Menu
NCOI Opleidingen - Zorg & Medisch

Shared Decision Making

Praktijkgerichte training voor paramedici - 2 dagen

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Bij Shared Decision Making (SDM) werk je als zorgverlener samen met de cliënt om tot een passende beslissing te komen over diagnostiek, behandeling en zorg. Hierbij maak je gebruik van het beschikbare bewijs en neem je de waarden en normen van de cliënt in acht. In deze training van onze businesspartner Pro Education krijg je inzicht in SDM als essentieel onderdeel van de zorg. Met behulp van verschillende modellen en hulpmiddelen ga je aan de slag met SDM. Je past je nieuw ontwikkelde gespreksvaardigheden meteen toe. Zo kun je straks je cliënt op een juiste en begrijpelijke manier begeleiden.

Je resultaat

Na afloop van deze training weet je wat SDM is en kun je uitleggen wat de belangrijkste voor- en nadelen zijn van een SDM-benadering. Je kent verschillende SDM-modellen. Je presenteert risico-informatie (zoals ‘de kans op herstel’) op een begrijpelijke manier aan je cliënten. Je beoordeelt en gebruikt De Ottawa Personal Decision Guide in je praktijk. En je past de basisprincipes van SDM toe bij cliënten met een (medisch) probleem, waar mogelijk met implementatie van een geschikt hulpmiddel zoals een keuzehulp of option grid.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte training is zeer geschikt voor zorgverleners die willen werken met Shared Decision Making.

Aanpak

De uitgangspunten in deze training zijn je eigen praktijkervaringen met cliënten. Door deze ervaringen te onderzoeken en te toetsen aan de theorie wordt het mogelijk een andere benadering te ontwikkelen. Er wordt gewerkt met intervisie, theorieoverdracht door de docenten en rollenspelen. Je gaat op zoek naar literatuur, presenteert inzichten aan medecursisten en probeert je verworven inzichten uit in je eigen praktijk. Deze training onderscheidt zich van andere door de bewuste aandacht voor het leren van en met elkaar.

De training wordt gegeven in een groep van 8 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 12 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Shared Decision Making

Praktijkgerichte training voor paramedici - 2 dagen

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.