Testimonial Richard Groenwegen

Richard Groenwegen maakte de overstap van implementatieconsultant naar accountmanager. Bij een nieuwe functie hoort vaak ook andere kennis en andere vaardigheden. Daarom volgde hij de Masterclass Strategisch Sales- en Accountmanagent bij NCOI. Hoe heeft hij dit ervaren en wat leverde het hem op? Hij vertelt het zelf.

‘De Masterclass heeft me geholpen de omslag van adviseur naar salesman te maken’

Op zoek naar een relatief korte studie

“Als implementatieconsultant van een Warehouse Management System (WMS) werkte ik op het snijvlak van business en IT. Ik kon de overstap maken naar de functie van accountmanager, maar daarvoor had ik wel meer commerciële kennis en ervaring nodig. Om deze reden ben ik op zoek gegaan naar een passende studie met een niet al te lange looptijd. De Masterclass Strategisch Sales en Accountmanagement sloot inhoudelijk en qua looptijd het beste aan op mijn wensen.

Testimonial Richard Groenwegen

De studie combineren met mijn baan en gezin met twee jonge kinderen was best even passen en meten. Ik vond de hoeveelheid tijd die ik in studie moest stoppen, best wel tegenvallen. Ik heb veel van de lessen voorbereid in de avonden en tijdens het weekend. Gelukkig kreeg ik van mijn werkgever voldoende tijd om ook het een en ander in werktijd voor te bereiden.”

Lesstof van hoge kwaliteit

“Als ik ergens aan begin, dan wil ik het ook afmaken. Ik bleef daarom eigenlijk als vanzelf gemotiveerd om de Masterclass tot een goed einde te brengen. De Masterclass was precies wat ik zocht en de kans om mezelf te verbreden in mijn functie. De theorie was heel herkenbaar en de opdrachten sloten goed aan op mijn praktijk, waardoor ik enthousiast bleef. Het programma was duidelijk opgezet en de lesstof was van hoge kwaliteit.

Tijdens de lessen was er maar een beperkt aantal mensen, waardoor er veel persoonlijke aandacht en interactie was. Dat heb ik als heel prettig ervaren. De docent was erg ervaren en kon zowel de theorie als de voorbeelden uit de praktijk goed overbrengen. Ook tijdens de praktijkopdracht was hij steeds bereikbaar en beschikbaar om stukken te controleren en te helpen waar nodig. Met een mededeelnemer had ik veel contact. We hebben elkaar geholpen met de aanpak en afronding van de praktijkopdracht. Dat contact is er nog steeds.”

Leerzame eindopdracht

“De inhoud van de Masterclass sloot goed aan bij mijn werkpraktijk. Als eindopdracht heb ik bijvoorbeeld onderzocht hoe wij als accountmanagers toegevoegde waarde kunnen creëren voor onze klanten. Tijdens het interviewen van onze klanten kreeg ik goede feedback, welke ik via de theorie rechtstreeks kon toepassen in de praktijk. Dat was ontzettend leerzaam.

De Masterclass heeft me veel gebracht. Ik ben de achtergrond en strategische aanpak van het salesvak echt gaan begrijpen. Het heeft me heel erg geholpen de omslag van adviseur naar salesman te maken. Uiteindelijk is gebleken dat ik altijd meer een persoon van inhoud en oplossing zal zijn, vandaar dat ik nu werk als solution design consultant. Nog steeds in de sales, maar dan meer vanuit de inhoud bekeken.”

Naar overzichtspagina
Portret Patty Wijnen
Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Portret Sirous Kavehercy
Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Portret Ans Oude Geerdink
Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.