Wanneer noem je iets een verslaving? Wat zijn de symptomen van een verslaving? En hoe kun je personen met een verslaving het beste begeleiden? In de HBO Module Verslavingskunde in de Praktijk verdiep je je onder meer in de verslaving van gamen, alcohol en drugs. Je staat stil bij de lichamelijke en psychische uitwerkingen en ontdekt wat de invloed van de verslaving is op het dagelijks leven van de verslaafde en zijn omgeving. Met het inzicht wat je opdoet kun je beter adviseren over verslavingszorg.
Doelgroep
Je komt beroepsmatig in aanraking met verslaving en verslavingszorg. Je hebt bijvoorbeeld een agogische achtergrond of je hebt beleidsmatig te maken met verslavingszorg. Om je rol beter te vervullen en betere adviezen te kunnen geven wil je meer inzicht in de problematiek en aanpak van verslavingen.
Doel en opzet
Samen met je docent en medestudenten behandel je cases waarin een vorm van verslaving centraal staat. Zo maak je kennis met de oorzaken, gevolgen en mogelijke behandeltrajecten. Je krijgt les van een docent met veel ervaring op het gebied van verslavingen die je uitstekend kan helpen bij je vragen.
Vooropleiding
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Voorbereiding en studiebelasting
Je studiebelasting is ongeveer 5-7Â uur per bijeenkomst.
Klassikaal, e-learning of virtual classroom
Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.
Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.
Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.