“Tijdens mijn jeugd had ik niet de mogelijkheid om te gaan studeren. Maar werkgevers kijken vooral naar welke diploma’s je hebt en pas daarna naar je werkervaring. Drie jaar geleden kon mijn partner voor zijn werk naar Manilla. Toen kreeg ik van zijn werkgever als partner een budget waarmee ik bijvoorbeeld kon gaan studeren”, vertelt Priscilla. “Dat was perfect, want ik werkte al tien jaar voor een bedrijf, maar ik kwam niet verder in mijn loopbaan omdat ik geen diploma’s had. Nu kon ik in een tropisch land wonen én een studie gaan doen. Dus ik nam ontslag en ging met mijn partner mee naar de andere kant van de wereld en me daar helemaal focussen op mezelf.”
“Wat ik altijd heb willen doen, was eventmanager worden. Ik ging op zoek naar een opleiding eventmanagement op HBO-niveau en daarbij was e-learning mijn enige keuzemogelijkheid. De opleidingen bij NCOI pasten precies bij wat ik zocht. Bij NCOI kon je in één jaar de opleiding HBO Eventmanagement doen en daar had ik als expatvrouw alle tijd voor. Binnen no-time was ik geslaagd. Ik had nog budget over, dus heb ik daarna meteen ook de opleiding HBO Hotel- en Eventmanagement gevolgd. Daarmee heb ik mijn studie meteen ook breder gemaakt.”
“Omdat ik nog geen werk had kon ik me helemaal focussen, al mijn tijd in mijn opleidingen stoppen en ze ook heel snel afronden. Het was alleen een uitdaging om mijn studieboeken naar de Filipijnen te krijgen, maar dat is ook gelukt.”
Voor Priscilla was e-learning de beste optie. “Ik heb daarvoor gekozen vanwege de afstand natuurlijk, maar ook door het tijdsverschil. Vanwege de werktijden van mijn partner was het volgen van lessen in de Virtual Classroom niet praktisch. Dus ik heb het zoveel mogelijk zelf gedaan met de hulp van de docenten via e-Connect. Dat ging goed, want die reageerden meteen en koppelden feedback op mijn ingestuurde documenten ook meteen terug.”
Weer terug in Nederland ging Priscilla bij Novotel Amsterdam Schiphol Airport aan de slag als Food & Beverage (F&B)-supervisor. “Die functie ben ik ingerold vanwege mijn kennis en ervaring. Intussen heb ik nu ook de taken van een F&B-manager en ik merk dat mijn studie bij die functie toch wel heel erg van pas komt. Nu kan ik de theorie die geleerd heb ook toepassen in de praktijk”, aldus Priscilla.