Schakelprogramma naar Regieverpleegkundige

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden

Opleidingsniveau

Pre Bachelor

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heeft u een diploma MBO Verpleegkunde op niveau 4 en wilt u doorstuderen op HBO-niveau? Dan is deze opleiding een uitstekende keuze. In het Schakelprogramma naar Regieverpleegkundige brengt u uw vaardigheden op het gebied van onder meer vakinhoudelijk handelen en samenwerking op een hoger niveau. Onder leiding van topdocenten met veel praktijkervaring gaat u aan de slag met onderwerpen als klinisch redeneren, verpleegkundig leiderschap en evidence-based practice. Aan het einde van het Schakelprogramma naar Regieverpleegkundige bent u toegerust met de vereiste kennis en competenties om uw functie als verpleegkundige zo optimaal mogelijk te kunnen vervullen en patiënten nog betere zorg te kunnen bieden. Met deze praktijkgerichte opleiding zet u dus een mooie stap in uw ontwikkeling als verpleegkundige. Er wordt binnen de zorg gewerkt aan nieuwe functieprofielen. In 2020 zijn er 4 verpleegkundige en verzorgende beroepen: verzorgende IG, verpleegkundige, regieverpleegkundige en verpleegkundig specialist. Dit Schakelprogramma naar Regieverpleegkundige biedt u de gelegenheid om door te stromen van MBO-niveau 4 in een verkort traject naar volwaardig HBO-V.

Accreditatie

Deze opleiding is voorbereid voor registratie in het Kwaliteitsregister van V&VN. Zie de website voor de meest actuele status.

Doelgroep

Bent u een verpleegkundige met een opleiding op MBO-niveau 4 of aanverwant en wilt u via een verkorte route doorstuderen in de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V)? Dan is deze opleiding een goede keuze voor u. U kunt na deze opleiding mogelijk uw HBO-V in 2 jaar behalen.

Vooropleiding

Wij gaan ervan uit dat u een relevante vooropleiding Verpleegkunde op MBO-niveau 4 heeft afgerond en dat u in het bezit bent van een relevante BIG-registratie. Wij adviseren u om tijdens deze opleiding in het bezit te zijn van een relevante werk- of stageplek.

Doel en opzet

U ontwikkelt in deze praktijkgerichte en compacte opleiding in korte tijd kennis, inzicht en vaardigheden die het mogelijk maken om succesvol door te studeren op HBO-niveau. U wordt tijdens de opleiding begeleid door docenten die zelf werkzaam zijn in de praktijk. Tussen de bijeenkomsten door werkt u aan concrete opdrachten en cases. U verbindt deze waar nodig aan uw eigen werkomgeving.

Voorbereiding en studiebelasting

Uw studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Evidence-based practice
 • Klinisch redeneren
 • Verpleegkundig proces
 • CanMeds
 • Redeneerhulpen
 • Verpleegkundig leiderschap
 • Zelfmanagement van de zorgvrager
 • Reflectie

Diploma

U rondt de opleiding af met een praktijkgerichte eindopdracht. Heeft u hiervoor een voldoende beoordeling behaald, dan ontvangt u het NCOI-diploma ‘HBO Regie Verpleegkundige’.

Na het succesvol afronden van de Schakelprogramma naar Regieverpleegkundige kunt u zich inschrijven voor de HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V) Verkort van NCOI.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 3 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 4 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 8 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Lesgeld: € 490,-

Studiemateriaal: € 200,-

Examenkosten: € 195,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt dit programma ook in 3 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Schakelprogramma naar Regieverpleegkundige

Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden

Opleidingsniveau

Pre Bachelor

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.