Voucherregeling OCW voor HBO-opleidingen in de zorg, techniek en IT

Werkt u al in de zorg, techniek of IT en wilt u zich doorontwikkelen? Of bent u toe aan een nieuwe stap in uw loopbaan? Maar houden de kosten van een opleiding u tegen? Profiteer dan van de voucherregeling van het ministerie van OCW waarmee u voordelig een opleiding kunt volgen. U kunt tot wel € 10.000,- besparen op geselecteerde HBO Bacheloropleidingen en HBO-programma’s van NCOI Opleidingen. De regeling loopt af, maar u kunt er nu nog gebruik van maken.

De geselecteerde opleidingen met subsidie

Zorg opleidingen
Techniek opleidingen
IT opleidingen

Vouchers voor HBO Bacheloropleidingen, HBO-programma's en HBO-maatwerk

Met de regeling vraagfinanciering ontvangen studenten vouchers waarmee ze een groot deel van hun opleidingskosten vergoed krijgen. De overheid richt zich specifiek op de zorg, techniek en IT, omdat er in deze branches een tekort is aan personeel.

Het gaat om de volgende subsidiebedragen:

  • Tot € 10.000,- subsidie op HBO Bacheloropleidingen
  • Vanaf € 1.250,- voordeel op korte HBO-programma’s
  • HBO-maatwerk incompany met subsidie vanaf € 1.250,-

 
HBO Bachelors met subsidie

Door de subsidie vraagfinanciering is een HBO Bacheloropleiding in de genoemde sectoren tot € 10.000,- voordeliger. U ontvangt op basis van studievoortgang een voucher van € 1.250,- per 30 EC (studiepunten). De Bacheloropleiding heeft een omvang van in totaal 240 EC. Uw voordeel kan dus oplopen tot € 10.000,-.
 

HBO-programma’s met subsidie

NCOI heeft een groot aanbod van korte HBO-programma’s van 2 of 3 modules. Voor deze programma's komt u in aanmerking voor een scholingsvoucher van € 1.250,-. Deze programma’s van 30 EC zijn zelfstandig te doorlopen en vormen een afgebakend en samenhangend geheel.

U verzamelt met deze programma’s studiepunten zonder dat u zich meteen vastlegt voor een hele HBO Bacheloropleiding. Zo kunt u zich nu specifiek ontwikkelen in een bepaald onderwerp en later eventueel met vrijstelling verder studeren voor de gehele Bachelor.
 

Maatwerk incompany HBO met subsidie

Alle HBO Bacheloropleidingen en HBO-programma’s die we met subsidie aanbieden, kunnen we ook op maat voor uw organisatie inrichten. Daarnaast kunnen we specifieke programma’s op maat inrichten voor uw medewerkers. Een niveauverhogend programma van MBO naar HBO geeft uw medewerkers de kans zich te ontwikkelen. Hier kunt u als organisatie veel financieel voordeel van hebben.

Per medewerker is voor een kort programma € 1.250,- subsidie beschikbaar. Als u 8 medewerkers heeft, kan dat dus al € 10.000,- voordeel opleveren. U krijgt meer opleiding voor minder geld.
 

Voor wie is de subsidie?

De subsidievouchers zijn beschikbaar voor iedereen die nog geen Bachelor- of Mastergraad heeft. Deze voorwaarde geldt overigens niet voor de volgende opleidingen:
  • HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V)
  • HBO Bachelor Management in de Zorg
  • HBO Associate degree Management in de Zorg

 
Meer informatie over de voucherregeling?

Wilt u weten hoe het precies zit? Download dan een van de brochures ‘Financieel aantrekkelijk opleiden bij NCOI’ voor Zorg, Techniek & Veiligheid of IT. Of neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 035 - 6 400 411. Zij informeren u graag over de mogelijkheden van de voucherregeling. U kunt als organisatie uiteraard ook contact opnemen met uw accountmanager.

Download Vraagfinanciering Brochure

Zorg Techniek IT

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.