48 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd Groningen, Amsterdam, Breda, Rotterdam, Virtual Classroom, Zwolle, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Utrecht 10 locaties 1e startmoment: 12-12-2024
NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland
De Nederlandse infrastructuur is omvangrijk en bestaat uit complexe constructies. Heb je er bijvoorbeeld weleens bij stilgestaan welke civiele techniek er allemaal voor nodig is om alle wegen, het spoor en de bruggen te realiseren? De carrièrekansen in de civiele techniek zijn dan ook groot. Wil jij je specialiseren in dit vakgebied en werken aan een sterke infrastructuur? Dan is een opleiding Civiele Techniek zeker iets voor jou.
Civiele Techniek, ook wel grond-, weg- en waterbouw, heeft alles te maken met het ontwerpen, realiseren en onderhouden van de fysieke en natuurlijk gebouwde omgeving. Ben je als professional werkzaam binnen dit vakgebied? Dan houd je je onder andere bezig met de aanleg van bruggen, sluizen, tunnels en viaducten, leidingen, kabels, wegen en gebouwen.
Tijdens de HBO Bachelor Civiele Techniek ontwikkel je civieltechnische kennis en vaardigheden op HBO-niveau. Zo volg je onder andere vakken over bouwmaterialen, modelleren, geotechniek, mechanica, mobiliteit en infrastructuur. Ook wordt er voldoende aandacht besteed aan projectmanagement, uitvoering en bouwmanagement. Heb je al een baan die aansluit op je opleiding? Dan voer je de opdrachten uit in je eigen werkomgeving. Zo doe je direct ervaring op met de onderwerpen en vakken uit de opleiding. Ben je nog niet werkzaam in de civiele techniek? Dan is het ook mogelijk om ervaring op te doen tijdens een stage. Zo beschik jij na het afronden van deze opleiding over alle benodigde kennis op het gebied van water- en wegwerkzaamheden.
Praktijkopleiding Basis Civiele Techniek
Wil je meer inzicht krijgen in civieltechnische constructies en technische installaties? Ontdek tijdens de Praktijkopleiding Basis Civiele Techniek hoe processen verlopen en wat belangrijke aandachtspunten zijn op het gebied van maatvoering, kwaliteitscontroles en zorgvuldig graven.
MBO Werkvoorbereider Civiele Techniek
Wil je uitgroeien tot een specialist in infrastructuur? De MBO vakopleiding Werkvoorbereider Civiele Techniek geeft je inzicht in bouwprocessen en -methoden. Ook leer je alles over het offertetraject, het schrijven van uitvoeringsplannen en projectmatig werken.
HBO Module Civieltechnisch bouwmanagement
Aan de slag als manager in de civieltechnische bouw? Kies dan voor de HBO Module Civieltechnisch management. Na het volgen van deze opleiding weet jij hoe je ervoor moet zorgen dat een project haalbaar is binnen de planning én het budget.
Kort HBO Civiele Techniek
Ben je werkzaam in de weg- en waterbouw en wil je je verder specialiseren binnen dit vakgebied? Dan is het Kort HBO Programma Civiele Techniek zeker iets voor jou. Tijdens deze opleiding combineer je theorie en praktijk. Zo ga je onder andere aan de slag met het ontwerpen en beheren van infrastructuren en kom je alles te weten over bouwmaterialen.
MBO Uitvoerder Civiele Techniek
Word je blij van het coördineren en het bewaken van de planning en logistiek? Dan is de MBO vakopleiding Uitvoerder Civiele Techniek zeker iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer je alles over bouwprocessen, civieltechnische constructies en veiligheid. Zo ben jij in staat om de bouwplaats als civieltechnisch uitvoerder succesvol te leiden.
Een opleiding naast je baan volgen? Bij NCOI kan het! Onze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor werkend Nederland en je krijgt les van ervaren topdocenten uit de praktijk.
De kennis en vaardigheden die je opdoet over civiele techniek en bouwkunde zijn daardoor direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk. Zo ervaar je snel resultaat en leer je zo efficiënt mogelijk.
Wil je meer weten over het volgen van een opleiding bij NCOI? Lees hier dan meer informatie over onze unieke onderwijsmethode.
Overal om ons heen zien we civieltechnisch werk in uitvoering: aan het spoor, bruggen en wegennet. De civiele techniek in Nederland is dan ook een grote sector en de verwachting is dat er de komende jaren veel banen bij zullen komen. Zo kun je na het afronden van een opleiding civiele techniek bijvoorbeeld aan de slag als civiel ingenieur, milieu-inspecteur, werkvoorbereider, technisch ontwerper, procesmanager of constructeur. Benieuwd welke kanten je nog meer op kan? Lees dan het blog over carrièrekansen in de civiele techniek.
Wil jij graag meer weten over de baankansen, trends en andere relevante ontwikkelingen in dit vakgebied? Bekijk dan ook eens onze blogs over Bouwkunde en Architectuur.
Hier lees je onder andere wat de laatste kansen en mogelijkheden zijn als je wilt werken in de Technische sector. Je kunt hier ook terecht als je meer wilt weten over de carrière mogelijkheden in de Civiele Techniek.