Testimonial Martin van Plateringen

Martin van Plateringen, 33 jaar, geboren en getogen in de stad Groningen en vader van 3 jonge kinderen, koos bewust voor NCOI. Hij herkende zich namelijk helemaal in de kernwaarden van NCOI: ambitieus, gedisciplineerd en klantgericht. Lees hier wat hem drijft, energie geeft en waarom hij dit werk zo mooi vindt.

Martin van Plateringen

“Ik heb op de universiteit in Groningen de master Pedagogische wetenschappen afgerond met de specialisatie onderwijs. Zowel voor mijn Bachelor als mijn Master heb ik onderzoek gedaan naar hoogbegaafdheid in het basis- en middelbaar onderwijs. Na mijn studie ben ik verhuisd naar het midden van het land en nu woon ik in Amersfoort.”

Je moet jezelf altijd herkennen in waar een bedrijf voor staat

“In 2018 solliciteerde ik bij NCOI Groep, de huidige Salta Group. Een open sollicitatie, want toen ik de missie en visie van NCOI en de kernwaarden: ambitieus, gedisciplineerd, hulpvaardig en klantgericht las, dacht ik ‘ja, dat is de samenvatting van wie ik ben.’ Ik vind dat je jezelf altijd moet herkennen in de cultuur van een bedrijf en waar een bedrijf voor staat. En dat heb ik tot op de dag van vandaag nog steeds. Gestart als kwaliteitsmanager en voorzitter van de examencommissie waarin beleidsmatig denken en kwaliteitsgericht handelen centraal staan. Het was een functie waarin ik in een hele korte tijd de hele organisatie goed leerde kennen en veel geleerd heb.”

“Na 3 jaar was het tijd voor een volgende stap. Ik wilde graag leidinggeven. Die mogelijkheid was er bij het grootste label van de groep, NCOI Opleidingen, in de functie van manager NCOI Zakelijk. Samen met het team van accountmanagers en programmanagers zijn we gefocust op het bouwen van duurzame relaties met zakelijke klanten, het uitbouwen van B2B-omzet en groei van onze concurrentiepositie.”

Ik vind dat je in een team complementair aan elkaar moet zijn

“Waar ik veel energie uit haal, is dat je met een team bezig bent. Als leidinggevende sta je midden in het team en ben je onderdeel van het succes. Tegelijkertijd geef je leiding aan een groep van individuen en zet je ieder in zijn kracht om tot het beste resultaat te komen. De inzet van situationeel leiderschap maakt het echt persoonsafhankelijk. Een sterk team is complementair aan elkaar waarin je leert van elkaars sterke punten.”

“Hoe succesvoller het team is, des te meer energie ik daar zelf uit haal. Dus probeer ik een team te creëren van mensen die elkaar aanvullen. Dat maakt ons team succesvol. Toen ik wist dat ik de kans kreeg om de stap naar deze managementfunctie te maken, heb ik ook een module Inspirerend Leidinggeven gevolgd. Om te laten zien dat ik het kan en ook om te kijken wat ik voor type manager ik ben met welke competenties en verbeterpunten.”

“Ik vind in deze functie ook de combinatie van het commerciële en het inhoudelijke, sales én kwaliteit, heel interessant. Vanuit die gedachte kijk ik ook naar vraagstukken en oplossingen. Duurzame oplossingen in plaats van kortetermijnoplossingen. Het is vooruit denken, waar willen we naartoe? Hoe ontwikkelt de markt zich? Dat zijn vragen die je scherp houden en waarbij je de juiste keuzes maakt.”

Inhoudelijk en commercieel denken samenbrengen

“Intern bestaan we uit meerdere teams, maar de klant ziet ons logischerwijs als één. Ik geef leiding aan twee diverse teams. Eén dat naar de inhoud kijkt en één dat vooral commercieel denkt. En dat brengen we bij elkaar. We moeten elkaar begrijpen en als één team naar de zaken kijken. Wij zijn voor een klant met onze expertise een echte Partner in Learning. We komen langs bij de klant omdat we een bedrijf echt willen leren kennen en gaan pas dan bepalen welke leeroplossing het beste aansluit. Soms kom je dan op iets anders uit dan waar de klant eerst om vroeg. Dat maakt de rol van accountmanager ook meer die van partner dan die van puur als verkoper. De verwachting van de klant overtreffen en een geschikte leeroplossing creëren is dan ook het leukste aan dit werk.”

Naar overzichtspagina
Portret Patty Wijnen
Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Portret Sirous Kavehercy
Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Portret Ans Oude Geerdink
Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.