Vakopleiding
NVAO geaccrediteerd
Geen organisatie of project is succesvol zonder communicatie. Dus is dit hĆ©t moment om je te ontwikkelen tot een allround communicatieprofessional. Deze veel gekozen vakopleiding van onze businesspartner SRM geeft jou de impuls om te groeien naar het niveau van vakbewaam communicatiemedewerker of communicatieadviseur. Alle essentiĆ«le en actuele themaās komen in deze praktijkgerichte opleiding aan bod: van interne communicatie en social media tot het maken van strategische plannen en creatieve concepten. Doel is jouw professionele kennis en vaardigheden zo te verhogen, dat jij van maximale meerwaarde bent voor jouw opdrachtgevers en het communicatieteam. Al honderden communicatiecollegaās gingen jou voor in deze populaire opleiding. Met SRM Communicatie B op hun cv horen zij nu tot de meest gevraagde communicatieprofessionals bij bedrijfsleven en overheid.
Wil je deze pittige opleiding naar Communicatie B/BNP 3 met succes kunnen volgen, is het een vereiste dat je al 1 tot 2 jaar werkzaam bent in een communicatiefunctie. Dit kan zijn in het bedrijfsleven, bij de (semi)overheid, in de non-profit of bij een communicatieadviesbureau. Je werkt op het niveau van Communicatie A/BNP 2, bijvoorbeeld als communicatieassistent of parttime medewerker van het communicatieteam. Dan biedt deze opleiding de noodzakelijke versterking van jouw vakkennis en vaardigheden.
Deze opleiding is geheel gericht op jouw ontwikkeling tot allround communicatieprofessional. Het uitgekiende programma combineert drie hoofdlijnen: verdieping van je vakkennis, versteviging van je vaardigheden en het versterken van je output. Je begint met de intensieve verkenning van het brede werkveld van communicatie, trends en de rol van stakeholders, actoren en ambassadeurs. Je oefent in het maken van doelgerichte plannen, ontwikkelen van strategieƫn, creƫren van concepten en content, opstellen van heldere briefings, en het managen van on- en offline media. Je wordt effectiever en vaardiger in onderzoek, presentatie, adviseren en het meekrijgen van mensen. Zodat jij succesvol presteert als volleerd communicatiemedewerker of communicatieadviseur en bewijsbaar bijdraagt aan de doelen van de organisatie of het project waaraan jij meewerkt.
Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.
Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.
Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent Ć©n digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
(8 bijeenkomsten)
(8 bijeenkomsten)
(2 bijeenkomsten van 3 uur)
Je rondt deze opleiding af met een praktijkgerichte eindopdracht.
Het examen bestaat uit twee delen. De module Het werkveld van de communicatieprofessional B1 rond je af met een digitaal examen (op een moment dat jij zelf kunt kiezen). De module Vaardigheden voor communicatieprofessionals B2 sluit je af met een praktijkgerichte opdracht. Gedurende de opleiding werk je aan een integrale eindopdracht. Slaag je voor alle onderdelen, dan ontvang je het officiĆ«le diploma āSRM Communicatieprofessional Bā. Dit is al jaren toonaangevend in de communicatiebranche en hoog gewaardeerd door werkgevers. Het is vergelijkbaar met het Logeion Beroepsniveauprofiel (BNP) 3.
Daarnaast volg je 2 bijeenkomsten van 3 uur (voorbereiding integrale eindopdracht).
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiƫle voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.