Testimonial Paul Lucas

Paul Lucas werkt als docent economie en aardrijkskunde op een middelbare school. Om als docent en mentor ook hulp te kunnen verlenen aan leerlingen met leerproblemen of gedragsstoornissen volgde hij de Post Bacheloropleiding tot Remedial Teacher. Hij vertelt over zijn ervaring met de opleiding en wat het hem gebracht heeft.

‘Ik heb geleerd hoe je de begeleiding van leerlingen in en buiten de klas vormgeeft.’

Leerlingen zo goed mogelijk helpen en begeleiden

“VMBO-leerlingen iets leren en zien dat ze er iets mee doen, ze een diploma en glimlach op hun gezicht geven, dat geeft mij voldoening. Toen een tijdje geleden de remedial teacher met pensioen ging, wilde ik die functie graag overnemen. Na mijn Post Bacheloropleiding tot Remedial Teacher bij NCOI Opleidingen besteed ik nu veertig procent van mijn werktijd aan remedial teaching.”

Testimonial Paul Lucas

Ervaringen uitwisselen met vakgenoten

“De opleiding was heel theoretisch, maar die achtergrond heb je ook nodig. Het is de basis om mee verder te kunnen in de praktijk. Ik heb veel kennis opgedaan over dyslexie en dyscalculie. Daarnaast heb ik geleerd hoe je de begeleiding van leerlingen vormgeeft. Niet alleen buiten de lessen, maar ook binnen de klas. Het was fijn om de praktijk te bespreken met vakgenoten om te checken of je iets goed had aangepakt.”

De zaterdagopleiding zorgde voor meer rust

“Ik had anderhalf jaar geleden voor het laatst gestudeerd, op dinsdagavonden. Nu koos ik voor de zaterdagopleiding. Dat geeft meer rust dan wanneer je ’s avonds na het werk nog naar je opleiding gaat. Mijn docenten waren allemaal zeer ervaren in remedial teaching en gaven ieder op hun eigen manier les. De groepsgrootte was prettig, niet te druk, en de lunches waren ook goed geregeld.”

Het resultaat van de opleiding

“Na de opleiding heb ik op mijn werk al wat voorlichting gegeven over dyslexie. Bijvoorbeeld: met een bepaald soort lettertype en regelafstand kun je hetzelfde effect bereiken als met vergrotingen. Ook heb ik al een plan geschreven voor hoe wij remedial teaching binnen onze school kunnen invullen. In de toekomst ga ik mij verder verdiepen in kindercoaching en leerlingbegeleiding of zorgcoördinatie. Ik blijf niet stil zitten!”

Naar overzichtspagina
Portret Patty Wijnen
Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Portret Sirous Kavehercy
Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Portret Ans Oude Geerdink
Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.