• 1
    Niveau
  • 2
    Vakgebied
  • 3
    Opleidingsduur
  • 4
    Startmoment
  • 5
    Opleidingsvariant
  • 6
    Locatie
  • 0
    Niveau
  • 1
    Vakgebied
  • 2
    Opleidingsduur
  • 3
    Startmoment
  • 4
    Opleidingsvariant
  • 5
    Locatie
Menu

Masterclass Managen van Mediarelaties, Issues en Crisiscommunicatie

Neem de regie in tijden van crisis - 3 dagen

Vakgebied

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Communicatie verspreidt zich 24/7 via allerlei kanalen. Juist ook door social media kunnen negatieve ervaringen of problemen binnen enkele uren enorme schade veroorzaken. Daarmee is crisiscommunicatie en reputatiemanagement van ongelooflijk belangrijke waarde in elke organisatie. In deze boeiende training van SRM op C-niveau ben je in korte tijd op de hoogte van alle belangrijke aspecten van succesvolle crisiscommunicatie, zodat jij te allen tijde de regie hebt. Aangezien wij ervan overtuigd zijn dat jouw optreden in een situatie van crisis (zonder management) heel belangrijk is, wordt in deze training ook uitgebreid stilgestaan bij jouw persoonlijke leiderschapsvaardigheden. Deze training wordt verzorgd door onze businesspartner SRM.

Je resultaat

  • Je zorgt ervoor dat je organisatie weet te handelen bij mogelijke crisissituaties
  • Je beheerst vaardigheden om een effectieve omgevings- en stakeholderanalyse uit te voeren
  • Je weet welke communicatiemiddelen het meest effectief zijn in tijden van crisis en kunt deze vertalen naar een crisiscommunicatieplan
  • Je weet vanuit je regisseursrol je leiderschapsvaardigheden tijdens een crisissituatie juist in te vullen en weet iedereen goed te mobiliseren
  • Je kunt een issue- en crisismanagementsysteem opzetten
  • Na succesvolle afronding van de training ontvang je het certificaat Masterclass Managen van Mediarelaties, Issues en Crisiscommunicatie

Doelgroep

Je bent een ambitieuze communicatieprofessional en bent of wordt verantwoordelijk voor crisis- en issuemanagement binnen je organisatie.

Deze niveau C-training wordt verzorgd op Masterniveau. Niveau C is het niveau voor de medior en senior professional die zijn kennis op tactisch en strategisch niveau wil toepassen.

Aanpak

Deze training combineert de inhoud van effectief reputatiemanagement met jouw persoonlijk optreden tijdens situaties. Omdat de training wordt verzorgd door ervaren communicatieprofessionals die dagelijks organisaties bijstaan in tijden van crisis is dit uiterst boeiend en leerzaam. Aan de hand van concrete cases worden crisissituaties uiteengezet en geanalyseerd in stappen. Je leert relevante gouden regels toepassen en krijgt inzicht in speelruimte en tijdsbeheersing. Zo houd je zelf de regie in de communicatie en word je niet de speelbal van de media.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat ‘Masterclass Managen van Mediarelaties, Issues en Crisiscommunicatie'.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Masterclass Managen van Mediarelaties, Issues en Crisiscommunicatie

(6 bijeenkomsten)

  • Omgevings- en stakeholderanalyse
  • Plaatsbepaling van reputatiemanagement
  • Gouden regels voor crisiscommunicatie en woordvoering
  • Plan van aanpak voor effectief issuemanagement en crisiscommunicatie
  • Effectief leiderschap bij crisiscommunicatie
  • Regisseren van communicatie bij issues
  • Effectief managen van issues
  • Opzetten van crisiscommunicatieplan
  • Opzetten van issue- en crisismanagementsysteem
  • Risicofactoren en beheersmaatregelen
  • Proactief communiceren bij crises
    Lesplanning
    Lesplanning
    Lesplanning
    Lesplanning
    Lesplanning
    Kostenspecificatie
    Kostenspecificatie
    Kostenspecificatie
    Kostenspecificatie
    Kostenspecificatie

    Kosten

    Lesgeld: € 2.050,-
    Studiemateriaal: € 61,50
    Reprorechten: € 15,-
    Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

    Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
    Kostenoverzicht aanvragen

    Locatie- en arrangementskosten

    NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

    Reprorechten en hand-outs

    Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

    Verlaag je studiekosten

    Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen.

    Fiscaal voordeel

    Je kunt gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee je tot zo’n 50 procent van je gemaakte studiekosten terugkrijgt van de Belastingdienst. Jaarlijks kun je maximaal € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor de studiekosten van jou en je fiscale partner. Ook als je gebruikmaakt van het levenlanglerenkrediet kun je je studiekosten aftrekken. Wil je meer weten over deze regeling en aan de hand van een rekenvoorbeeld zien hoeveel voordeel jou dit oplevert? Op onze pagina over belastingvoordeel lees je er alles over.

    Mogelijkheden vanuit je werkgever

    Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Daarnaast kan de organisatie de gemaakte opleidingskosten mogelijk volledig aftrekken van de inkomstenbelasting en gebruikmaken van andere fiscale regelingen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.

    Btw

    Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

    Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

    Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

    Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

    Masterclass Managen van Mediarelaties, Issues en Crisiscommunicatie

    Neem de regie in tijden van crisis - 3 dagen

    Vakgebied

    Opleidingsniveau

    Training

    Erkenning

    NVAO geaccrediteerd

    Meer informatie

    Download brochure

    Wil je dit met iemand delen?

    Mail door

    Incompany volgen?

    Meer informatie

    Fiscale scholingsaftrek

    Meer informatie

    Heb je vragen?

    Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
    Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

    Kies je eigen opleidingsvariant

    Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: Klassikaal, Virtual Classroom en E-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

    Studiegids NCOI

    Vraag de studiegids aan

    Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

    Contact NCOI

    Opleidingsadvies op maat?

    Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.