Menu

HBO Bachelor Lerarenopleiding Wiskunde - Versneld

Snel met de juiste papieren voor de klas

Opleidingsniveau

HBO Bachelor versneld

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je leraar wiskunde worden in het voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs? En wil je die overstap naar het onderwijs maken vanuit een andere achtergrond? Bij Hogeschool NCOI bieden we je de mogelijkheid om een tweedegraads bevoegdheid te behalen in een versneld traject. Het succesvol afronden van deze opleiding biedt je ruimere baankansen op de arbeidsmarkt.

Deze versnelde leerroute is speciaal opgezet voor (aankomend) leraren die op basis van eerder opgedane kennis en/of werkervaring in aanmerking komen voor vrijstellingen in deze lerarenopleiding. Dit maakt het mogelijk om in een versneld traject je tweedegraads lesbevoegdheid te behalen.

Het aantal mogelijke vrijstellingen en de totale studieduur van het traject zijn afhankelijk van je specifieke situatie. Door middel van een intake wordt je persoonlijke maatwerktraject vastgesteld, waardoor je via een optimale leerroute de HBO Bachelor Lerarenopleiding Wiskunde kunt afronden.

Vrijstellingen op basis van je achtergrond

  • Wanneer je in het bezit bent van het Bachelorgetuigschrift Leraar Basisonderwijs (PABO), kun je via een kort schakelprogramma van 3 maanden vrijstelling verkrijgen voor de pedagogisch-didactische modules in de HBO Bachelor Lerarenopleiding van de tweede graad. Dit betekent een aanzienlijke verlichting van je studielast. Je vakinhoudelijk maatwerktraject richt zich vervolgens hoofdzakelijk op vakinhoudelijke en vakdidactische thema’s.
  • Wanneer je in het bezit bent van een tweedegraads bevoegdheid voor een ander vakgebied, kom je in aanmerking voor directe vrijstelling van alle pedagogisch-didactische modules. Hierdoor richt je vakinhoudelijk maatwerktraject zich alleen op vakinhoudelijke en vakdidactische thema’s. Anders dan wanneer je alleen over een PABO-getuigschrift beschikt, hoef je geen aanvullend schakelprogramma te doorlopen om tot vrijstelling te komen.
  • Wanneer je in het bezit bent van een relevant vakinhoudelijk Bachelor- of Mastergetuigschrift (NVAO-geaccrediteerd), kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen voor de vakinhoudelijke vakken in die lerarenopleiding. In je opleiding richt je je vervolgens alleen nog op de vakdidactische en pedagogisch-didactische vaardigheden die het beroep van leraar vereisen.

Je behaalt je onderwijsbevoegdheid

Wil je als leraar aan de slag gaan, dan heb je een onderwijsbevoegdheid nodig. Met deze opleiding behaal je je officiële tweedegraads onderwijsbevoegdheid. Hogeschool NCOI biedt je de mogelijkheid om deze bevoegdheid versneld te behalen.

Doelgroep en vooropleiding

Deze versnelde route is interessant voor (aankomend) leraren met een diverse achtergrond:

  • Je hebt je PABO-getuigschrift behaald en wilt vanuit deze kennis doorstuderen naar een tweedegraads bevoegdheid
  • Of je bezit al een eerste- of tweedegraads bevoegdheid voor een ander vakgebied en wilt een tweede bevoegdheid behalen
  • Of je bent afkomstig uit het bedrijfsleven, met een HBO-/WO-opleiding en ruime ervaring met de benodigde vakinhoudelijke kennis, maar dient je pedagogische en vakdidactische vaardigheden nog te versterken om je tweedegraads bevoegdheid te behalen

Intake

Je start je traject met een intake waarin je een portfolio samenstelt. Tijdens een criteriumgericht interview wordt je portfolio besproken en je maakt een kennistoets op jouw vakgebied. Op basis hiervan wordt je persoonlijke leerroute bepaald.

Persoonlijke leerroute

Je persoonlijke leerroute wordt na afronding van de intake voor je samengesteld door Hogeschool NCOI op basis van je persoonlijke kennis en ervaring. De vrijstellingen en daarmee de samenstelling van je leerroute verschillen daardoor per individu. Uit de intake kan ook het advies komen om je toch voor de reguliere HBO Bachelor Lerarenopleiding Wiskunde in te schrijven.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst. De totale studiebelasting is afhankelijk van de samenstelling van je persoonlijke leerroute.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Tegemoetkoming voor leraren

Mogelijk kom je in aanmerking voor de tegemoetkoming voor leraren. Dit is een gift van de overheid en bestaat uit een vergoeding van een deel van de opleidingskosten. Zie Scholingsvouchers voor meer informatie.

Meer informatie en kosten

Voor de intake betaal je € 500,-. Op basis van je kennis en werkervaringen wordt je specifieke maatwerktraject vastgesteld. Je verneemt voor welke onderdelen je vrijstelling ontvangt en wat de hoogte van de vrijstellingskorting is.

Neem voor meer informatie en een persoonlijk advies contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 035 - 6 400 411.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Bachelor Lerarenopleiding Wiskunde - Versneld

Snel met de juiste papieren voor de klas

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.