Menu
NCOI Opleidingen

Testimonial Peter Collignon

Peter Collignon is sinds 2005 docent voor verschillende financiële opleidingen bij NCOI Opleidingen. Tijdens zijn lessen behandelt hij veel praktijkvoorbeelden, want op die manier blijft de lesstof het beste hangen en ontstaat er herkenning. Wat heeft hij als docent studenten te bieden en hoe zien zijn lessen eruit? Hij vertelt het zelf.

Waarom doen we de dingen die we doen?

“Er is zoveel concurrentie in de wereld van banken, pensioenfondsen, verzekeringen. In de markt is het steeds meer een kwestie van gunnen. Je moet je als financieel professional dus onderscheiden en de wijsheid in pacht hebben. Mijn studenten weten en zien al veel, maar ze herkennen het niet in de praktijk. Waarom doen we de dingen die we doen? Daar komen ze tijdens de opleiding achter. Een jaarverslag gaat voor hen dan bijvoorbeeld veel meer leven. Of het wordt hen eindelijk duidelijk waarom bepaalde bedrijven vanwege hun kaspositie aan het eind van het jaar hun facturen liever niet meer betalen.”

De praktijk is leidend

“Ik vind het ontzettend leuk om via mijn lessen het beste uit de studenten te halen. Dat doe ik op een zeer interactieve manier: praktijkvoorbeelden zijn leidend. Iedere les begin ik met een vragenrondje. Waar lopen de studenten tegenaan in hun eigen werkpraktijk en in de opleiding? Op basis van hun ervaringen en vragen, en mijn kennis en financiële werkervaring, bespreken we de lesstof. Daardoor ontstaat herkenning en die vinden zij prettig. Van mijn studenten hoor ik dan ook vaak dat de tijd voorbij vliegt en – met een knipoog – dat ze ‘het vak nog leuk beginnen te vinden’.”

Het belang van overtuigingskracht

“Ik ga niet oplepelen wat de studenten thuis al hebben kunnen leren. Ik leer ze bepaalde toepassingen en situaties die ze zelf nog niet gebruiken. Een goed stuk schrijven bijvoorbeeld. Dat oefenen de studenten onder meer door risicomodellen en examenopdrachten op te stellen. Overtuigingskracht speelt daarbij een grote rol. Ik geef dan ook steeds meer aandacht aan klantgesprekken. Hoe presenteer je jezelf? Want al kun je nog zo’n goed stuk schrijven, je moet er zelf in geloven en het ook kunnen verkopen. Mondelinge examens zijn daarvoor een goede oefening.”

Een opleiding verrijkt jezelf

“Hedendaagse studenten weten dat ze moeten nadenken over de toekomst, hun eigen positie en dat ze hun blik en kennis moeten vergroten. Ze investeren in zichzelf en indirect in hun organisatie. En dat merk ik: mijn studenten gaan er vol voor. Sommigen betrekken zelfs hun gezinsleden bij de lesstof door thuis bepaalde situaties of vragen te bespreken. Het is een leven lang leren. Mijn tip aan twijfelaars? Altijd doen. Een opleiding verrijkt jezelf.“

Naar overzichtspagina

Patty Wijnen

HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Bedrijfspsychologie

“De opleiding heeft me een sterker, veerkrachtiger en een beter mens gemaakt.”

Sirous Kavehercy

Docent marketing, communicatie en big data

“Ik leer mijn studenten om kritisch te zijn en vragen te stellen​.”

Ans Oude Geerdink

Docent projectmanagement, programmamanagement, agile, IPMA

“Een opleiding volgen levert jou en je bedrijf zo veel inzichten en kennis op​.”

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.