HBO Associate degree Officemanagement

NVAO-geaccrediteerd HBO-programma in deeltijd

Niveau
HBO Associate Degree
Duur 24 maanden
Opleidingsvarianten Avond, Dag en Zaterdag
Bel ons: 035 6400 411
Download brochureDirect inschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Opleidingsinformatie

Algemeen

Goede en professionele office­managers zijn onmisbaar voor succesvolle organisaties. Ze staan centraal in het bedrijf en kennis van diverse onderdelen moet aanwezig zijn. In deze erkende Associate degree wordt u opgeleid tot professionele en efficiënte officemanager. U gaat op een praktijkgerichte manier aan de slag met onder meer support, organisatie­gedrag en zakelijke communicatie. Dit erkende HBO-programma wordt u aangeboden door Hogeschool Schoevers. Heeft u een veelzijdige en leidinggevende functie op het interessante gebied van office­manage­ment of heeft u de ambitie voor een functie in deze richting? Dan is deze HBO Associate degree Officemanagement zeer passend voor u.

Studeren zonder passende baan

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat u daar veel leert. Dit kunt u veelal combineren vanuit uw baan. Heeft u geen (passende) baan, dan kunt u toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie past u de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. U loopt 2 maanden stage. Dat kan aan het eind van uw studie, waarbij u dit combineert met uw afstuderen. Als u eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heeft u dan al wel een baan die past bij het werkveld? Dan is een stage niet meer nodig. U kunt uw opleidingskosten volledig aftrekken van uw belastbaar inkomen bij uw belasting­aangifte.

Doelgroep

U bent actief op het gebied van managementsupport en u wilt zich verder ontwikkelen op HBO-niveau. Bovendien wilt u zich bekwamen in 2 jaar op het niveau van een Associate degree.

Toelatingsvoorwaarden

U kunt deelnemen aan deze Associate degree met een diploma HAVO, VWO of ­volledig MBO. Heeft u dit niet en bent u ­minimaal 21 jaar? Dan kunt u instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling van Hogeschool NCOI.

Doel en opzet

Associate-degree opleidingen duren in principe 2 jaar. U kunt korter of langer over uw opleidingstraject doen. Dit is afhankelijk van uw werkervaring, uw werkplek en de hoeveelheid tijd die u besteedt aan de opleiding. De kosten zijn gebaseerd op 2 jaar. Heeft u langer nodig, dan betaalt u geen extra kosten.

De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten en trainers, die zelf actief zijn in de praktijk. U zult merken dat zij een ideaal klankbord voor u vormen. Zo kunt u praktijk­situaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen. U gaat in de inspirerende bijeenkomsten in ­kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. U koppelt dit direct aan uw eigen ­werkomgeving. Zo kunt u wat u leert, direct ­toepassen en ook daarvan weer leren. Deze studie­aanpak is bijzonder effectief. Hierdoor kent Hogeschool Schoevers weinig uitval.

De opleiding bestaat uit 2 fases met 1 avond­bijeenkomst in de week of 1 dagbijeenkomst per 2 weken, en afsluitend gaat u afstuderen. Het programma is overzichtelijk opgebouwd in de vorm van modules. Door deze modulaire opbouw kunt u uw opleiding flexibel indelen. U zult merken dat het behalen van een Asso­ciate-degree graad daardoor prima te combineren is met uw drukke baan en uw privéleven.

Verkort programma vanuit HBO Officemanagement

Als u de opleiding HBO Officemanagement van Schoevers Deeltijd Academy heeft afgerond, dan heeft u de mogelijkheid om door te stromen naar HBO Associate degree Officemanagement. U komt dan mogelijk in aanmerking voor een vrijstelling van ongeveer 1 jaar. Zie Hogeschool NCOI voor de voorwaarden.

Vervolgopleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. U kunt vanuit deze HBO Associate-degree opleiding indien gewenst doorstuderen diverse HBO Bacheloropleidingen. Daarmee kunt u in korte tijd uw volledige Bachelorgraad behalen. Het aantal vrijstellingen is afhankelijk van uw vervolgkeuze. Informeer bij onze collega's naar de voorwaarden of kijk op Hogeschool NCOI.

Online leeromgeving

U heeft toegang tot onze unieke online leer­omgeving. Deze biedt u alles wat u nodig heeft om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren. U vindt in deze omgeving:

 • Alle praktische informatie over uw opleiding
 • Mogelijkheden om te communiceren met uw docenten en medestudenten
 • Praktijkcases, opdrachten en oefenvragen om uw kennis en vaardigheden op toe te passen. Zo toetst u gelijk uw voortgang.

Opleiding HBO Associate Degree Officemanagement

Programma

Programma 120 EC

Fase 1

 • Vaardigheden managementsupport [ME]8 EC
 • Business English [SE]8 EC
 • Zakelijk Nederlands [SE]8 EC
 • Bedrijfscommunicatie [MO]8 EC
 • Organisatie en management [SE]8 EC
 • Organisatiegedrag [MO]8 EC
 • Praktijkprogramma [PF]6 EC
 • Eindopdracht [PF]6 EC

Fase 2

 • Management en leidinggeven [MO]8 EC
 • Projectmanagement [MO]8 EC
 • Bedrijfskundig supportmanagement [MO]8 EC
 • Effectief communiceren en beïnvloeden [ME]8 EC
 • Business English II [SE]/[ME]8 EC
 • Eventmanagement [MO]8 EC
 • Praktijkprogramma [PF]6 EC

Afstuderen 6 EC

Afstuderen

(2 bijeenkomsten van 3 uur)
U rondt de opleiding af met een eindscriptie voor de Associate degree. Ter voorbereiding hierop woont u in uw afstudeer­fase bijeenkomsten bij. Hierin krijgt u uitleg over hoe u onderzoek uitvoert en een scriptie schrijft. U wordt begeleid door een specialist. Deze begeleidt u tijdens het gehele traject en zal u ondersteunen tijdens uw afstudeertraject. Zo zult u tot een optimaal resultaat komen.

Examens

Uw examens bestaan uit schriftelijke examens [SE], moduleopdrachten [MO], mondelinge ­examens [ME] en een praktijkportfolio [PF]. In het programma ziet u hoe u ieder onderdeel afrondt. Uiteraard houden wij u hierover op de hoogte tijdens uw opleiding.

HBO Associate degree

Met een Associate degree (Ad) wordt u opgeleid voor een wettelijk erkend HBO-getuigschrift. Deze HBO-programma’s zijn naast HBO Bachelor en HBO Master formele opleidingen vanuit de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). De Ad-programma’s zijn korter en bieden een mogelijkheid om in 2 jaar een volledig HBO-programma af te sluiten met de graad Associate degree (Ad). Vanuit de Associate degree kunt u weer verder studeren naar HBO Bachelor.

Hogeschool Schoevers

Deze opleiding wordt verzorgd door onze businesspartner Hogeschool Schoevers. Schoevers heeft al jaren zeer grote expertise op het gebied van officemanagement. U studeert af met het officiële getuigschrift ’HBO Associate degree Officemanagement’ vanuit Hogeschool Schoevers.

 

Getuigschrift

Deze opleiding wordt verzorgd door Hogeschool Schoevers. U behaalt met deze opleiding een erkend diploma. U ontvangt namelijk het officiële getuigschrift ‘HBO Associate degree Office­management’ van Hogeschool Schoevers. Het programma is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert u dat de opleiding ­voldoet aan alle kwaliteits­eisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Hogeschool Schoevers is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek).

 

Planning

Mogelijke startmomenten en locaties

U kunt zich inschrijven voor de variant van uw keuze. De definitieve locatie met adresgegevens is zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding of training bekend. U kunt wel alvast een aantal van onze meestgebruikte leslocaties bekijken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster
Kosten

Kosten

Inschrijfgeld: € 150,-
Cursusgeld: € 6.990,-
Studiemateriaal: € 900,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
                         € 260,- (per mondeling)
Eindopdracht: € 350,- (fase 1)
Afstuderen: € 600,-
Praktijkprogramma: € 990,- 
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
U kunt deze opleiding ook in 8 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Overzicht van de totale investering ontvangen?

We sturen u graag per e-mail een overzicht van de totale kosten van deze opleiding. Vraag nu aan!

Ervaringen

HBO Associate degree Officemanagement

NVAO-geaccrediteerd HBO-programma in deeltijd

Niveau
HBO Associate Degree
Duur 24 maanden
Opleidingsvarianten Avond, Dag en Zaterdag
Download brochureDirect inschrijven Kostenoverzicht aanvragen

Leer ons beter kennen

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijk advies.

Data en aanmelden
Slide 1: Video

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Slide 3: Erkende Kwaliteit

De erkende kwaliteit van NCOI

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk
denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.
De erkende kwaliteit van NCOI

Lees meer
Slide 4: Testimonial Docent

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

"Als docent haal ik mijn voldoening uit het…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Lees meer

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Nu aanvragen!

De voordelen van NCOI

Onze website maakt gebruik van cookies.