Masterprogramma
NVAO geaccrediteerd
Inzicht in de bedrijfsvoering van je overheidsorganisatie is essentieel om de organisatiedoelen te realiseren. Welke strategische keuzen maak je en wat zijn hierbij aanvaardbare risico's? In dit Masterprogramma van onze businesspartner Bestuursacademie Nederland verdiep je je in het leiden van een ambtelijke organisatie. Zo ga je aan de slag met onderwerpen als bedrijfsvoering, governance, planning en control en risicomanagement. Ook leer je hoe je op strategisch niveau je opdrachtgeverschap invult in het spanningsveld tussen bestuur en ambtelijke organisatie.
Je werkt als gemeentesecretaris/algemeen directeur en je wilt je graag verder ontwikkelen in het leiden van je gemeentelijke organisatie. Je adviseert het college van B en W en de burgemeester en vertaalt politieke ambities in uitvoerbare plannen. Je bent de schakel tussen wat het bestuur wil en de ambtelijke organisatie kan.
In dit Masterprogramma krijg je meer inzicht in hoe je als algemeen directeur leiding kunt geven aan je overheidsorganisatie. Dit doen we aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden die aangevuld worden met de benodigde theoretische kennis. Na afloop kun je het geleerde direct in je eigen organisatie toepassen.
Je beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.
Je studiebelasting is ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.
Volg de opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
(8 bijeenkomsten)
De strategische rol van de opdrachtgever
Control of controle?
Samenwerken aan opdrachten
Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden
(8 bijeenkomsten)
Bedrijfsvoering en governance
Performance
Planning en control
(8 bijeenkomsten)
Risicomanagement
Bewustzijn
Communicatie
Je sluit elk van de Masterclasses af met een praktijkgerichte eindopdracht. Als je voor alle onderdelen een voldoende behaalt, ontvang je het diploma ‘Masterprogramma Algemeen Directeur binnen het Openbaar Bestuur’ van onze businesspartner Bestuursacademie Nederland.
Wil je meer weten over de opbouw van onze opleidingen? Zie dan opbouw Master.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.