weer iets moois op mijn pad komt!

Ga op onderzoek uit

Tegen mensen die nadenken over omscholing zou ik willen zeggen: ga op onderzoek uit. Loop mee op scholen, ga koffie drinken met mensen uit het onderwijs en praat met andere zij-instromers. Bepaal voor jezelf wat je nodig hebt om het haalbaar te maken. Ik besteed zo’n 20 uur per week aan mijn studie. In combinatie met werken, een gezin, een sociaal leven en tijd voor mijzelf is dat soms best pittig. Goed vooruit plannen en duidelijke prioriteiten stellen is essentieel. Bovendien is het belangrijk om goede begeleiding, steun en begrip te krijgen van het gezin, de school en NCOI. Maar bovenal wil ik je meegeven: geniet van de reis! 

Naar overzichtspagina
Portret Patty Wijnen
Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Portret Sirous Kavehercy
Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Portret Ans Oude Geerdink
Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.