Testimonial Mirella Nenk

Mirella ziet als strategisch accountmanager techniek, energie en industrie veel organisaties van binnen. Van luchtvaartmaatschappij tot elektrotechnisch bedrijf, en van energiemaatschappij tot detacheringsbureau. De verschillen zijn groot, maar er is op dit moment een grote gemeenschappelijke deler: allemaal zijn ze op zoek naar gekwalificeerd personeel. “Wij helpen de branche door het opleiden van personeel en denken mee hoe personeel te binden en boeien.”

Mirella Nenk

Tienduizenden handen tekort

“Wat we zien en waar ook de techniekbranche mee te maken heeft, is de grote uitstroom van personeel. Het effect ervan zien we nu terug op de arbeidsmarkt: de tekorten zijn groot met tienduizenden openstaande vacatures. Positief is dat die grote vraag er gelukkig ook voor zorgt dat er weer meer interesse is voor de branche.”

‘Waar wil je op de lange termijn met je werknemers naartoe?’

“Veel bedrijven vragen ons dan ook om advies. Mensen opleiden, dat kunnen wij. Wat voorlopig blijft spelen, is dat het aantrekken van mensen moeilijk blijft. Onze klanten zijn MKB-bedrijven en multinationals in de bouw, energie en industrie. Als strategisch accountmanager adviseer ik op het niveau van bedrijfsmanagement: ik houd me bezig met ontwikkelvraagstukken die de hele organisatie betreffen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor een aantal bedrijven in de financiële dienstverlening en arbeidsbemiddeling.

Wij hebben de theorie, de docenten en de faciliteiten in huis. Ik stel de vraag: ‘waar wil je als bedrijf op korte én de lange termijn naartoe met de werknemers?’ Je wilt ze niet alleen behouden voor de organisatie, maar we willen ook bijdragen aan het ontwikkelen van de mensen en de organisatie. NCOI Opleidingen wordt regelmatig gevraagd voor ontwikkeltrajecten.”

Schakeltraject erkend MBO-diploma

“Werkgevers stellen regelmatig de eis dat hun mensen over een erkend MBO-diploma moeten beschikken. NCOI biedt hiervoor de perfecte schakeltrajecten. Bij het ROVC in Ede kunnen studenten praktijkgerichte modules volgen. In een aantal gevallen geven deze praktijkgerichte modules vrijstelling binnen een erkend diploma. Na het volgen van de praktijkgerichte modules stromen de deelnemers door naar NCOI. Hier volgen zij de andere componenten: taal, rekenen, keuzedelen en de BPV-opdrachten. Ze ronden de opleiding onder andere af met een praktijkexamen en behalen zo het erkende MBO-diploma. Denk aan studenten die worden opgeleid tot mechatronicamonteur of procesoperator.”

Sterk in communiceren

“Een trend die in meerdere branches speelt, maar zeker ook in de techniek, is dat er meer aandacht is voor leiderschap. In de techniek zoekt men teamleiders die skills hebben op dit vlak en sterk zijn in communiceren. NCOI heeft hiervoor diverse programma’s beschikbaar. Wij hebben bevlogen docenten voor deze thema’s. Er is behoefte aan terugkomdagen en intervisie. Ook hierin voorzien wij.”

Weer terug bij NCOI

Mirella maakte na tien jaar NCOI een uitstapje naar een educatieve uitgever, maar keert nu na een paar jaar met veel plezier weer terug bij NCOI. “Ik draag graag bij aan de ontwikkeling van mensen en organisaties. Het mooiste in mijn werk is dat ik bij zo ontzettend veel bedrijven mee mag denken over ontwikkelingsvraagstukken. Middenin de markt staan is ontzettend leerzaam. Zo leer ik over de behoeftes van de verschillende branches, vaak juist door de onderlinge verschillen.”

Naar overzichtspagina
Portret Patty Wijnen
Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Portret Sirous Kavehercy
Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Portret Ans Oude Geerdink
Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.