Testimonial Ricardo

Ricardo is werkzaam in de sector orde, vrede en veiligheid, maar liep al een paar jaar rond met de wens om een sportopleiding te gaan doen. Naast werken besteedt hij het meeste van zijn tijd aan sport. Hij volgt nu de opleiding MBO coördinator Sport, Bewegen en Gezondheid niveau 4 en loopt stage bij een sportschool. En dat bevalt goed: “Je hoort vaak dat dit niet te combineren is met de thuissituatie, maar dit blijkt juist heel goed te kunnen.”

‘Dankzij mijn nieuwe kennis sta ik zelfverzekerder in de sportschool’

Juiste verhouding koolhydraten, eiwitten en vetten

“Voetbal, crossfit, kickboksen; ik doe het allemaal. Ik sport al mijn hele leven en gaf vroeger af en toe groepslessen. Doordat ik me zo fanatiek met sport bezighoud, wilde ik me heel graag verdiepen in de theoretische kant hiervan. Ik geef ook les als personal trainer tijdens mijn stage, en wil ook mijn klanten goed kunnen voorlichten. Hoe voorkom je blessures? Wat is de juiste verhouding koolhydraten, eiwitten en vetten voor iemand die een keer per week sport of voor een duursporter? Hoe geef je een sportles aan kinderen en hoe aan ouderen? De andere reden dat ik voor deze opleiding heb gekozen, is dat ik eventueel op een later moment de overstap wil maken naar de HBO-opleiding voor leraar Lichamelijke Opvoeding.”

Testimonial Ricardo

‘Opleiding en baan supergoed te combineren’

“Mijn baan heeft hele onregelmatige werktijden. Ik werk ook ’s ochtends vroeg, ’s nachts en in de weekenden. Toch vind ik mijn baan, de opleiding en mijn gezin supergoed te combineren. Ik heb bewust gekozen voor de opleidingsvariant e-learning: bijna alle lessen zijn online. Wat helpt is dat ik een planner ben en veel vooruitwerk. En het omgekeerde is ook mogelijk. Als het een dag even niet goed uitkomt om te studeren, dan sla ik een studiedag over. Het zou handig zijn als je toetsen flexibeler kunt inplannen. Het komt vaak voor dat ik alle theorie al heb doorgenomen en dat de toets dan enkele weken later volgt.”

Zelfverzekerder bij de klanten

“Wat ik uit de opleiding wilde halen, is gelukt: op theoretisch vlak kan ik meepraten en ik pas mijn kennis direct toe in de praktijk. Mijn klanten in de sportschool profiteren hiervan. Als je een personal trainer inschakelt, betaal je ook veel geld voor zo’n pakket. De klant mag daarom ook wat verwachten, vind ik. Vandaag nog heb ik een meting gedaan bij een klant van zijn biceps, schouderblad en heup. Het juiste meetmoment, waar precies je het meetlint moet houden, in welke positie de klant zijn lichaam moet houden tijdens het meten: dankzij mijn nieuwe kennis weet ik precies wat ik moet doen. Bijkomend voordeel: ik sta er veel zelfverzekerder.”

Iedereen zijn eigen sportles

“Ook heb ik geleerd om mijn lessen voor te bereiden met het lesvoorbereidingsformulier. Eerst zette ik de les uit de losse pols op, nu kom ik goed beslagen ten ijs. Vooral als er sprake is van een grote lesgroep. Van tevoren denk ik dan na over de doelgroep en het doel van de les. Plezier, resultaat, een beetje van allebei? Ook doelgroepen zijn een onderdeel van het curriculum. Zo was er laatst een oudere vrouw met artrose. Hoe zorg ik ervoor dat zij aan het einde van de les niet met pijn weggaat?”

Het kan écht

“Ik zou anderen absoluut aanraden om deze opleiding te volgen. Ik heb namelijk zelf lang getwijfeld of ik dit wel zou moeten doen, omdat ik dacht dat het niet te combineren zou zijn met mijn werk en privé-situatie. Had ik dit maar eerder geweten!”

Naar overzichtspagina
Portret Patty Wijnen
Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Portret Sirous Kavehercy
Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Portret Ans Oude Geerdink
Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.