Leergang Veiligheids- en Crisismanagement
NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland
Door technologische ontwikkelingen, internationalisering en globalisering ontstaan er steeds weer nieuwe veiligheidsvragen waar deskundigen een antwoord op moeten vinden en wordt onze veiligheid complexer. Ben je werkzaam binnen het vakgebied integrale veiligheidskunde bij een overheids- of een non-profitorganisatie? Of ambieer je een functie op dit vlak? Hieronder vermelden wij een aantal van onze opleidingen en trainingen op het gebied van integrale veiligheidskunde en gaan wij dieper in op wat je kunt verwachten tijdens je studie.
Doordat onze veiligheid steeds complexer wordt, groeit ook de vraag naar goed opgeleide veiligheidsspecialisten. Als veiligheidsspecialist houd je je bezig met veiligheidsvraagstukken in de breedste zin van het woord. Dit kunnen vraagstukken zijn op het gebied van brandveiligheid, cybersecurity, informatiebeveiliging, rampenbestrijding of bijvoorbeeld voedselveiligheid. Afhankelijk van de branche waarin je werkzaam bent, analyseer je mogelijk onveilige situaties, adviseer je collega’s en stel je plannen op om de veiligheid te waarborgen en te verbeteren.
Met het 1-jarige HBO-programma Integrale Veiligheid ontwikkel je een brede basis van kennis en vaardigheden op het gebied van integrale veiligheid. Daarbij komen onderwerpen als sociale veiligheid, fysieke veiligheid, risicomanagement en veiligheidsbeleving uitgebreid aan bod. Dit programma is ideaal voor veiligheidsmanagers, beleidsmedewerkers of beleidsadviseurs die hun kennis op het gebied van integrale veiligheidskunde verder willen ontwikkelen. Je kunt ook kiezen voor de volledige HBO Bacheloropleiding Integrale Veiligheid. In deze NVAO-geaccrediteerde opleiding ontwikkel je diepgaande kennis van integrale veiligheid en krijg je inzicht in de verschillende aspecten van veiligheid, bedreiging en preventie. Na afloop ontvang je een officieel erkend Bachelorgetuigschrift.
Crisismanagement is een essentieel onderdeel van veiligheidskunde. Wil je je kennis op dit vlak verder ontwikkelen? Kies dan voor het korte en praktijkgerichte programma HBO Veiligheid en Crisisbeheersing. In dit programma verdiep je je onder meer in risicobeheersing, risicoanalyse en crisiscommunicatie en leer je hoe rampen en crisis in je werkpraktijk voorkomen en bestreden kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een cyberaanval, ontruiming bij een brand, of een ernstig ongeval met meerdere gewonden tijdens een evenement.
De maatschappij is in korte tijd volledig gedigitaliseerd en dat houdt in dat kennis van bijvoorbeeld cybersecurity, privacy en cybercriminologie een belangrijke rol zijn gaan spelen op het gebied van veiligheidskunde. Wil je in korte tijd snel op de hoogte zijn van de nieuwste trends en toepassingen op dit gebied? Ga dan voor het 3 maanden durende programma HBO Veiligheid en Digitalisering. Je kunt ook kiezen voor HBO Criminologie en Cybersecurity. In dit programma ga je in 6 maanden tijd onder meer aan de slag met onderwerpen als phishing, ransomware en identiteitsfraude en leer je alles over cybercriminaliteit en cybersafety binnen je organisatie en maatschappelijke omgeving.