Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

HBO Leergang Civiele Techniek

Fase 1 en 2 van NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Civiele Techniek - 2 jaar

Opleidingsniveau

HBO Leergang

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je je op HBO-niveau ontwikkelen op het gebied van civiele techniek? In dit waardevolle HBO-programma komen alle essentiële onderwerpen aan bod. Je ontwikkelt een compleet overzicht van belangrijke onderwerpen rondom mobiliteit en infrastructuur, bouwmaterialen en -technieken en het beheersen van projecten. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je te specialiseren in een onderwerp dat je interessant vindt, bijvoorbeeld architectuur, duurzaam bouwen of veiligheid. Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten. Ze combineren continu theorie en praktijk, zodat alle leerstof direct toepasbaar is. Je volgt dus een waardevol programma dat je ook nog eens kunt inbrengen als vrijstelling in de volledige HBO Bachelor Civiele Techniek.

Propedeuse HBO Bachelor

Het programma HBO Leergang Civiele Techniek maakt deel uit van de volledige HBO Bacheloropleiding Civiele Techniek van NCOI. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Bacheloropleiding. Met een aanvullende opdracht kun je met deze HBO Leergang Civiele Techniek meteen het officiële Propedeusegetuigschrift behalen. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je toelaatbaar te zijn tot de HBO Bacheloropleiding. Kruis Propedeuse aan bij je aanmelding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Waarom NCOI?

  • Uitstekend te combineren met werk en privé
  • Inspirerende topdocenten uit de praktijk
  • Zeer praktijkgericht onderwijs met optimale koppeling tussen theorie en je praktijk
  • Zeer gewaardeerd diploma door werkgevers
  • Mogelijkheid tot vrijstelling in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen
  • Grootste hogeschool voor werkenden met leslocaties door heel Nederland

Doelgroep

Je wilt je gedegen ontwikkelen op het gebied van civiele techniek in een praktijkgericht programma. Je wilt een grote stap maken richting een HBO Bachelorgetuigschrift Civiele Techniek.

Doel en opzet

In dit programma volg je 2 fases. De eerste fase bestaat uit 6 modules. Je ontwikkelt een brede basis van kennis en vaardigheden op het gebied van civiele techniek. Alle aspecten van weg- en waterbouw komen aan de orde. Zo behandel je onder meer constructieleer, mechanica en vloeistofmechanica.

Tijdens de tweede fase volg je naast 3 modules een keuzeprogramma. Je ontwikkelt specialistische kennis op het gebied van bouwmanagement en geotechniek. Verder kijk je naar de mogelijkheden en toepassingen van big data in de civiele techniek. Daarnaast kun je je specialiseren in actuele thema's, zoals veiligheid, duurzaam bouwen of projectmanagement. Zie het programma voor alle keuzemogelijkheden.

Tijdens de bijeenkomsten werk je aan cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk. Je rondt beide fases af met een integrale opdracht waarin je het geleerde voltallig toepast.

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de leergang heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving. Omdat dit programma deel uitmaakt van de HBO Bacheloropleiding Civiele Techniek van Hogeschool NCOI, ben je verzekerd van uitstekende en actuele kwaliteit die onder toezicht staat van de NVAO.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen, een wiskundige basis is wel belangrijk.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op p. xx voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.

Servicemodule Digitaal modelleren

Vind je het interessant om vooraf of na dit programma vaardiger te worden in technisch tekenen? Wil je je verdiepen in digitaal modelleren? Volg dan de module Digitaal modelleren.

HBO Leergang Civiele Techniek

Fase 1 en 2 van NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Civiele Techniek - 2 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.