Naar één Omgevingsplan

Van omgevingsvisie naar omgevingsplan - 2 dagen

Naar één Omgevingsplan

Van omgevingsvisie naar omgevingsplan - 2 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze training krijgt u een duidelijk beeld van het omgevingsplan en de gevolgen voor de provincie en gemeente. Er gaat namelijk het nodige veranderen als de nieuwe Omgevingswet ingaat in - naar verwachting - 2019. In deze wet bundelt de overheid de regels voor ruimtelijke projecten. Gemeenten en provincies zijn straks verplicht een omgevingsvisie te maken met het integrale beleid voor de fysieke leefomgeving. Elke gemeente werkt de omgevingsvisie uit in een omgevingsplan. Het omgevingsplan vervangt alle bestaande bestemmingsplannen en beheersverordeningen in een gemeente. De Omgevingswet en het nieuwe omgevingsplan hebben grote impact op het publieke domein.

Uw resultaat

Tijdens deze training leert u een omgevingsplan opstellen. U krijgt antwoord op de volgende vragen: Voor wie geldt het omgevingsplan? Voor welke bestaande instrumenten komt het omgevingsplan in de plaats? Wat gaat er veranderen? Waar moet ik nu al rekening mee houden, gelet op de toekomstige inwerkingtreding van de wet?

Doelgroep

Voor wie als projectleider is belast met de implementatie van de Omgevingswet. En voor beleidsmedewerkers of afdelingsmanagers op een van de terreinen van de fysieke leefomgeving.

Aanpak

Tijdens de training wisselen we de nieuwe theorie af met concrete cases, die vanzelfsprekend toegesneden zijn op uw werkpraktijk. Daarnaast is er voldoende ruimte voor vragen en discussies over de nieuwe wet.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Naar één Omgevingsplan

(4 bijeenkomsten)

 • Kort overzicht van de Omgevingswet en stand van zaken van de wetgeving
 • Doelstellingen omgevingsplan?
 • Reikwijdte van het omgevingsplan. Welke onderwerpen moet de gemeente oppakken?
 • De vele regelmogelijkheden van het omgevingsplan en afwegingsruimte
 • De rol van omgevingswaarden
 • De omgevingsplanactiviteit en de omgevingsvergunning daarvoor
 • Delegatie, uitwerking en wijziging
 • Het proces om te komen tot omgevingsplan
 • Praktische en juridische problemen die boven tafel komen
 • Welke lokale afwegingsruimte is mogelijk en hoe komen we tot een goede afweging van belangen?
 • Uitvoering van het omgevingsplan
 • Hoe past het opstellen van het omgevingsplan in het implementatietraject voor de Omgevingswet?
 • Welke gevolgen heeft de nieuwe wet voor uw organisatie en uw medewerkers?

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘Naar één Omgevingsplan'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen.

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 929,-
Trainingsmateriaal: € 50,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Naar één Omgevingsplan

Van omgevingsvisie naar omgevingsplan - 2 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Open Dag 18 mei

Op zaterdag 18 mei houdt NCOI Opleidingen in BCN Utrecht CS een Open Dag. Tijdens deze Open Dag helpen wij u persoonlijk bij het kiezen van de opleiding die het beste bij u past. Daarnaast kunt u in een introductieles ervaren hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten. Uiteraard beantwoorden wij ook graag al uw vragen over het volgen van een opleiding naast uw baan.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.