Menu

Training Provocatief Coachen

Praktijkgericht en direct toepasbaar - 2 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Provocatief coachen is een humoristische en relativerende manier van coachen en begeleiden. U zegt wat u denkt, maar doet daar in onder andere houding en mimiek een flinke schep bovenop. Hierdoor ontregelt en doorbreekt u vaste patronen en schept u ruimte voor relativering en humor. U prikkelt, u plaagt en u overdrijft, maar altijd met respect voor de ander. Provocatief coachen krijgt u vooral onder de knie door het te doen, dus wordt er in de training veel geoefend. Onder andere door middel van rollenspelen. Loopt u vast met coachen op de traditionele hulpverlenende manier? Dan is provocatief coachen een uitkomst. Provocatief goed uitspelen en meebewegen is heel lastig voor deelnemers in rollenspelen. Daarom werkt u in deze training samen met een trainingsacteur.

Uw resultaat

Na afronding van deze training kent u de achterliggende gedachten achter provocatief coachen. U kunt uw provocatieve interventies inzetten en u kent uw eigen provocerende kwaliteiten. Ook weet u wanneer u provocatief coachen wel of niet kunt gebruiken.

Doelgroep

Voor coaches, trainers, adviseurs, docenten, mentoren, HR en leidinggevenden die prikkelende interventies willen toevoegen aan hun repertoire van coach- en gesprekstechnieken.

Aanpak

Tijdens de training gaat u aan de slag met het oefenen van provocatieve interventies. Provocatief begeleiden gaat ervan uit dat u mensen juist stimuleert door ze tegen te werken. U gaat daarom experimenteren met uitdagen, overdrijven, ontkennen, afraden en inzet van humor. U leert waarop u kunt provoceren en welke rollen u aan kunt nemen als provocatief coach. Ook reiken we u praktische toepassingen en technieken aan die u kunnen helpen bij het coachen. Belangrijk onderdeel is ook het herkennen van en omgaan met weerstand bij uzelf en de ander. U gaat veel zelf oefenen en omdat het lastig is om provocatief goed uit te spelen werkt u onder andere met een trainingsacteur. Zo wordt de training zeer realistisch.

Voordat u aan de training begint, geeft u via een intake uw uitgangssituatie en persoonlijke leerdoelen aan. Uw trainer gebruikt deze informatie om de bijeenkomsten op uw leerbehoeften af te stemmen. Dat garandeert u dat u de training met zichtbaar resultaat afsluit. Uw coachingsvaardigheden worden blijvend versterkt en u zult nog jarenlang plezier hebben van deze trainingservaring!

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Provocatief coachen

 • Inleiding provocatief begeleiden en trainen
 • De rollen van een provocatief coach
 • Waarop kunt u provoceren?
 • Praktische toepassingen en technieken
 • Wanneer wel/niet provocatief coachen?
 • Aan de slag met provocatieve interventies
 • Veiligheid en vertrouwen
 • Omgaan met weerstand

Persoonlijk ontwikkelplan

 • Vastleggen ontwikkelstappen
 • Persoonlijk actieplan

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘Provocatief Coachen'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen.

 • 3 en 17 september 2019
 • 8 en 22 november 2019
 • 6 en 20 januari 2020
 • 12 en 26 maart 2020
 • 12 en 26 mei 2020

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.290,-

Trainingsmateriaal: € 30,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Training Provocatief Coachen

Praktijkgericht en direct toepasbaar - 2 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.