Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

HBO Sociaal Generalist

Actueel en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Door verschuivingen in de verzorgingsstaat moeten sociaal werkers van steeds meer markten thuis zijn. Als sociaal generalist zet je je brede kennis op het gebied van maatschappij en zorgverlening in en werk je samen met andere partners binnen de hulpverlening. Je maakt een onderscheid tussen wat jij kunt oppakken en wat je aan experts in andere domeinen moet overlaten. Zo doet iedereen waar hij of zij goed in is. Daarbij zie je de mogelijkheden van nieuwe methoden en technologische vooruitgang om voor iedere cliënt een passende oplossing te vinden. Zo ontwikkel je met dit HBO-programma de benodigde kennis en vaardigheden om als sociaal generalist aan de slag te gaan.

Doelgroep

Je werkt in de hulpverlening en je wilt je vanuit jouw eigen discipline binnen social work ontwikkelen tot sociaal generalist.

Doel en opzet

In dit programma verdiep je je in alle belangrijke thema’s en actuele ontwikkelingen op het gebied van integratie in de sociale sector. Het doel hiervan is het versterken van de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je te ontwikkelen tot sociaal generalist. Je wordt je bewust van waarden en normen, leert ethisch handelen en leert handelen vanuit vertrouwen. Daarbij houd je rekening met de grenzen van je eigen kunnen. Ook bekijk je hoe cliënten hun zelfregie kunnen versterken en ontwikkel je hiervoor een stappenplan.

Tijdens het programma werk je aan praktijkgerichte opdrachten die je direct koppelt aan je eigen werkomgeving. Hierbij word je ondersteund door actuele literatuur en onze online leeromgeving. Het programma wordt verzorgd door ervaren en deskundige docenten, die zelf in de praktijk werkzaam zijn. Daarom weten zij precies wat je nodig hebt als sociaal generalist.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op p. xx voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Sociaal Generalist

Actueel en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.