Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

HBO Bouwkunde Advanced

Fase 2 van NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Bouwkunde - 1 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Werk je al enige tijd in de bouw en ben je bekend met de basis van bouwkunde? En wil je een volgende stap zetten in je carrière? Kies dan voor dit HBO-programma. Je bouwt voort op je kennis en ervaring en krijgt nieuwe inzichten en vaardigheden. Je leert het hele bouwproces te overzien: zowel de eisen en de uitvoering als het beheer en het onderhoud komen aan bod. Daarnaast verdiep je je in de benodigde kennis van bouwfysica en constructieleer. Je wordt tijdens het programma begeleid door zeer ervaren topdocenten die zelf uit het bouwkundig vakgebied komen. Zij leggen voor jou de perfecte verbinding tussen theorie en praktijk. Dit HBO-programma kan mogelijk vrijstelling opleveren in de geaccrediteerde HBO Bachelor Bouwkunde van Hogeschool NCOI. Bovendien is de bouw een aantrekkelijke en groeiende sector waarin veel behoefte is aan goed opgeleide mensen. Je mogelijkheden zijn met dit HBO-programma dan ook uitstekend.

Waarom NCOI?

  • Uitstekend te combineren met werk en privé
  • Inspirerende topdocenten uit de praktijk
  • Zeer praktijkgericht onderwijs met optimale koppeling tussen theorie en je praktijk
  • Zeer gewaardeerd diploma door werkgevers
  • Mogelijkheid tot vrijstelling in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen
  • Grootste hogeschool voor werkenden met leslocaties door heel Nederland

Doelgroep

Je hebt ruime werkervaring in de bouw en je wilt je verder ontwikkelen op HBO-niveau richting een coördinerende en begeleidende rol in de bouw. Je bent bijvoorbeeld werkzaam bij een architectenbureau, een aannemer of een projectontwikkelaar.

Doel en opzet

Je ontwikkelt in dit unieke programma een brede basis van kennis en vaardigheden op het gebied van bouwmanagement en -realisatie. Je leert bouwprojecten van het begin tot het einde overzien en je ontwikkelt de bouwtechnische kennis en vaardigheden om dergelijke projecten te begeleiden en aan te sturen. Dat vraagt om projectmatige vaardigheden, die vanzelfsprekend uitgebreid worden geoefend in dit praktische en boeiende programma. Je werkt tijdens de bijeenkomsten aan cases en groepsopdrachten, waarin de theorie steeds in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk. Het programma wordt verzorgd door ervaren en zeer deskundige docenten uit de praktijk. Zij helpen je steeds de vertaling te maken van de theorie naar je eigen praktijk.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op p. xx voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Bouwkunde Advanced

Fase 2 van NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Bouwkunde - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.