Testimonial Rixt van der Horst

Rixt van der Horst combineert haar topsportcarrière met een opleiding van NCOI Opleidingen. Een behoorlijke uitdaging, maar het gaat haar goed af. Hoe ervaart ze haar opleiding, hoe blijft ze gemotiveerd en wat hoopt ze in de toekomst met de opleiding te bereiken? Ze vertelt het zelf.

‘Door de flexibiliteit kan ik zowel in mijn sport als in mijn studie excelleren’

Voorbereiden voor de Spelen en studeren tegelijk

“Naast mijn studie ben ik TeamNL topsporter bij NOC*NSF. Als para-dressuuramazone ben ik sinds 2014 actief op het hoogste internationale niveau met al veel mooie prestaties op mijn naam. Vijfvoudig wereldkampioen, drievoudig Europees kampioen en drie medailles op de Spelen van 2016 in Rio. Op dit moment zijn we volop in de voorbereiding voor de Spelen van Tokio waar we voor goud gaan!

Testimonial Rixt van der Horst

Nadat ik een aantal jaren fulltime topsporter ben geweest, wilde ik graag weer gaan studeren. Maar een studie is niet altijd even goed te combineren met topsport. Daarom ging ik op zoek naar een passend opleidingsinstituut en kwam toen bij NCOI Opleidingen terecht. Hier kon ik de HBO Bachelor Communicatie in mijn eigen tempo volgen via e-learning.”

Goed plannen is het halve werk

“De opleiding bevat veel interessant studiemateriaal, met daarbij ook nog de mogelijkheid om keuzemodules toe te voegen, zodat je echt je eigen pakket ervan kunt maken. Zelf vind ik marketingcommunicatie en social media erg leuk en dat zijn ook onderwerpen waar ik als topsporter veel mee te maken heb.

Het is soms best zwaar om beide dingen te combineren, maar goed plannen is het halve werk. Ook houdt NCOI goed rekening met mijn trainings- en wedstrijdschema. Wanneer ik drukkere periodes heb rondom mijn sport, kan ik mijn studie even ‘on hold’ zetten als dat nodig is. Het is fijn om te weten dat die flexibiliteit er is en ik zowel in mijn sport als in mijn studie kan excelleren. Studeren is een fijne afwisseling in mijn sportleven.

Vaak studeer ik in de ochtend en train ik in de middag. ’s Avonds is mijn energie vaak op en lukt studeren niet meer. Ook ben ik voor wedstrijden regelmatig in het buitenland en dan ik kan makkelijk mijn online studieomgeving erbij pakken om te werken aan de opdrachten.”

Opdrachten toespitsen op mijn eigen merk

“Het vinden van passende onderwerpen uit mijn eigen werkpraktijk voor het maken van opdrachten vind ik soms nog een hele lastige klus omdat ik een beetje in een speciaal pakket zit. Op dit moment werk ik niet bij een bedrijf, maar verdien mijn inkomen als zelfstandig topsporter. Daardoor moet ik regelmatig erg creatief zijn met het kiezen van mijn onderwerpen en bedrijven voor opdrachten, maar dit is tegelijk ook weer een mooie uitdaging. Toch gaat er vaak wel veel meer tijd in zitten. Maar het is ook vaak genoeg het geval dat ik opdrachten kan uitvoeren binnen mijn eigen ‘merk’ als topsporter. Dit zorgt voor veel nieuwe en interessante inzichten.”

De topsportmentaliteit helpt bij het studeren

“Studeren via e-learning vergt veel zelfdiscipline en is daardoor zeker niet voor iedereen geschikt. Je zult van tevoren goed na moeten denken welk type studie goed bij jou past. Voor mij is e-learning een fijne variant, maar dit betekent wel dat de motivatie voornamelijk vanuit mezelf moet komen, omdat je (bijna) geen klassikale lessen hebt. Daardoor gaat het contact met medestudenten en docenten ook op een andere manier. 

Soms is het best lastig deze motivatie goed vast te houden en heb ik ook best momenten dat ik compleet vastloop. Maar tot nu toe heeft NCOI mij ontzettend goed geholpen en meegedacht in oplossingen. Uiteindelijk is mijn grootste motivatie het halen van mijn diploma met een mooie cijferlijst en ik denk dat mijn topsportmentaliteit hierin zeker ook naar boven komt.

Met een aantal medestudenten heb ik goed contact en we wisselen ook regelmatig onze ervaringen uit of helpen elkaar mee te denken. Het is fijn dat de mogelijkheid tot contact er is, maar dit is wel op een heel andere manier dan dat het klassikaal zou zijn. Dit moet wel bij je passen, maar voor mij werkt dit prima.”

De toekomst na de opleiding

“Na het afronden van mijn Bachelor wil ik graag eerst meer werkervaring opdoen. De kennis en kunde die ik nu opdoe tijdens mijn studie, met daarnaast mijn ervaringen en kwaliteiten als topsporter, wil ik in de toekomst inzetten om meer voor de paralympische sport te betekenen. Ik zou het ontzettend gaaf vinden om de link met sport te behouden en mijn studie Communicatie binnen de (top)sportwereld in te zetten. En daarnaast wellicht talenten begeleiden in hun weg naar de top.”

Naar overzichtspagina
Portret Patty Wijnen
Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Portret Sirous Kavehercy
Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Portret Ans Oude Geerdink
Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.