Transitievergoeding

Bij onvrijwillig ontslag heb je recht op een financiële vergoeding van je werkgever. Als dit via UWV of de kantonrechter gebeurt, heet deze vergoeding transitievergoeding. Deze vergoeding is bedoeld om in te zetten voor scholing, zodat je snel(ler) een nieuwe baan vindt.

Studeren met voordeel

Voordeliger studeren

Wanneer kom ik in aanmerking voor de transitievergoeding?

De transitievergoeding geldt bij ontslag via UWV of een kantonrechter. Je kunt er ook voor kiezen om niet deze route te volgen, maar in samenspraak met je werkgever tot een andere vergoeding te komen. Dan is er sprake van wederzijds goedvinden en kom je niet in aanmerking voor deze transitievergoeding. Wel kun je dan nog steeds een ontslagvergoeding ontvangen, maar dit gaat buiten UWV of de kantonrechter om.

Hoeveel vergoeding kan ik krijgen?

De omvang van de vergoeding bedraagt 1/3 maandsalaris per dienstjaar in de eerste tien jaar. De jaren daarna worden berekend aan de hand van een half maandsalaris. Er is wel een maximum vastgelegd van € 83.000,- of een jaarsalaris als dit hoger is. 

Ruime keuze aan opleidingen bij het gebruiken van een transitievergoeding

Zoals hierboven vermeld is de vergoeding bedoeld om je positie om de arbeidsmarkt te versterken of verbeteren. Afhankelijk van je opleidingsbehoefte kun je de transitievergoeding inzetten voor een MBO-opleiding, HBO Bacheloropleiding, Masteropleiding of training. Met ruim 1.250 opleidingen en trainingen in vrijwel ieder vakgebied, is er bij NCOI altijd wel een opleiding te vinden waarmee jij je ambities waar kunt maken. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan telefonisch contact met ons op.