Studeren met voordeel

Voordeliger studeren

Regelingen voor studenten

De overheid stimuleert het deelnemen aan opleidingen en trainingen voor volwassenen in de vorm van subsidie en specifiek voor volwassenen bedoelde studiefinanciering. Er zijn veel regelingen als je je oriënteert op een opleiding of training. We begrijpen dat je daardoor misschien het overzicht een beetje kwijt raakt. Hieronder hebben we daarom heel kort de meest relevante regelingen onder elkaar gezet

Opleidingsbudget

Jaarlijks stellen veel bedrijven en organisaties een opleidingsbudget beschikbaar voor hun medewerkers. Dit opleidingsbudget kun je inzetten voor een opleiding of training naar keuze. Meer informatie vind je op onze pagina over het opleidingsbudget.

Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Met het levenlanglerenkrediet (LLLK) kun je voor alle HBO Associate degree, HBO Bachelor- , Masteropleidingen en deelprogramma’s van NCOI geld lenen van de overheid. Ook als je een tweede Bacheloropleiding wilt doen of een Master wilt volgen na je Bachelor, biedt deze regeling aantrekkelijke mogelijkheden. Meer informatie vind je op onze pagina over het levenlanglerenkrediet.

Transitiebudget

Bij onvrijwillig ontslag (via UWV of de kantonrechter) heb je recht op een financiële vergoeding van je werkgever. Dit is de transitievergoeding. Deze vergoeding kan worden ingezet voor scholing, zodat je na ontslag gemakkelijk(er) een nieuwe baan vindt. Wil je hier meer over weten? Kijk op onze pagina over de transitievergoeding.

Schoolleidersbeurs-VO

Blijven leren, je blijven ontwikkelen. Ben jij schoolleider binnen het voortgezet onderwijs? Dan weet jij als geen ander hoe belangrijk dat is. Voor je leerlingen, maar ook voor jezelf. Wil jij voordelig verder studeren naast je werk? Vraag dan vanaf 1 september de Schoolleidersbeurs-VO aan en ga met een bijdrage van € 22.500,- per jaar voor een erkende Master- of MBA-opleiding. Kijk voor meer informatie op onze pagina over de Schoolleidersbeurs-VO.

Lerarenbeurs

Ben je bevoegd leraar en wil je je verder ontwikkelen? Dan biedt de lerarenbeurs je de mogelijkheid om met een aantrekkelijke subsidie stappen te zetten in je carrière. Kijk voor meer informatie op onze pagina over de lerarenbeurs.

Subsidie korte scholingstrajecten VO

Werk je als leraar in het voortgezet onderwijs (VO) of wil je in die sector gaan werken? Als je daar niet de juiste bevoegdheid voor hebt, kun je een subsidie aanvragen om deze met een kort scholingstraject te halen. Je krijgt het bedrag dat je voor het opleidingstraject betaalt als subsidie, met een maximum van € 6.000,-. Meer informatie vind je op duo.nl.

Tegemoetkoming leraren

Wanneer je geen recht hebt op reguliere studiefinanciering of levenlanglerenkrediet, kun je een Tegemoetkoming leraren aanvragen. Dit is een gift van de overheid, bedoeld voor studenten die een PABO-opleiding gaan doen of een lerarenopleiding voor een eerste- of tweedegraads bevoegdheid in het voortgezet of beroepsonderwijs. Meer informatie vind je op duo.nl.

Vragen?

Wil je meer weten over subsidies, of welke opleidingen hiervoor in aanmerking komen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.