Subsidies

Werkt u al in de zorg, techniek of IT en wilt u zich doorontwikkelen? Of bent u toe aan een nieuwe stap in uw loopbaan? Maar houden de kosten van een opleiding u tegen? Profiteer dan van de voucherregeling van het ministerie van OCW waarmee u voordelig een opleiding kunt volgen. U kunt tot wel € 10.000,- besparen op geselecteerde HBO Bacheloropleidingen en HBO-programma’s van NCOI Opleidingen. De regeling loopt af, maar u kunt er nu nog gebruik van maken.

De geselecteerde opleidingen met subsidie

Zorg opleidingen
Techniek opleidingen
IT opleidingen

Vouchers voor HBO Bacheloropleidingen, HBO-programma's en HBO-maatwerk

Met de regeling vraagfinanciering ontvangen studenten vouchers waarmee ze een groot deel van hun opleidingskosten vergoed krijgen. De overheid richt zich specifiek op de zorg, techniek en IT, omdat er in deze branches een tekort is aan personeel.

Het gaat om de volgende subsidiebedragen:

  • Tot € 10.000,- subsidie op HBO Bacheloropleidingen
  • Vanaf € 1.250,- voordeel op korte HBO-programma’s
  • HBO-maatwerk incompany met subsidie vanaf € 1.250,-

 
HBO Bachelors met subsidie

Door de subsidie vraagfinanciering is een HBO Bacheloropleiding in de genoemde sectoren tot € 10.000,- voordeliger. U ontvangt op basis van studievoortgang een voucher van € 1.250,- per 30 EC (studiepunten). De Bacheloropleiding heeft een omvang van in totaal 240 EC. Uw voordeel kan dus oplopen tot € 10.000,-.
 

HBO-programma’s met subsidie

NCOI heeft een groot aanbod van korte HBO-programma’s van 2 of 3 modules. Voor deze programma's komt u in aanmerking voor een scholingsvoucher van € 1.250,-. Deze programma’s van 30 EC zijn zelfstandig te doorlopen en vormen een afgebakend en samenhangend geheel.

U verzamelt met deze programma’s studiepunten zonder dat u zich meteen vastlegt voor een hele HBO Bacheloropleiding. Zo kunt u zich nu specifiek ontwikkelen in een bepaald onderwerp en later eventueel met vrijstelling verder studeren voor de gehele Bachelor.
 

Maatwerk incompany HBO met subsidie

Alle HBO Bacheloropleidingen en HBO-programma’s die we met subsidie aanbieden, kunnen we ook op maat voor uw organisatie inrichten. Daarnaast kunnen we specifieke programma’s op maat inrichten voor uw medewerkers. Een niveauverhogend programma van MBO naar HBO geeft uw medewerkers de kans zich te ontwikkelen. Hier kunt u als organisatie veel financieel voordeel van hebben.

Per medewerker is voor een kort programma € 1.250,- subsidie beschikbaar. Als u 8 medewerkers heeft, kan dat dus al € 10.000,- voordeel opleveren. U krijgt meer opleiding voor minder geld.
 

Voor wie is de subsidie?

De subsidievouchers zijn beschikbaar voor iedereen die nog geen Bachelor- of Mastergraad heeft. Deze voorwaarde geldt overigens niet voor de volgende opleidingen:
  • HBO Bachelor Opleiding tot Verpleegkundige (HBO-V)
  • HBO Bachelor Management in de Zorg
  • HBO Associate degree Management in de Zorg

 
Meer informatie over de voucherregeling?

Wilt u weten hoe het precies zit? Download dan een van de brochures ‘Financieel aantrekkelijk opleiden bij NCOI’ voor Zorg, Techniek & Veiligheid of IT. Of neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 035 - 6 400 411. Zij informeren u graag over de mogelijkheden van de voucherregeling. U kunt als organisatie uiteraard ook contact opnemen met uw accountmanager.

Download Vraagfinanciering Brochure

Zorg Techniek IT

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Open Dag 18 mei

Op zaterdag 18 mei houdt NCOI Opleidingen in BCN Utrecht CS een Open Dag. Tijdens deze Open Dag helpen wij u persoonlijk bij het kiezen van de opleiding die het beste bij u past. Daarnaast kunt u in een introductieles ervaren hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten. Uiteraard beantwoorden wij ook graag al uw vragen over het volgen van een opleiding naast uw baan.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.